Oeververvanging, waarom?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
AFKOPPELINGSPROJECT STREUKELERZIJL
Advertisements

gezamenlijke bewonersavond Dijkverbetering Amstelkade
Informatiebijeenkomst voor bewoners
1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Stand van zaken A15 MaVa-project Jan van de Meene 21 september 2011
Uitvoering A15 MaVa-project Christine Davidse 29 september 2011
Buurtbijeenkomst Diakonessenhuis
Vervangen riool in de Berlagestraat en de Kramerstraat Donderdag 12 mei 2011 Informatieavond.
Informatieavond Toelichting : - marktselectie Bouverijen e.o. - werk Waterakkers 27 maart 2012 – Dorpsherberg Teteringen.
Stand van zaken herstructurering en grootschalig onderhoud Oostendam
Uitvoering Rioolvervanging en Herinrichting Ulicotenseweg en omgeving
Informatieavond Kustwerk Katwijk
ALGEMEEN Het onderwijsdeel en de traforuimte van het Aardwetenschappengebouw wordt gesloopt tbv het nieuw te bouwen Onderwijscentrum Werkzaamheden zijn.
Visie op vervoer gevaarlijke stoffen
Reconstructie Energieweg
Nr. 3, augustus 2013 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG Waar staan we nu? In de afgelopen periode is gewerkt.
22 september 2014 Bouwrijp maken Alexanderkazerne RGD.
Reconstructie Drachtsterplein ….. Realisatie eerste onderdeel project Drachtsterweg e.o. ….. 5 juli 2011.
Informatieavond 30 juni 2010 Programma Opening door burgemeester Jeroen Staatsen Stand van Zaken door Wethouder Freddy Blommers PAUZE Vragen uit de zaal.
‘Ruimte om te leven met water’
Kinderboerderij Waspik 3 november Aanleiding Kinderboerderij In Dorpsontwikkelingsplan (DOP) omvorming naar kinderboerderij Realisatie van Medisch.
Netwerkanalyse Zuidvleugel
Molenstraat – Muldersweg - Groeneweg
Herinrichting Everlosebeekstraat
Aanpak N629: één project, twee delen
Variant 1 ➢ Draaibrug op huidige locatie ➢ Huidige hoogte (ca. 1 meter) ➢ Draaipunt in midden van de vaarweg ➢ Verbreden vaarweg naar 54 meter Voordelen.
Rioolvervanging 'De Lors'
Inloopavond gemeente Leek 9 september 2015 Proefproject Openbare Verlichting gemeente Leek (beleving presentatie)
Welkom bij de informatieavond Groot onderhoud N491: Maasdam–Strijen.
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
Reinier de Graaf Ad van PeltManager bouw Aan de Stegge Twello Jeroen DrenthProjectmanager presentatie parkeergarage rdgg NIEUWBOUW PARKEERGARAGE REINIER.
Nieuwe lokale brug over de Vecht bij Muiden Irma Brandsma, projectleider Muiden, 14 december 2011.
Bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk Presentatie voor de Commissie Ruimte Verkeer en Wonen 27 oktober 2014.
Welkom Informatiebijeenkomst RijnGouwelijn Lammenschansweg Gemeente Leiden.
` Thema avond gemeenteraad Neder-Betuwe Bestemmingsplan Waalwaard en mogelijke verplaatsing De Beijer BV Patricia van Eijndthoven 29 maart 2011.
Reconstructie Energieweg Bewonersavond: 14 februari 2012 Door: Hendrik-Jan Punt (Heijmans)
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Informatiebijeenkomst Werkzaamheden Coolhaven Donderdag 10 december 2015.
Presentatie Adviescommissie Ruimtelijke Ordening Stand van Zaken Maasterras 20 januari 2009 inleiding > wat vooraf ging > huidige proces > visie > uitgangspunten.
Welkom Informatiebijeenkomst Kabels en leiding werkzaamheden Raadhuisplein e.o. 23 Maart 2016.
Projecten Aduard.
Stiller spoor voor Deurne Informatiebijeenkomst, 19 februari 2014.
Uitbreiding begraafplaats Koudekerke 3 september 2015.
Uitbreiding begraafplaats Domburg 1 september 2015.
MET HET OOG OP MORGEN Bewonersavond Oeververvanging vaarweg Gouwe datum & Boskoop, Waddinxveen Alphen aan den Rijn.
Brede Parkschool Vianen
Uitvoering Werkzaamheden Zwaerdecroonstraat
WAAR VINDT GROOT ONDERHOUD PLAATS?
Gebiedsgerichte Aanpak Urmond Oost
Werkzaamheden aan Geepstraat Steurweg, Makreel-straat, Spieringstraat
Stedenbaan Commissie Ruimte & wonen 9 mei 2007.
Dijkversterking Arcen
Uitvoering Werkzaamheden Lieve Verschuierstraat
Werkzaamheden Westpunt Lex Hussaarts Projectleider gemeente Rotterdam
Herontwikkeling Mr. G. Propschool Lochem 22 september 2016.
RWS Programma’s, Projecten en onderhoud
Herinrichting Peelplein en Stevensstraat
Welkom Informatiebijeenkomst Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan
Werkzaamheden Jan van Avennesstraat Aleidisstraat Witte van Haemstedestraat 9 november 2017.
Buurtbijeenkomsten A16 Rotterdam Lage Bergse Bos
Buurtbijeenkomsten A16 Rotterdam Lage Bergse Bos
Medewerkersbijeenkomst ontwikkelingen HbH
Informatiebijeenkomst bewoners en omwonenden Spatterstr
Buurtbijeenkomsten A16 Rotterdam Rottekade
Tijdelijke fietsbrug Itteren
Integrale aanpak Rioolvervanging, ophoging en herinrichting
Integrale aanpak Rioolvervanging, ophoging en herinrichting
Reconstructie Looierstraat en Gulp
Informatiebijeenkomst PrimA4a
Uitnodiging bewonersoverleg
Transcript van de presentatie:

Oeververvanging, waarom? Verantwoordelijkheden Provincie Vlotte en veilige doorstroming op het water. Onderhoud van bruggen, sluizen en oevers.  Oeververvanging, waarom? Het Rijn-Schiekanaal vervult een belangrijke functie voor het goederenvervoer tussen de Den Haag en Rotterdam én is een belangrijke doorvaarroute voor de recreatievaart. Een deel van de oevers tussen Leidschendam en Delft is aan het einde van de levensduur en voldoet niet meer aan de huidige norm. De nieuwe oeverconstructie heeft een verwachte levensduur van 80 tot 100 jaar. Vaarwegverbreding Het Rijn-Schiekanaal en de Haagse Trekvliet zijn categorie 3 vaarwegen. Dat betekent dat ze 26,6 meter breed moeten zijn, om voldoende ruimte te bieden aan passerende goederenschepen. Daarom wordt het Rijn-Schiekanaal op 2 plekken verbreed.

Traject

Oevertypes Type 4 – Schuin talud Type 5 - Kademuur

Deeltraject 1 Vaarwegverbreding tussen Delftweg 115 en Delftweg 133 Maximale verbreding: 2,50 meter Lengte traject: ca. 150 meter

Deeltraject 2 Vaarwegverbreding tussen Delftweg 58a en Delftweg 65 Maximale verbreding: 1,75 meter Lengte traject: ca. 250 meter

Bomen Bomen Waar verbreding van de vaarweg noodzakelijk is of waar bomen dicht op de oever staan is behoud van de bomen niet mogelijk. Momenteel wordt onderzocht welke effecten de werkzaamheden van de vervanging van de oever op de bomen hebben. Doordat de bomen dicht op de oeverlijn staan zullen de wortels door graafwerkzaamheden worden aangetast. De verwachting is dat de werkzaamheden grote gevolgen hebben voor de bomenrij. Per boom wordt een inschatting gemaakt of deze behouden kan worden. Het groen dat niet gehandhaafd kan worden, wordt gecompenseerd. In afstemming met gemeente Rijswijk, Hoogheemraadschap van Delfland en provincie Zuid-Holland wordt gewerkt aan een integraal plan (in combinatie met de herinrichting van de Delftweg) voor herplant van bomen langs de Delftweg.

Overlast Omwonenden Scheepvaart Met name overlast als er voor de deur gewerkt wordt. Parkeerplekken tijdelijk niet bruikbaar. Gedeeltelijke wegversmalling. Hekken langs werklocatie Geluid/trillingsoverlast Voorafgaand aan de werkzaamheden Bij woningen dichtbij de werkzaamheden worden vooropnames gedaan en/of trillingsmeters geplaatst. Indien van toepassing, wordt u hierover per brief geïnformeerd. De werkzaamheden worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd. Scheepvaartverkeer kan daarom hinder ondervinden en een langere reistijd hebben. Mogelijk worden bloktijden ingesteld bij de bruggen. Scheepvaartverkeer kan dan op vooraf vastgestelde tijden de brug passeren.

Ruimtelijke ordening procedure mei – december 2017 Fasering Aanbesteding juni – oktober 2017 Vergunningen Ruimtelijke ordening procedure mei – december 2017 Voorbereidende werkzaamheden, waaronder vooropnames vanaf oktober 2017 Start werkzaamheden eind 2017/begin 2018 Werkzaamheden Jaagpad eind 2019 - begin 2020 Einde werkzaamheden eind maart 2020

Meer informatie Meer informatie Website Via de nieuwsberichten op de website https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/vaarwegen/oevers/rijswijk-den-haag/ is meer informatie te vinden over het project. Vragen en opmerkingen over het project kunt u versturen via het reactieformulier in de nieuwsberichten over de oeververvanging. Twitter @verkeerzh De werkzaamheden zijn ook te volgen op Twitter via @verkeerzh. zuidholland@pzh.nl U kunt uw vraag stellen via zuidholland@pzh.nl.