De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Huisvesting en Hygiëne

Verwante presentaties


Presentatie over: "Huisvesting en Hygiëne"— Transcript van de presentatie:

1 Huisvesting en Hygiëne
Docent

2 Hoe ziet dit jaar eruit? Jullie hebben het hele jaar van mij het vak huisvesting en hygiëne. Dit vak hebben jullie 2 uur in de week (in blok 1). Per blok bespreken we steeds verschillende diersoorten. Blok 1 bespreken we de hond en kat.

3 Planning blok 1 Jullie krijgen van mij allemaal een planning aan het begin van het blok. Hierop staat wat we elke les gaan bespreken en het huiswerk voor de volgende les.

4 Wat gaan we vandaag bespreken?
Week- nummer Les Onderwerp Lesstof Week 36 1 Introductie van dit blok: Wat is huisvesting en welke huisvestingsvormen heb je. Wat is hygiëne en wat doe je om de hygiëne te bewaken? Kenniskiem  Huisvesting van gezelschapsdieren  Hoofdstuk 1 paragraaf 1.1 en hoofdstuk 4 paragraaf 4.1

5 Wat is huisvesting? Een dak boven je hoofd. Een plek om te wonen.
Een onderkomen. Huisvesting is de overkoepelende term voor verschillende typen onderkomens waarin men tijdelijk of permanent onderdak heeft om in te leven, te slapen, te werken of te ontspannen. 

6 Welke huisvestingsvormen heb je?
Noem eens zoveel mogelijk dieren en hun huisvesting op. Wij wonen in een… Een hond huisvest je in een… Een koe huisvest je in een… Een konijn huisvest je in een… Een slangen huisvest je in een… Een olifanten huisvest je in een…. Waar leven deze dieren in het ‘wild’? Waar moeten wij dus rekening mee houden bij het huisvesten van dieren?

7

8 Wat is hygiëne? Hygiëne is alles wat je doet om ervoor te zorgen dieren, planten en mensen gezond blijven door ziekteverwekkers uit de buurt te houden of uit te schakelen. Een goede huisvesting en hygiëne is belangrijk om te voorkomen dat ziekteverwekkers zich kunnen vermenigvuldigen en verspreiden.

9 Hoe zorg je dat iets hygiënisch is?
Maak een placemat waarin het volgende staat: In het midden: Omschrijving van wat hygiëne is. Daaromheen: Wanneer is iets hygiënisch? Hoe zorg je dat iets hygiënisch wordt en blijft? Welke middelen gebruik ik om iets hygiënisch te houden? Waarom is hygiëne belangrijk? Hygiëne Wanneer is iets hygiënisch Hoe zorg je dat iets hygiënisch blijft? Wat heb ik nodig om iets hygiënisch te houden? Waarom is hygiëne belangrijk?

10 We hebben het deze les gehad over:
Wat huisvesting is en hoe je verschillende dieren kan huisvesten. Wat hygiëne is en hoe je iets hygiënisch kan houden. Welke middelen je kan gebruiken om verblijven schoon te maken.

11 Huiswerk volgende les:
Leren lesstof les 1 en lezen lesstof les 2 Week- nummer Les Onderwerp Lesstof Week 36 1 Introductie van dit blok: Wat is huisvesting en welke huisvestingsvormen heb je. Wat is hygiëne en wat doe je om de hygiëne te bewaken? Kenniskiem  Huisvesting van gezelschapsdieren  Hoofdstuk 1 paragraaf 1.1 en hoofdstuk 4 paragraaf 4.1 2 Introductie van dit blok: Bekijken website dierenwelzijnsweb en andere betrouwbare sites


Download ppt "Huisvesting en Hygiëne"

Verwante presentaties


Ads door Google