Www.antoinetteberns.nl.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Welkom in de ‘Plop’klas
Sporten.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
Sinterklaasfeest.
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
grappige citaten en gezegdes over het weer…. en om de weerman
Powerpoint gemaakt door
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
2 Sinterklaas Kies een leuk spel Gertrude van Walstijn.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
zwar-te piet zwar-te piet heeft een muts op zijn hoofd.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Ik voel me zo alleen !.
Olle en de windmolens.
Geluid aan.
steffanie Ik voel me wel eens roze, dat is omdat ik het spannend vind bij de eendjes.
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Ingreep met kapje.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
een sinterklaasliedje
Kazou-lied “ZET JE SCHRAP”
Advent 2014 Logo school.
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
't Spel van December ? vraag
Goeiemorgen, Ken jij de school achter bomen?
sinterklaas cadeautjes / het geschenk / het pakje de chocoladeletter
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Eveline Cannoot Het lijkt alweer zo heel erg lang geleden De zomers die ik met m'n vrienden deelde.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Sinterklaasfeest 2012 op nbs de Sterren. Uithuizermeeden.
Het Sinterklaasspel SINT Jammer, dit is niet Sinterklaas. Jammer, dit is niet Sinterklaas. Jammer, dit is niet Sinterklaas. Jammer, dit is niet Sinterklaas.
1 Waar zie je dezelfde Zwarte Piet?
De kip met de vreemde kuikens.
Ontdekkingen in de zomer
een sinterklaasliedje
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Sinterklaasraadseltjes
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Nog 5 nachtjes Nog 4 nachtjes Nog 3 nachtjes Nog 2 nachtjes
een raadseltje voor Sinterklaas en Zwarte Piet
Binnenkort is het vakantie !!
2017 zegt u vaarwel 2018 lacht u toe.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gemaakt en ingesproken door Carolien Martens – November 2008
De Pepernotenquiz Groep ..
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor

Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
liedje ik woon in een huis
1
Gemaakt en ingesproken door Carolien Martens – November 2008
Woorden en tijd.....
Kleuren, Welke Piet hoort bij welke schoorsteen?
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Als je nog jong bent is een jongensdroom okee Onbekend met wie je bent, help een handje mee Maar nu ik wijzer word en weet waarom ik leef Je vergeet hoe.
Transcript van de presentatie:

www.antoinetteberns.nl

Ik weet niet wat ik vragen zal, nieuwe wanten of weer een bal. Sint, u weet dat ik graag speel, maar spellen heb ik al zo veel. Geen verlanglijst van mij dit jaar, Sinterklaas…….verras me maar!

Lieve Sint en lieve piet, alsjeblieft, vergeet me niet. Ik heb pas een ander huis en we zijn vanavond thuis. Zijn jullie soms naar mij op zoek, ik woon hier vlakbij om de hoek.

Is het een droom of is het waar, krijgt Lot echt een fiets dit jaar? De fiets staat zomaar voor de deur in haar favoriete kleur. Ze gaat er gauw mee naar de straat voordat straks de wekker gaat!

Wat een drukte, piet is moe. Hij moet nog naar veel huizen toe. Een pakje hier, een pakje daar. En de zak is best wel zwaar. Piet, je loopt niet voor je leven! Heus, we wachten nog wel even.

Sint schrijft en Sint leest. Bij wie zijn ze al geweest? Wie heeft nog niets gehad? Welke pieten zijn op pad? Maar ze komen heus wel klaar, want zo gaat het ieder jaar.

Wat was ik graag een kleine muis in het grote pietenhuis. Wat gebeurt er zoal daar? Hoe zijn pieten onder elkaar? Ik zag dingen die ik niet mag weten en kon mijn buikje vol lekkers eten.

Wie gaat trouw door weer en wind met op zijn rug de goede Sint? Welk paard rijdt veilig over daken zonder ook maar een val te maken? Zo’n paard vind je niet maar zo. Lang leve Amerigo!

Sinterklaas, waar blijf je toch? Hoeveel nachtjes slapen nog? Mijn verlanglijst is al af. Wist ik maar wat je me gaf. Ik zal mijn best goed blijven doen. Leg maar vast iets in mijn schoen.

Ik heb hele goede oren. Daar ben ik mee geboren. En net als elke zwartepiet hoor ik graag een lied. Ook de Sint vindt zingen mooi. Weet dat ik dan strooi!

Toen ik op de kalender keek duurde het nog maar een week. En al leek het toen nog kort, net of de week steeds langer wordt. Vandaag zit ik mij af te vragen: zijn het echt maar zeven dagen?

Mijn huis heeft geen haard, ook geen dak voor het paard. En een schoorsteen evenmin. Piet, hoe kom je er dan in? DAT is het geheim van zwartepiet, want overgeslagen ben ik nog niet.

In de winkels, op de wegen, overal kom je ‘Sinten’ tegen. Ik wist dat hij veel helpers had, maar zelf gaat hij toch ook op pad. Soms lijkt hij groot en dan weer klein, welke zou nou de echte zijn?

Als piet geel was en niet zwart, zongen we dan ook zo hard? Als hij blauw was, of rood of groen, zetten we dan nog onze schoen? Cadeautjes krijgen bleef vast fijn, maar zou het nog wel spannend zijn?

Wat als Sint niet meer bestond en ik niets in mijn schoenen vond? Wat als zwartepiet zou staken, moesten we zelf dan op de daken? ‘t Sinterklaasfeest missen willen we niet, dan speelden we zelf voor Sint en piet.