Planning en Budgettering

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
Advertisements

H1 Kosten Kostprijs bevat alleen de toegestane kosten per eenheid product. Achteraf vergelijk je de toegestane kosten met de werkelijke kosten= efficiëntie.
Planning Budgetten Break-even analyse
H 27: Kostprijs bij homogene productie.
Homogene productie.
H 28: Nacalculatie bij homogene productie
Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding
kosten break-even-analyse grafisch
Nettowinstopslagmethode
Kosten duurzame productiemiddelen
Kinetische energie massa (kg) energie (J) snelheid (m/s)
Hoofdstuk 5 “Een eigen bedrijf”
13.1 Budgettering Ondernemingsplan: Planning als prognose:
6.2 Maak je winst? Wat is het verschil tussen omzet en afzet?
Bestedingsimpuls?!! EV = C + I (+ O + E – M) I = 80 C = 0.8 Y + 40
Exploitatiebegroting Deel 2
5.1 Hoeveel kost dat? Afzet is het aantal producten dat een bedrijf verkoopt. Vermenigvuldig je de afzet met de verkoopprijs (excl. btw) dan weet je wat.
Budgetteren H3 Verschillenanalyse Filiaalmanager.
Budgetteren H2 Inzicht in de functie van begrotingen Filiaalmanager.
Enkele toepassingen uit: Deel 9: Financiële Planning op Korte Termijn.
Budgetteren H2 Inzicht in de functie van begrotingen Ondernemer detailhandel.
Budgetteren H4 Managementinformatiesystemen Filiaalmanager.
Hoe komt de verkoopprijs van een ijsje tot stand?
Retaileconomie hoofdstuk 1, paragraaf 1.7
Break-even analyse Hoeveel moet ik minimaal produceren om geen verlies te maken?= p.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
Aantekeningen hfst 6.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Marktaandeel Ex-BTW en In-BTW Arbeidsproductiviteit Belangrijk PROGRAMMA:
Antwoorden proeftoets H4, h6 en h7 1 t/m 3. Jaren Schuldrest begin van het jaar InterestAflossing Schuld einde van het jaar Belasting- voordeel Lasten.
Oppervlakte Reghoek, vierkant en driehoek. Wat is oppervlakte?  Oppervlakte is die hoeveelheid 2D ruimte wat deur ‘n vorm ingeneem/beset word.  Die.
Financieel Management Hoofdstuk 6 en 7
Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bedrijfseconomie voor de Horeca deel 1 Paragraaf 6.4.
E. v. Kooten / L. El Hannouchi 11 februari 2011 /© Bedrijfseconomie voor de horeca 4.1 t/m 4.4 Bedrijfseconomie Horeca deel 1 Hoofdstuk 4 Constante en.
Voorraadwaardering (FIFO)
Planning en Budgettering Update 2011 Ellen van Kooten & Laila el Hannouchi Bec
Bedrijfseconomie voor de horeca deel t/m 4.6 Financieel Management Hoofdstuk 4 Bezettingsresultaat en bedrijfsresultaat.
Hoofdstuk 2 De winstmarge
Hoofdstuk 6 Productie.
Toegepast rekenen HEO Algebra. Rekenen met letters Bedrijf rekent €20 voorrijkosten en € 50 per uur voor arbeid. Kosten bedragen: €20 + € 50 * aantal.
Constante kosten / variabele kosten. Ondernemer zijn Waarom ben je ondernemer? Om geld te kunnen verdienen. Voordat je kunt beginnen: Ga je:
Financiering Hoofdstuk 3 Verschillenanalyse. Inhoud 1 Het resultaat van een onderneming berekenen 2 Begrotingen en budgetten 3 Verschillenanalyse 4 Financiële.
Hoofdstuk 6 Productie en markt.
omzet, inkoopwaarde, bedrijfskosten en nettoresultaat
Hoofdstuk 2 De winstmarge VWO 3
Lesbrief Vervoer H2.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Productie onderneming
verwarring begrippen omzet of winst
Hoe sterk is het verband tussen twee (procentuele) veranderingen.
Hoofdstuk 11 De Break-Even Afzet (BEA) Les
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
Omzet en inkoopwaarde.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Begroten & Budgetteren
Welkom havo/vwo 3..
Examenopgave Havo M&O opgave 3
Hoofdstuk 27 t/m 31 Kostprijsberekening in industriële ondernemingen
Huiswerk: Hoofdstuk 11 m&o boek, opgave 1 Oefenopgave 2 (stencil)
Welkom 8 mei 2018.
Break-Even Hoofdstuk 11 M&O.
PRODUCEREN OMZET, AFZET, WINST.
Bedrijfseconomie H3 Break-even Junior accountmanager.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Financieel 2.
Touroperator SunShine
Extra uitleg H4 Domein Markten
Budgetteren H3 Verschillenanalyse Ondernemer detailhandel.
Hoofdstuk 2 Indeling van het magazijn
Transcript van de presentatie:

Planning en Budgettering Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bec 01 6.3 6.5 6.6

Inleiding: 6.3 omzet en inslag 6.5 Efficiencyverschillen 6.6 Prijsverschillen

Omzet en Inslag De omzet kan veranderd worden als gevolg van een wijziging in: A. De verkochte hoeveelheden (afzet….) B. De verkoopprijzen C. Een combinatie van a. en b.

Efficiencyverschil Let op: Formule (SH – WH) x SP Let op: SH = Standaardhoeveelheid van de totale productie WH = Werkelijke hoeveelheid van de totale productie Efficiencyverschillen worden altijd berekend over de werkelijke productie (WH)

Prijsverschillen Let op: Prijsverschillen worden altijd berekend over de werkelijke hoeveelheid (WH) Formule (SP – WP) x WH € 1,69 € 0,99