Basis Voedingsmiddelen Les 2 Graan en graanproducten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Media en Creativiteit 6 - Identiteit Hogeschool – Media aan de Maas Jaar 2 – Periode 2 – Les 6 Ik, wij en de rest Jij in het grotere geheel.
Advertisements

Ren je Rot Voedingsspel!?.
Nul Energie Huis Workshop offerte.
Green Presents Workshop 2 Innovatieve trends Deel B.
Productiemiddelen H8 B129 – B131 Stan & Boudewijn.
Primaire OnderzoeksData In Utrecht Makkelijk toegankelijk een podium voor uw waardevolle onderzoeksdata.
Jaar 1 les 5 Het creatieve proces
Convergentie en divergentie Twee verschillende wijzen van denken.
Trends Research Medmec01-5 les 2 Thema: Rubriceren
Medmec 1 herfst Les 3.
Medmec 1 herfst Les 4.
Medmec 1 herfst Les 3.
van grondstof naar product
5. Brood nodig Recept / gisting
BROOD.
Welkom! Media & Creativiteit Les 4/5
Stoffen en hun eigenschappen
Inleiding CIW 2008 Analysecollege 1. Analysevraag 1 Bekijk de reclame van Bol.com waarbij mensen vragen naar een bepaalde film, maar vervolgens een product.
Koffie. Waarom koffie? Hoe ontstaan de koffiebonen?  Granberry  De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
MedMec01-2 Les schema per week
Notenschrift test jezelf
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Notenschrift test jezelf
Docent: Ans Sarianamual - oktober 2014
Samenvatting Havo 5.
Staal Justin Joosen M1BM1N.
DEEL 1 LES 4 De basis Les 4 Snijden versie
voor familie en vrienden van
17 september MedMec01 les 3 Mail: Wiki: vakgroep: Media.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
1. 2 Storytelling Geen mooie marketing praatjes: maar de authentieke menselijke stemmooie marketing praatjes.
Eindproject Project verpakking IMT Lars en Luka Presenteer datum
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
Les 4 havo Leesvaardigheistraining;
Omzet-kosten-winst HAVO 3
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Deze les hfdst 1 verbanden gegevens verwerken
Virusuitbraak modelleren
Plan van Aanpak Werken in stappen.
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Onderhoud grasvelden.
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Maaidorser.
Les 3: Marktonderzoek Keuzevak Marketing.
Direct les 9 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Les 5: Het marketingplan
Keuzedeel internationalisering
Herman Gelissen penningmeester
Huiswerkopdracht Politiek
Spreken en gesprekken 2.2 en 2.3 Schrijven 1.5 en 1.6 Grammatica 3.3
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
De bedenkers.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Broodbereiding.
Hoofdstuk 3 Indeling van het magazijn
Hoofdstuk 3 Indeling van het magazijn
Naam van degene die de presentatie verzorgt
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 5.
ADL Les 1.
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
Extra uitleg H4 Domein Markten
ADL Les 1.
Transcript van de presentatie:

Basis Voedingsmiddelen Les 2 Graan en graanproducten 2-12-2018

Totstandkoming idee uitwerken Wat gaan we doen? Tot 1 idee komen Verder uitwerken idee Totstandkoming idee uitwerken 2-12-2018

Op verschillende manieren tot 1 idee komen COCD box 2-12-2018

Zet deze aspecten boven in een tabel Welke aspecten vinden jullie belangrijk aan het nieuw te bedenken product? Denk hierbij aan gezond/niet gezond, deelbaar etc. Zet deze aspecten boven in een tabel Zet aan de linker kant de verschillende ideeën die jullie hebben. Geef bij elk idee doormiddel van +, - of +- aan of het idee hier wel of niet aan voldoet. Tel alle + en – bij elkaar op. Het hoogst gescoorde idee kan verder uitgewerkt worden. Endosperm is het meellichaam of de kiem 2-12-2018

Verder uitwerken idee Werk je idee verder uit. Bijvoorbeeld noten brood; Hoeveel noten moeten hier in? Welke vorm heeft het brood, hoe groot is het brood etc. 2-12-2018

Totstandkoming idee in het verslag Hoe in het verslag? Totstandkoming idee in het verslag Brainstorm + uitleg Uitleg hoe keuze is gemaakt tot het idee (COCD box, schema) Uitwerking idee in woorden. Voeg hier een schets aan te om het visueel duidelijk te maken. 2-12-2018

Maak een presentatie waarin je heel kort verteld wat jullie idee is. Hierbij hoef je de totstandkoming niet te vertellen 2-12-2018

Presentaties 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Tijdstip van oogsten wordt bepaald door de rijpheid van het graan. Vochtgehalte tussen de 16 en 17 % Hardheid en vochtgehalte geven een indicatie. Uitbetaling wordt gedaan aan de hand van het vochtgehalte, is het vochtgehalte te hoog, dan wordt het extra gewicht van het vocht van het totaal gewicht afgehaald. Hiernaast moeten de kosten van het drogen van het graan worden betaald. Als het te vochtig wordt opgeslagen kan er schimmelgroei ontstaan. 2-12-2018

Productie en verwerking van graan https://www.youtube.com/watch?v=w4q5oGabXos 2-12-2018

Productie en verwerking van graan 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Het graan wordt ontdaan van vuil en vreemde zaden, hierna wordt het vochtgehalte gecontroleerd. Is het vochtgehalte te hoog dan wordt het voor opslag nog gedroogd. 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Verschillende tarwe soorten worden intensief met elkaar gemengd tot een melange. Europese tarwe kan bijvoorbeeld gemengd worden met Amerikaanse tarwe om zo een product te krijgen met de gewenste eigenschappen. Dit proces noemen we mêleren. Hierna wordt het nog een keer gereinigd. Een ronddraaiende cilinder met gaatjes ter grootte van een tarwekorrel verwijderd de laatste onkruidzaden, halve korrels en andere granen 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Voor het malen wordt het vochtgehalte van het graan weer iets verhoogd naar ongeveer 17%, om een zo gunstig mogelijke maalconditie te krijgen. De zemellagen van de korrel worden dan iets taaier en het endosperm zachter, zo versplinterd de korrel minder makkelijk. Dit proces heet conditioneren 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Het malen van tarwe bestaat uit een zich herhalende bewerking van malen en zeven, waarbij iedere keer de producten die geen bewerking meer behoeven (bijvoorbeeld de bloem of de schone zemelen) worden afgevoerd. 2-12-2018

Productie en verwerking van graan http://www.schooltv.nl/video/graan-malen-in-een-fabriek-in-deze-clip-zie-je-hoe-in-een-fabriek-van-graan-meel-wordt-gemalen/ 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Walsenstoelen- tegen elkaar indraaiende walsen. - Oppervlak bestaat uit diepe ribbels. Na het zeven naar de volgende walsstoel - Zaden worden verpulverd en van zemelen en kiem ontdaan. Steeds minder diepe ribbels en fijnere zeven Vijf tot zeven stappen In de diepe ribbels worden de graankorrels opengereten 2-12-2018

Productie en verwerking van graan Uitmalingsgraad - het percentage meel dat bij uitmaling wordt verkregen. Tarwemeel – 80 tot 90 % Witbrood – 70 tot 75 % Bruinbrood – mengsel van 60% ongezeefd meel en 40% meel met uitmalingsgraad van 80% Volkorenbrood 100% Hoe lager de uitmalingsgraad, des te minder is er van de buitenste lagen van de korrel in het meel aanwezig, en des te witter het meel. 2-12-2018

Welk meel zouden jullie voor jullie product willen gebruiken? Hoe drogen machinaal of uitdrogen, vormen machinaal of met de hand? 2-12-2018