Gummibeertjes MijnBiologie.nl
De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap - Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle
De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap - Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle Vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moet je weten wat enzymen zijn.
Enzymen - Een enzym versnelt een scheikundige reactie. - Enzymen zijn gemaakt van eiwitten en worden bij de reactie niet verbruikt. - Enzymen zitten in verteringssappen en versnellen dus ook de vertering van ons voedsel. Spijsverteringsklieren: 1. Speekselklieren (maakt speeksel) 2. Lever (maakt gal) 3. Maag (maakt maagsap) 4. Galblaas (opslagplaats gal) 5. Alvleesklier (maakt alvleessap) 6. Dunne darm (maakt darmsap)
Waar is een gummibeer van gemaakt?
Waar is een gummibeer van gemaakt? Een gummibeer is gemaakt van eiwit (gelatine). > Eiwitten worden ‘kapot geknipt’ door enzymen.
Denk nu nogmaals na over de volgende vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd?
Voor
Na