Eet Lokaal QUIZ Met de steun van

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
BioComposiet Van restafval naar product BioComposiet groep : Perry van Adrichem Ricardo Struik Tim van Paassen Arno Droogers.
Advertisements

GOED OF FOUT - QUIZ.
Voedsel & Voedselproductie - Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind Bft - Geen neerslag.
Opscheppen! Bunschoten
Met deze dia en de volgende kan je laten zien dat lucht vuil of schoon kan zijn
Een project in het kader van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Spreekbeurt groente Mart van der Lugt.
Commerciële landbouw in de VS
Genetisch gemodificeerd voedsel
Actie Diamant Geef Schoolgerief een langer leven!.
Actie ZERO AFVAL Een campagne op initiatief van
JR Velt vzw Met de steun van het ministerie
Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”
Bejo Zaden.
Chers parents, chers enfants, En février aura lieu la journée des gros pulls ! Pour ceux qui ne savent pas ce que c’est, la journée des gros pulls consiste.
Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers.
Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze.
In de supermarkt Au supermarché Wat vind jij lekker om te eten? Qu’est-ce que tu aimes manger, toi?
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
1 1 Phone Challenge Workshop Mbo niveau 3-4. l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Quiz. Waar woont Mowgli? colaBelguit het Engels jungle.
Powered by enquete toeristen heeg vrijdag 7 november 2014.
Groenten.
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
Moestuin planten die men in het 1e ‘levensjaar’ oogst (eenjarigen)
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Gewoonten rondom voedsel Wat kom je tegen?. Pak ‘m beet..  100 jaar geleden at je in Nederland aardappelen, groenten en als je ‘t rijk had soms een stukje.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Seizoensgroenten. Is dit een zomer- of een wintergroente? Komkommer.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Wat weet jij over groente en fruit? Test jezelf!.
Herfst Planten in de tuin De moestuin in de 4 seizoenen.
Op je gezondheid.
Herfst Planten in de tuin.
Groen op je bord.
ik heb onderwerp gekozen omdat ik het een mooi land vindt
Urban Smart Farm Planten, vissen en schaaldieren kweken in de stad Intensief maar duurzaam Hi-tech + natuurlijke productiemehoden Gezonde, duurzame.
Delend lidwoord l'article partitif.
Soorten meststoffen test.
Herfst Planten in de tuin.
Kandidaat bestuurder Candidat administrateur
Op elke dienst is er ... Pom potom….
Eet Lokaal QUIZ Manger une pomme locale et de saison, c'est
Eet Lokaal 13 oktober 2017.
Factsheet Voedingscentrum
WATT MINDER ENERGIEQUIZ
TENDANCES CULINAIRE CHALLENGE – CHALLENGE CULINAIRE.
Smul gezond.
Organische meststoffen
Les 5 Onderwerpen: Voeding konijn en cavia.
Gezondheidsvoorzorgen op reis La santé en voyage
INFORMATION SUR LES MATIERES RID LORS D’UNE INTERVENTION
TENDANCES.
Een campagne van GoodPlanet, in samenwerking met honderden Belgische scholen LOGO van uw school.
Dikketruiendag Energie Quiz
Quiz Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
Dikketruiendag Donderdag 12 februari 2019 Met de steun van
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Organische meststoffen
Quiz ‘Ik ben van mij!’.
Transcript van de presentatie:

Eet Lokaal QUIZ Met de steun van Manger une pomme locale et de saison, c'est un geste quotidien parmi tant d'autres, une occasion de réfléchir à l'énergie qui se cache derrière nos actions une façon de contribuer à la diminution des émissions de CO2. QUIZ Eet Lokaal Met de steun van Nos calculs sont basés sur les chiffres donnés dans « l'Atlas de l'alimentation dans le monde » de Millstone E. & Lang T. (Edition Autrement, 2005).

1. Welke groente groeit in de winter niet in België en wordt per vrachtwagen ingevoerd vanuit Spanje? Wortelen Kool Paprika

2. Wat is het meest vervuilende transportmiddel? Vliegtuig Boot Vrachtwagen

Kies uit : Koolrabi – rode biet – Hokkaido pompoen - Pastinaak 3. Wat is de naam van deze wintergroenten die we een beetje vergeten zijn … A. B. C. D. Kies uit : Koolrabi – rode biet – Hokkaido pompoen - Pastinaak

4. Waarom producten van biologische landbouw kopen ? Het is hip! En ik ben graag mee met de mode …. Omdat ze geen synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, respect heeft voor de natuur door te bemesten met compost en aan gewasrotatie doet. De landbouwers zijn vriendelijker en houden van bijen. Liever niet, het is afzetterij. Bovendien zijn de producten slechter!

5. Winter in België, dat is het seizoen voor … … tomaten! Je vindt ze het hele jaar door, dat is het bewijs. … witloof … pompoen … helemaal niets. In de winter groeit er niets in België, dat weet toch iedereen?!

QUIZ Antwoorden

1. Welke groente groeit in de winter niet in België en wordt per vrachtwagen ingevoerd vanuit Spanje? Wortel Kool Paprika

Zomergroenten eten in de winter: - hebben ongeveer 2000 km afgelegd met de vrachtwagen, ofwel - komen ze uit verwarmde serres! Beide hebben heel veel energie nodig en produceren dus veel CO2. 1 kg tomaten geproduceerd in verwarmde serres in de winter verbruikt 6 keer meer energie dan 1 kg tomaten gekweekt in de zomer.

2. Wat is het meest vervuilende transportmiddel? 99 g CO2 / ton/ km Vliegtuig Vracht-wagen Boot 13 g CO2 / ton /km 799 g CO2 / ton / km

3. Wat is de naam van deze wintergroenten die we een beetje vergeten zijn … PASTINAAK POMPOEN RODE BIET KOOLRABI

Klaargemaakt zijn ze heel lekker…

4. Waarom producten van biologische landbouw kopen? Het is hip! En ik ben graag mee met de mode …. Omdat ze geen synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, respect heeft voor de natuur door te bemesten met compost en aan gewasrotatie doet. De landbouwers zijn vriendelijker en houden van bijen. Liever niet, het is afzetterij. Bovendien zijn de producten slechter!

Biologische landbouw… Biologische landbouw is het milieuvriendelijk verbouwen van gewassen. Dat wil zeggen dat er : geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden niet genetisch gemanipuleerd mag worden geen kunstmest gebruikt wordt. Men probeert op deze manier het milieu zo min mogelijk te belasten.

5. Winter in België, dat is het seizoen voor … … tomaten! Je vindt ze het hele jaar door, dat is het bewijs. … witloof … pompoen … helemaal niets. In de winter groeit er niets in België, dat weet toch iedereen?!

Zelf in de winter is het dus mogelijk om seizoensgroenten te eten Zelf in de winter is het dus mogelijk om seizoensgroenten te eten. Het ideale moment om eens andere, minder bekende groenten uit te testen! 