Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Opkomen voor jezelf.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Mijn gegevens op het web!?
door: Roderick Juffermans
Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
die niet om jou zou huilen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Interpreteren van data
Een levensboek voor ouderen
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Om soms eens dieper over na te denken
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Ik doe mijn spreekbeurt over…
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Beter omgaan met ruzies
Powerpoint presentatie.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Presentatie intervisie Manon de Dobbelaere P4A
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme
Koffieochtend 3 november 2016 REGELS EN GRENZEN IN DE OPVOEDING
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Het school jaar Het school jaar is al bijna geweest van Boschveld iedereen is heel erg blij. Iedereen gaat bijna op vakantie het schooljaar was heel.
Kan je zien of iemand holebi is?
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
“13 waarheden voor het leven"
H2 Een leven lang leren.
Men vraagt zich af waarom …??
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Nee Zeggen!.
Jonge Mantelzorgers Welkom Wie? (naam) ik ben jonge mantelzorger
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
blok 2 les 4: contact met elkaar
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Duurzame inzetbaarheid
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Uitleg bij de vragenlijst ZIEN. Leerling 5-8 Leer- en leefklimaat ZIEN
Wet op de privacy.
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
blok 2 les 2: taal thuis en op school
Voel je wel in je vel !.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Les 7 en 8 Spreken en gesprekken hoofdstuk 5 - tweegesprekken 5.1 – zakelijk telefoongesprek 5.2 – Adviesgesprek 5.3 – Klantgesprek 5.4 – klachtgesprek.
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Wet op de privacy.
Wet op de privacy.
ADL Les 1.
SEL Les 2: normen en waarden.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Semantisatieverhaal: Heb jij wel eens iets gezegd wat iemand anders kwetst? Dat je iets zegt of doet waardoor iemand verdrietig wordt (of zich beledigd.
Wat de leerling doet Wat de docent doet
VluchtelingenWerk Nederland
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Wat leer je allemaal op school?
Transcript van de presentatie:

Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel

De Parel, cijfers 8 kinderen 2 gezinshuisouders (Milko en Wilma) (verder te noemen de ‘begeleiding’) 3 Jeugdzorgwerkers (Sjaan, Laura en Claudia) (verder te noemen de ‘begeleiding’) 1 orthopedagoog (Esther) 1 boekhouder (Marleen)

Thema 1: Wat doet de Parel voor mij ? Jij staat centraal; dus je krijgt aparte regels. Er worden zorgplannen geschreven voor en over jou. Heb je verdere therapie nodig? Dan regelen we dat. Je mag doen wat je graag doet en er is een vertrouwenspersoon (Jan) als je graag met iemand anders praat dan met de begeleiding.

Thema 2: Heb ik iets te zeggen? Waar mag jij over meepraten? Ga je akkoord met het zorgplan? Welke sport wil je doen, wil je een huisdier? Wat doe je op een vrije dag? Wat wil je na je 18e verjaardag, waar wil ik wonen? Er is een cliëntenraad (Deborah en Gijske) met wie je kan overleggen. Zij willen vaker langskomen om jullie beter te leren kennen. Misschien vragen ze jullie wel of je ook bij de cliëntenraad wil komen als je hier vertrekt. Tijdens gesprekken bij het drinken of eten mogen we aangeven wat we willen als het gaat over het dierenverblijf, inrichting kamer…

Thema 3: Tevredenheid Er wordt gevraagd hoe tevreden je bent. Nu doen we dat in een gesprek, binnenkort gaan we dat met plaatjes doen. Als je niet tevreden bent mag je dat zeggen en proberen we dat op te lossen. Lukt dat niet dan mag je de voogd, de vertrouwenspersoon (Jan) of je ouder(s) vragen of deze je helpt een klacht in te dienen. Jullie geven aan dat je het prettig vindt bij de Parel, maar dat het soms lastig is in te schatten waar je naartoe gaat na je verblijf bij de Parel. Jullie geven de Parel een 7,5/10.

Thema 4: Wat doet de Parel om het goed te regelen voor mij? De begeleiding heeft hard gestudeerd om te weten wat voor jullie belangrijk is. Ze blijven ook leren en praten of ze het goed doen en of het anders moet. De begeleiding vraagt ook anderen om te helpen als zij het even niet meer zo goed weten; bijvoorbeeld aan Esther (orthopedagoog) en de voogd. Soms is er meer aan de hand en is er therapie nodig (EMDR, PMT). Soms brengt Marie-Paul jullie naar school of de ortho zodat de begeleiding andere dingen kan doen; bijvoorbeeld gesprekken met voogd, schrijven van zorgplannen... We zouden ook graag iemand hebben voor de tuin en het dierenverblijf. De begeleiding vindt het belangrijk dat je ook dingen doet buiten de Parel zoals sporten, afspreken met vrienden...

Thema 5: Veiligheid Er zijn afspraken over veilig wonen, zo lopen we mee naar boven als je dat graag hebt, blijven we in de doucheruimte tijdens de douchemomenten, mag je niet bij elkaar op de kamer… In 2017 is er een conflict geweest waarbij één kind moest vertrekken en voor het ander kind werd er een plan gemaakt. Verder waren er alleen maar kleinere conflicten. Sommigen van jullie hebben medicatie, deze staat op kantoor achter slot en grendel. De begeleiding vult in of jullie de medicatie hebben gehad. Er zijn overal brandmelders, noodverlichting… Ook doen we twee keer per jaar een brandoefening. Sommigen van jullie hebben speciale materialen nodig. De begeleiding doet hun best om hier op de juiste manier mee om te gaan. Zo is er een filmpje gemaakt over hoe ze een korset moeten aandoen. Jullie mappen kunnen alleen door de begeleiding gelezen worden. Zij zorgen er ook voor dat niemand anders hier aan kan komen. Ze gaan iemand laten komen die het nog beter beschermd (Michael).

Thema 6: Wat mag je verwachten van de begeleiding? De begeleiding is er steeds op dezelfde tijden. Zij gaan regelmatig naar school om te leren het nog beter te doen. Zij zijn lid van een vereniging die kijkt of zij op de goede manier werken. Doen ze dat niet, dan worden ze hier op aangesproken en kunnen ze een sanctie krijgen. Elk jaar krijgen ze gesprekken over hoe ze het doen en mogen ze zeggen wat ze willen (functioneringsgesprekken). Wat kan wel en wat kan niet? Ze praten veel met elkaar over hoe ze werken met jullie, maar ze willen dit nog beter doen. Ook gaan ze samen met mensen van andere organisaties kijken hoe ze het nog beter kunnen doen (intervisie).

Wat kan beter? Wat gaat goed? Milko en Wilma zijn dag en nacht aanwezig (24/7). Er zijn maar een paar jeugdzorgwerkers binnen de Parel en dit zijn al jaren dezelfde mensen. Ze werken met een vast werkschema. Er is een vertrouwenspersoon (Jan). Wat kan beter? We willen dat iedereen aparte huisregels krijgt. De cliëntenraad wil jullie beter leren kennen. We willen beter weten wat jullie van de Parel vinden (met de plaatjes). We willen nog iemand die ons/jullie helpt in de tuin en het dierenverblijf. We willen jullie gegevens nog beter beschermen. We vinden het belangrijk dat de jeugdzorgwerkers nog beter overleggen met anderen over hoe zij het doen.