PAASZATERDAG PASEN de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Het lijdensverhaal van Jezus
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Goede Vrijdag Op weg naar Pasen…
De Goede Week op school 2008.
Genade en veroordeling
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
De Christelijke feestdagen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  . .
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
1ste statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. 2 de statie: Jezus neemt het kruis op.
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Transformatie van denken
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Hardlopen en wandelen voor zending in Europa!
1.
Kind van God.
Welkom in deze kerkdienst
Wat geven we kinderen mee?
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Welkom in deze kerkdienst
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Welkom in deze kerkdienst
Pasen: was ik er maar bij geweest
Welkom in deze kerkdienst
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
WELKOM.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Welkom in deze kerkdienst
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
1.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
WITTE DONDERDAG “De Voetwassing”
de verborgenheid van Zijn wil
Welkom Pastorale zone Wemmel
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Transcript van de presentatie:

PAASZATERDAG PASEN de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018   ‘Wees niet bang. U zoekt Jezus, de man uit Nazareth die gekruisigd is. Hij is tot leven gewekt. Hij is niet hier’. Marcus 16.6. Zijn Geest breekt door, onstuitbaar, door geen grafsteen meer tegen te houden. Zaterdag 31 maart 20.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus (Paaswake, NL/FR) 20.30 uur Wemmel, St.-Servaas (Paaswake) PASEN Je ogen laten openen voor de kracht van het leven dat uit de harde dode grond de lente laat opschieten.   Je op sleeptouw laten nemen door mensen die tegen beter weten in hoopvol uitkijken naar licht. Je vervuld weten van Gods liefde die je voorbij dood en graf wil laten delen in zijn heerlijkheid. Richt je dan op om begeesterd en vreugdevol Jezus als de verrezen Heer in je leven op te nemen zodat het ook voor jou Pasen wordt. Zondag 1 april 9.00 uur Ossel, St-Jan. 9.30 uur Brussegem (Gezinsviering door Fitness voor de ziel) 10.00 uur Relegem, St.-Jan 11.00 uur Wemmel, St.-Servaas 11.00 uur Wemmel, St.-Engelbert (NL/FR) Een hartelijke uitnodiging voor de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018

PALMZONDAG BOETEVIERING WITTE DONDERDAG GOEDE VRIJDAG ‘Gezegend Hij die komt in de naam van de Heer’. Marcus 11.9   Met palmtakken Jezus als Koning verwelkomen is het opnieuw waar maken: genade zijn voor elkaar -zo goed als het kan- vandaag en morgen. Zaterdag 24 maart 17.30 uur Hamme, Ste.-Gudula 18.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus Zondag 25 maart 09.00 uur Ossel, St.-Jan (palmprocessie) 10.00 uur Relegem, St.-Jan 11.00 uur Wemmel, St.-Servaas 11.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus (FR) Communie aan huis Ma 26 maart: Wemmel en Relegem Wo 28 maart: Brussegem en Ossel BOETEVIERING ‘Ik veroordeel u ook niet. Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer’. Johannes 8:11   Dinsdag 27 maart 19.30 uur Hamme, Ste.-Gudula WITTE DONDERDAG ‘Ik heb u een voorbeeld gegeven. Als ik, jullie je voeten gewassen heb moeten jullie ook elkaars voeten wassen’. Johannes 13, 12-15 Liefde doet delen. Liefde is verbondenheid en dienstbaarheid Jezus weet hoe veeleisend die liefde is. Hij laat ons zijn voorbeeld na met de verzekering dat de liefde niet sterft. Donderdag 29 maart: 19.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus (NL/FR) 19.30 uur Ossel, St.-Jan GOEDE VRIJDAG Hij droeg zelf het kruis en ging de stad uit, naar het zogeheten Schedelveld, in het Hebreeuws Golgotha genoemd. Daar werd Hij gekruisigd en met Hem twee anderen, aan weerskanten één, en Jezus in het midden Johannes 19, 1-18.   Geen handige diplomatie. Je bent gebleven wie je was: de Christus, de zoon van God, menselijke gestalte van Zijn trouw. Leg iets van die trouw in ons hart: dat wij elkaar niet laten vereenzamen Vrijdag 30 maart 15.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus (Kruisweg, NL/FR) 19.00 uur Wemmel, St.-Engelbertus (Kruishulde, NL/FR) 19.30 uur Relegem, St.-Jan (Kruishulde)