Supermarkt Ontvangst en opslag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Derving Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 67.
Advertisements

Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Goederen en inkoop H1 goederenontvangst Ondernemer detailhandel.
Goederenverwerking H3 Goederenontvangst Manager Handel.
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Werken in een arbeidsorganisatie
Goederen H1 Goederenontvangst Filiaalmanager.
Verwerken goederenstroom 1
Ontvangst H3 Ontvangst controleren Logistiek teamleider.
Goederen H5 Derving Verkoper.
Goederen H4 Derving Eerste verkoper.
Goederen H1 Goederenontvangst Verkoper.
Voorraadbeheer en bestellen
Werken in een arbeidsorganisatie
Werken in een arbeidsorganisatie
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Verwerken van goederenstroom 1 Hoofdstuk 4 Schoonmaak en derving.
Goederenontvangst / verzending
Ontvangst en opslag Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst.
Aansturen logistieke werkzaamheden Hoofdstuk 2 Logistieke werkzaamheden.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
Hoofdstuk 1: Goederenontvangst 1.1: Externe en interne route
HACCP.
Veilig en verantwoord werken
Goederenstroom Goederenopslag.
Voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Bestellen.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Goederenstroom Hoofdstuk 4 Derving.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 3 Goederen lossen
Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 4 Ontvangst controleren
Hoofdstuk 3 Goederen lossen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Voedselveiligheid.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Goederenstroom en voorraadbeheer
De supermarktmedewerker
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst
Veilig en verantwoord werken
De supermarktmedewerker
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Werken in een arbeidsorganisatie
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Verwerken goederenstroom 1
Veilig werken in de logistiek (KAM)
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 5 Afdeling goederenontvangst
Logistieke werkzaamheden coördineren
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Het logistieke proces A - Kwaliteitsprocedures
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Supermarkt Ontvangst en opslag

Hoofdstuk 1 De supermarktbranche Hoofdstuk 2 De supermarktmedewerker Hoofdstuk 3 Winkelcriminaliteit Hoofdstuk 4 Voedselveiligheid Hoofdstuk 5 Foodproducten bewerken Hoofdstuk 6 Ontvangst en opslag

Wat vind je van de methode in dit filmpje? Ontvangst en opslag Wat vind je van de methode in dit filmpje? Denk je dat dit ervoor zorgt dat er minder groenten en fruit wordt weggegooid?

Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? De weg van het product Het inkoopproces Ontvangst en opslag van goederen De koelketen Derving Commerciële samenwerking

Ontvangst en opslag De weg van het product

Ontvangst en opslag Het inkoopproces Automatisch bijgehouden voorraad door computersysteem. Bestellen op vaste momenten door medewerker. Medewerker signaleert (bijna) leeg schap.

Bestelgrootte Wordt bepaald door: Optimale bestelgrootte Ontvangst en opslag Bestelgrootte Wordt bepaald door: Optimale bestelgrootte Beschikbare besteleenheden

Soorten voorraad Minimumvoorraad (ijzeren voorraad) Ontvangst en opslag Soorten voorraad Minimumvoorraad (ijzeren voorraad) Veiligheidsvoorraad Maximumvoorraad

Ontvangst van goederen Ontvangst en opslag Ontvangst van goederen Controleren: is de lading voor dit filiaal? Bijvoorbeeld met RFID Goederen uitladen Goederen controleren: Kwantiteit Kwaliteit Emballage mee terugsturen

Kwantitatieve goederencontrole Ontvangst en opslag Kwantitatieve goederencontrole Zijn de juiste aantallen geleverd? Vrachtbrief en pakbon

Kwalitatieve goederencontrole Ontvangst en opslag Kwalitatieve goederencontrole Zijn de producten vers? Geen tekenen van bederf? Juiste temperatuur? Producten en verpakkingen onbeschadigd? Producten niet over THT- of TGT-datum? Controle = steekproef

Afwijkingen Er is iets niet goed met een gecontroleerd artikel. Ontvangst en opslag Afwijkingen Er is iets niet goed met een gecontroleerd artikel. Afwijkingen moet je reclameren.

Opslag van goederen In het magazijn of direct in de winkel Ontvangst en opslag Opslag van goederen In het magazijn of direct in de winkel Verpakkingsmateriaal verwijderen. Fifo-methode Afval scheiden. Artikelen prijzen. Artikelen beveiligen.

Regels en procedures bij ontvangst en opslag Milieu Veiligheid Hygiëne en voedselveiligheid THT en TGT Afvalverwerking FIFO Arbo

Ontvangst en opslag Achterdeurprocedure

Arbowet In hoogte verstelbare werkmeubels Voldoende licht Ontvangst en opslag Arbowet In hoogte verstelbare werkmeubels Voldoende licht Voldoende ventilatie Vloeren: valk, schoon, niet glad Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) Gezonde werkhouding: Zitten Staan Tillen

Ontvangst en opslag Zithouding

Ontvangst en opslag Stahouding

Ontvangst en opslag Tilhouding Bekijk het filmpje

Koelketen Continue koeling van producten door de hele keten Ontvangst en opslag Koelketen Continue koeling van producten door de hele keten Koeling in de supermarkt: Koel- en vriesmeubels Koelvitrines Temperatuurmeting

Derving Omzet mislopen door onverkoopbaar product Criminele derving: Ontvangst en opslag Derving Omzet mislopen door onverkoopbaar product Criminele derving: Diefstal Fraude Inbraak Niet-criminele derving: Administratieve fouten Controlefouten Werkfouten Ongelukjes

Dervinggevoelige producten Ontvangst en opslag Dervinggevoelige producten Vers Breekbaar Klein en duur

Derving voorkomen bij ontvangst en opslag Magazijn en winkel schoonhouden. Verpakkingsmaterialen opruimen en weggooien. Juiste hulpmiddelen gebruiken bij goederentransport. Goederen stevig en niet te hoog stapelen.

Gevolgen van derving Verlies van omzet Ontevreden klanten Ontvangst en opslag Gevolgen van derving Verlies van omzet Ontevreden klanten

Commerciële samenwerking Ontvangst en opslag Commerciële samenwerking Verticale samenwerking Horizontale samenwerking Lokale samenwerking

Vormen van commerciële samenwerking Ontvangst en opslag Vormen van commerciële samenwerking Samenwerking online/offline Inkoopcombinatie/inkoopvereniging Franchising Grootwinkelbedrijf Vrijwillig filiaalbedrijf (VFB) Consignatie