‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw)
“Met Christus opgestaan”
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
Leven vanuit Gods troon
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 28 7 september 2017 Bodegraven.
de verwoesting van Jericho
de dood verslonden tot overwinning
Leven vanuit Gods troon
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
LEVEN wacht ons, wacht allen!
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Leven vanuit Gods troon
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT
DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
de dood: haar functie & einde
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
de brief aan de Romeinen
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Week 2: Wat is je eindbestemming?
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
dood, eeuwig leven en toekomst
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
God en het waarom van het lijden
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’ 21-10-2018

RESUMÉ VAN ONZE LAATSTE STUDIE “Overwinning over verzoeking”: Verzoeking is gebruikelijk allemaal. Het is geen zonde om verleid te worden: erin vallen is zonde. Zoals onze Heer en Verlosser Jezus Christus heeft overwonnen, zo zal ook de gelovige overwinnen door Zijn genade. We moeten waakzaam en gebedsvol zijn, zodat we niet in verleiding komen. We moeten het vlees ook onder de discipline brengen door de Geest. Er is een belofte van behoud en beloning voor degenen die volharden en overwinnen.

DE STUDIE VAN VANDAAG: LES 715: DE OPSTANDING DER DODEN MEMORY VERSE: …… “Verwondert u daar niet over, want de ure komt, in dewelke allen, die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen; En zullen uitgaan, die het goede gedaan hebben, tot de opstanding des levens, en die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding der verdoemenis.” (Johannes 5:28,29) TEKST: 1 Korintiërs 15:3-57; 1 Thessalonicenzen 4:13-16

DE STUDIE VAN VANDAAG (vervolgd) INLEIDING: Het leven stopt niet na de dood. Ieder mens zal na de dood blijven leven, hetzij in vreugde of in pijn. Bij de opstanding van de doden zal het lichaam opstaan ​​om de ziel te ontmoeten. Allen zullen voor God staan ​​bij het oordeel van de Grote Witte Troon. Vandaar zal de heilige in eeuwige eer en glorie leven, terwijl de zondaar zal gaan schamen en eeuwige verachting zal lijden. VRAAG 1: Verklaar de betekenis van de opstanding van de doden – Daniël 12: 2

BIJBELSE WAARHEID OVER DE OPSTANDING DER DODEN Mattheüs 16:21;Daniël 12:2; Job 19:25-27 Het Oude Testament, Christus en de apostelen leerden de opstanding van de doden. Christus stond op uit de dood als de eerste om de ervaring te proeven (1 Korintiërs 15:20). Lazarus en anderen werden uit de dood opgewekt door goddelijke genade. Ze zijn nog steeds dood. Maar hier zijn we gefocust op de opstanding waarin mensen niet meer sterven (Johannes 11: 25,26). VRAAG 2: Noem enkele specifieke uitspraken van Christus en anderen over de opstanding van de doden – Joh 11:25; Dan 12:2

BIJBELSE WAARHEID OVER DE OPSTANDING DER DODEN Mattheüs 16:21;Daniël 12:2; Job 19:25-27 VRAAG 3: In het licht van de waarheid van de opstanding van de doden, hoe zouden gelovigen moeten leven? – Luk 21:34-36; 1 Tim 4:13,15,16

DE OPSTANDING DES LEVENS Openbaring 20:4-6; Johannes 5:28,29; 1 Thess De opstanding heeft vier fasen: (1) De opstanding van Christus de eerste vrucht. (2) De opstanding van de heiligen van de kerkelijke tijdperk bij de Opname. (3) De opstanding van heiligen uit de verdrukkingsperiode. (4) De opstanding van de oudtestamentische heiligen bij de tweede komst van Christus op aarde. VRAAG 4: Markeer de vier fasen van de eerste opstanding – 1 Kor 15:3,4,12,20,23; 1 Thess 4:13-16; Openb 20:3-5; Dan 12:2

DE OPSTANDING DER VERDOEMENIS Johannes 5:29; Openbaring 20:11-15 De tweede opstanding (de opstanding der verdoemenis) is voor degenen die in hun zonden zijn gestorven, wiens namen niet zijn opgenomen in het boek des levens, en daarom de eerste opstanding hebben gemist. Zij zullen herrijzen tot de eeuwige straf en pijniging in de poel des vuurs. De tweede opstanding zal duizend jaar na de eerste opstanding zijn. Zondaars zullen niet worden weggevaagd (doctrine van de vernietiging) of verfijnd worden in de hel (vagevuur) voordat ze tot de hemel ‘bevorderd’ zijn. Deze zijn vals.

DEELNAME AAN DE OPSTANDING DES LEVENS 2 Korintiërs 5:17-19; Romeinen 16:17 Lukas 21:36 Degenen die deel zullen hebben aan de eerste opstanding, moeten eerst wedergeboren en heilig zijn. Daarna moeten ze ook waakzaam zijn, biddend zijn, studeren, mediteren en Gods woord gehoorzamen, in gemeenschap blijven met andere broeders en onjuiste leringen en leraren vermijden. VRAAG 5: Wat moeten zondaars en afvalligen doen om de verdoemenis te voorkomen? – Jes 55:7; Joh 3:16,18

CONCLUSIE Lichamelijke dood is niet het einde van het leven. Onze zielen zullen voor eeuwig leven. Degenen die gestorven zijn, zullen herrijzen, of tot eeuwig leven of tot eeuwige verdoemenis. Ons geloof in Christus is ijdel zonder Christus opstanding uit de dood. Met het oog op de toekomstige opstanding van de doden moeten zondaars en afvalligen zich van hun zonden bekeren en moeten gelovigen waakzaam, biddend en gehoorzaam zijn aan Gods woord.