Schouwen van de openbare ruimte

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
5 vwo Stedelijke gebieden § 5
Advertisements

Veranderingen in de zorg
Aanbesteden WMO Max. 21 gemeenten SRE Bizob. Inleiding Samenwerking tussen de SRE- gemeenten. Faciliterend: SRE en Bizob.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
KBO BUDEL – 25 maart 2014 Oog voor elkaar! In Cranendonck doen we
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Korte toelichting “Plan voor de toerusting van regionale en lokale belangenbehartigers” ALV januari 2012.
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
Ouderen aan zet in de samenleving Gemeentelijke senioren raad Mol
GASTLESSEN VOOR STUDENTEN 1 E LEERJAAR PW 3 EN 4 Kwaliteitszorg in de KO.
Alliantiedagen 2011 Verweer en Vernieuwing Zorg om zorg - CG-Raad Marijke Hempenius.
De Participatiewet 26 oktober 2013 Jan Hamming. Presentatie De Participatiewet: wat verandert er voor gemeenten? Uitdagingen Inzet VNG (de knelpunten)
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Mentorschap uit de startblokken! Evaluatie Mentorschap Netwerk Nederland en de regionale stichtingen Mentorschap.
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
‘Veilig en duurzaam naar school’ Project mobiliteit 2008 Gemeente Destelbergen - Heusden.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Gemeente Ede.
Laten doen Jalp is ook uit te breiden naar een ‘sociaal loket’, een loket waarbij de drie decentralisaties samenkomen. Standaard wordt in het sociaal.
Presentatie ABVAKABO 10 april 2006 Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
Regie over eigen leven..
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
1 Presentatie Symposium “”Ketenzorg loont” Ontwikkelingen en resultaten Geriatrische revalidatie Donderdag 6 december 2012 Jocelyn Daris.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
#pmocongres #rankingthepmo Het PMO Congres wordt mogelijk gemaakt door Impact mapping.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
‘t Steenbergen. Programma: uur inloop en informele gesprekken met elkaar uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe.
“HELP, de dokter verzuipt!” De toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg in Maasbree.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Workshop bevolkingskrimp en detailhandel SER 1 november
'Vriendenavond' in het Bonte Paard te Laren, op 23 Februari, 20:30 uur Stichting Vrienden van de Larense Montessori School.
Startnotitie dagactiviteiten 1.Huidige situatie 2.Stip op de horizon 3.Focus bestuurlijke aanbesteding 4.Financiële doelstellingen.
C liëntondersteuning in de Wmo. Definitie 1.Ondersteuning gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie 2.Ondersteuning bij het verkrijgen.
Gespecialiseerde sportondersteuning voor mensen met een beperking.
RondeTafelgesprek Kerngroep de Bevelanden met de raad van Borsele 21 november 2013.
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
OPZET Presentatie Achtergrond decentralisaties Wat verandert er in de WMO en zorg Wat gebeurt er nog meer in de gemeente Wat betekent dit voor Brielle.
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Maatschappelijke kosten en baten (MKBA) van re-integratie van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt Prof Dr Alex Burdorf ism Dr Merel Schuring Afdeling.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Financiën 3 decentralisaties
Adviesraad Sociaal Domein
Met elkaar. Voor elkaar. Regels:
1.
HET HEFT IN EIGEN HANDEN HOUDEN Wouw-Amsterdam
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Toegankelijk uitgaan voor iedereen
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Analyse van het studiekeuzeadvies binnen het Ichthus Lyceum
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
Congres “Op weg naar nieuw evenwicht” 9 december 2010
Participatiewiel Samenspel XXL 18 Mei 2017
Voorlichting: Management & Organisatie
Schouwen van de openbare ruimte
Terugblik op 2015, vooruitblik naar 2016
Vijf krachten van de transformatie
Functioneren FOT en DOT Ontwikkelagenda Verwachtingen over en weer
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
MEEDOEN IN OSSENDRECHT EN CALFVEN
Kansen van de Wmo voor de installatiebranche
Erik Gram Gemeente Westland.
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Bewonersavond 20 maart 2019.
Coaching.
Ouders in Rotterdam Zuid
Transcript van de presentatie:

Schouwen van de openbare ruimte Stichting Regionale Schouwgroep Toegankelijkheid Gooi en Vechtstreek

Onderwerpen presentatie Wie zijn wij en wat doen wij Doel op (niet al te lange) termijn Huidige situatie Ontwikkeling tot nu toe Bewustwording Hoe nu verder werkwijze

Wie zijn wij en wat doen wij Stichting Regionale Schouwgroep zet zich in voor de inclusieve samenleving Dit doen we door knelpunten in kaart te brengen die mensen met een fysieke beperking hinderen om MEE te doen

Doel op (niet al te) lange termijn Een samenleving waarin iedereen zich ongeacht zijn of haar beperking zelfstandig en veilig kan verplaatsen Openbare ruimte op alle fronten bruikbaar voor iedereen Zelfstandigheid wordt op deze wijze bevorderd Economisch voordeel

Huidige situatie Toename vergrijzing Gooi – en Vechtstreek ( 26%) (bron: gewest Gooi en Vechtstreek) Meer mensen worden afhankelijk van hulpmiddelen, maar kunnen zich nu al niet makkelijk verplaatsen Toegankelijkheid van openbare ruimte nog niet optimaal. Denk aan routes naar winkelcentra, buurtcentra en sportaccomodaties. Minder mensen mobiel; minder participatie, minder publiek in de binnensteden. Meer zorgvraag.

Ontwikkeling tot nu toe Regelmatige schouwen via het voormalige RBG RBG heeft ism studenten ergotherapie een bruikbare schouwmethode ontwikkeld Rapporten goed ontvangen. Helaas nog weinig verbeteringen aan de hand van de schouwrapporten

bewustwording Door de activiteiten van de schouwgroep wordt het publiek meteen bewust gemaakt van hindernissen

Hoe nu verder Meer samenwerken met Wmo raden De lijnen naar de gemeenten kort houden Financiële ondersteuning van de vaste kosten door het gewest

Werkwijze Wij vragen een bijdrage van 200 euro voor een schouw van 2 uur. Per schouw zijn er minimaal 4 verschillende schouwers met verschillende beperkingen cq hulpmiddelen aanwezig. De gemeente ontvangt een rapport met adviezen. Na een half jaar evaluatie, wat is er verbeterd en is het genoeg​ .