Gummibeertjes MijnBiologie.nl.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enzymen (in het spijsverteringskanaal)
Advertisements

Voedingsvezel (ballaststof): stoffen in plantaardige voedingsmiddelen (b.v. cellulose) die niet door enzymen van de mens kunnen worden afgebroken. Voedingsvezel.
Spijsvertering 22 maart 2011.
Voeding en vertering 6A.
B1 Stoffen worden omgezet
Enzymen voor de vertering
Het spijsverteringsstelsel
Verkleining van voedingsstoffen
2rootje ‘Die-eet’ De spijsvertering.
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
enzymen: katalysator Enzymen
Op reis van MOND tot KONT
Spijsvertering.
Thema 2: Voeding en Vertering
Overzicht van de stofwisseling
Spijsvertering door enzymen
Verteringsstelsel.
Inleveren verslag opdracht 9
Inhoud les Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk.
T4 – Voeding en Vertering
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Over mijn lijf De spijsvertering Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Van achter naar voor.  Bronnenboek lezen p. 59 – 60.  Werkboek p. 71 – 72 (behalve ‘opdracht a’ onderaan) – 73 (enkel opdracht b).
J Bügel Noorderpoortcollege
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Het verteringsstelsel
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
VERTERING. CELLEN WEEFSEL orgaan organenstelsel.
De Organen.
VHP Les 10.
Anatomie en Fysiologie
Het verteringsstelsel
Het menselijk spijsverteringsstelsel.
Spijsverteringsstelsel
Spijsvertering.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Energie uit je eten halen
Biologie Algemeen Niveau 3/4.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Alvleesklier, galblaas, twaalfvingerige darm
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
Digestie anatomie en fysiologie
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeding en vertering Hoofdstuk 2.
Biologie voor jou; Thema 2.
Voeren en verzorgen Periode 3
T2. Voeding en Vertering B1. Voedingsmiddelen en voedingsstoffen B2. Het aantonen van voedingsstoffen B3. Gezonde voeding B4. Het verteringsstelsel van.
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Voel je wel in je vel !.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
H6: Anatomie & Fysiologie
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2: Voeding en Vertering
De organen voor vertering
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeren en verzorgen Periode 3
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
Koolhydraten H11§3.
H6: Het Spijsverteringsstelsel- deel 2
Thema 1: Stofwisseling de werking van enzymen.
Transcript van de presentatie:

Gummibeertjes MijnBiologie.nl

De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap - Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle

De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap - Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle Vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moet je weten wat enzymen zijn.

Enzymen - Een enzym versnelt een scheikundige reactie. - Enzymen zijn gemaakt van eiwitten en worden bij de reactie niet verbruikt. - Enzymen zitten in verteringssappen en versnellen dus ook de vertering van ons voedsel. Spijsverteringsklieren: 1. Speekselklieren (maakt speeksel) 2. Lever (maakt gal) 3. Maag (maakt maagsap) 4. Galblaas (opslagplaats gal) 5. Alvleesklier (maakt alvleessap) 6. Dunne darm (maakt darmsap)

Waar is een gummibeer van gemaakt?

Waar is een gummibeer van gemaakt? Een gummibeer is gemaakt van eiwit (gelatine). > Eiwitten worden ‘kapot geknipt’ door enzymen.

Denk nu nogmaals na over de volgende vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd?

Voor

Na