dagboekfragment Etosha NP, Namibië

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Intentie veranderen door bewustzijn
Afrika 3de graad.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Welkom bij de World Vision Quiz.
The Box presenteert: TheTeachersTab THE BOX PRODUCTION PRESENTS THE TEACHERS TAB.
Met Liefdesspreuken Bloemen en Vlinders
ik vind olifanten bijzondere dieren
Afspraken en regels.
Wat maakt het leven zinvol?
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Ben ik de enige? Een op de zes Nederlanders last heeft van somberheid, angst of andere klachten personen krijgen een depressie jaarlijks 1,1 miljoen.
Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan
Oud en wijs.....
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
Nummer een. Waarom gaat het toch altijd om wie het beste is Kijkt iedereen altijd naar nummer één Is er iets dat ik niet snap Is er iets dat ik soms mis.
Mazes + The Benelux in Stage 01, 013 Tilburg Wat zijn de verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? Wat is het verschil?
Harry Potter Studios.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 2
‘NLP Basiscursus Je ongekende vermogens’
Volksuniversiteit Zwolle
The Six Thinking Hats WORKSHOP. DIVERGEREN Dit is het genereren van zoveel mogelijk ideeën, feiten, problemen, kenmerken, gevolgen, oorzaken, oplossingen.
Dieren in Zuid-Afrika..
Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar
Safari in Zuid-Afrika.
Welkom bij de presentatie
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Verstoppertje spelen in het bos
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
L ONDEN Even Samenvatten: -Vertrek maandagochtend (heel vroeg) Met Bus en Boot rond in Londen -Slapen in Safestay Holland Park (superluxe.
Rauw en troosten.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Hfst.2 §1: Soorten water Je kunt na deze les: -5 verschillende soorten zoetwater en -vertellen hoe de waterkringloop gaat.
MEDIAWIJSHEID LES 1 Laura van Vught. INTRODUCTIE o Wie ben ik? o Lessen Mediawijsheid Les 1: Zoeken op het internet. Herkennen van betwouwbare sites Les.
Significante cijfers Wetenschappelijke notatie
Meten en meetkunde in het verkeer
Meten en meetkunde in het verkeer
Les 4: SAMENGESTELDE GROOTHEDEN
Heb je de goede Herder al nodig? Waarom?
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Schilderijen uit de 17de eeuw
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Bouw aan je veerkracht.
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Thema 4: Zo bereik je meer
Schrijven 4.3 Formuleren en stijl 1.1
Luisteren naar de stilte
Anders is leuk.
De schrijver mee op reis
De schrijver mee op reis
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Het begin van elk reisverhaal
The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!
SEL Les 2: normen en waarden.
Les 3: regels en afspraken met de klas
KUN JE BOOSHEID ALTIJD ZIEN?
Training Critical Friend
Klantgericht werken StudyEvent Mobiliteit in Beweging
Gechiedenis Van de Big 5 Benaming uit 18e eeuw
Vriendschap voor het leven
Transcript van de presentatie:

dagboekfragment Etosha NP, Namibië “Toen we weer richting de waterplas van klein Namutoni reden, zagen we in de verte dat er olifanten stonden. We zijn er toen snel naartoe gereden. Het was een kudde van circa 35 olifanten, vrouwtjes en hun kleintjes in allerlei formaten. De kleintjes speelden in het stof. Een baby oefende om met zijn slurf water te drinken en deed de grote dieren na. Het is zo mooi om de dieren te observeren. Ze hadden echt lol in het water en in het stof. De kleintjes speelden net zoals mensenkinderen dat doen. Er stonden constant volwassen dieren om hen te beschermen.” Etosha NP, Namibië

Dit werd het volgende verhaal Feel the vibe in Etosha Etosha NP, één van de bekendste natuurreservaten in Namibië. Het park is net zo groot als Nederland. En als je wilt, mag je er zelf met de auto doorheen rijden. In het park kun je vier van de vijf dieren van de big five spotten, zoals de olifant,  de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Er zijn geen buffels (nummer vijf van de big five) in Etosha. De meeste mensen bezoeken het park voor twee of drie dagen en gaan van Okaukoujo naar Namutoni of andersom. Maar mocht je de tijd hebben, dan is het echt een aanrader om langer in Etosha te blijven. Je hebt dan de kans om echt de sfeer, de vibe van de dieren te voelen. Lees het hele verhaal op: https://www.wereldpaden.nl/feel-the-vibe-etosha/

De functie van het schrijven van een dagboek Een dagboek helpt je met het structureren van je gedachten en gevoelens. Een dagboek kan je daarnaast helpen die gedachten en gevoelens een plek te geven. Een dagboek geeft inzicht. Een dagboek helpt je om bepaalde herinneringen niet kwijt te raken. Een dagboek helpt om bewuster waar te nemen. Een dagboek helpt je om meer bewust in het leven te staan. Een dagboek kan het opstapje naar een verhaal of een boek zijn.

Opdracht dagboek Een dagboek kun je altijd bijhouden, niet enkel als je op reis bent. Je kunt in een dagboek met name feiten vermelden, wat je die dag gedaan hebt, maar je kunt ook in een dagboek je indrukken en ervaringen noteren. Zo wordt je dagboek persoonlijker en ga je situaties bewuster ervaren. Opdracht: Houd eens een tijdje een dagboek bij. Noteer vooral je eigen indrukken en ervaringen in het dagboek.