Ricky Seinstra & Mirre Dollekens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
“Het touw” Van een onbekend auteur A presentation by Booker.
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Blijf bij mij Jolink.
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
De sok van Lientje.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Heksen in de Middeleeuwen
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Wolvecamp tentoonstelling
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Mijn verjaardag..
De legende van de partyhut
Jezus roept de leerlingen
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
De Beer van Bram.
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
De Vriendschap.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het lied van Ora een kerstverhaal. Ara, Era en Ora waren drie zusjes, alle drie op dezelfde dag geboren, precies één jaar en één minuut na elkaar.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
De kip met de vreemde kuikens.
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Cadeau’s voor het kindje
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
De geschiedenis van de aardappel
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De Beer van Bram.
De geschiedenis van Sint en Piet.
Luisteren naar de stilte
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Anders is leuk.
1
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Prentenboek Kraai voorlezen, auteur Leo Timmers
Transcript van de presentatie:

Ricky Seinstra & Mirre Dollekens Keith wil kleur Ricky Seinstra & Mirre Dollekens

Op een dag werd er een simpel mannetje op zomaar een schoolbord ergens in het land getekend.

Dit getekende mannetje luisterde ook wel naar de naam “Keith” Dit getekende mannetje luisterde ook wel naar de naam “Keith”. Niet dat hij kan luisteren, maar toch.

Toen alle kinderen allang naar huis waren en de nacht was aangebroken, kwam de getekende “Keith” tot leven. Hij sprong uit het bord en ging op zoek.

Keith vond zichzelf maar witjes Keith vond zichzelf maar witjes. Hij was eigenlijk op zoek naar wat meer kleur in zijn leven.

In het klaslokaal, kwam hij een wit bord tegen… Op zich niet zo kleurrijk natuurlijk.

Keith klom naar boven en kwam daar een schilderij tegen Keith klom naar boven en kwam daar een schilderij tegen. Dat wilde hij wel eens van dichterbij bekijken!

Keith klom bijna in het schilderij Keith klom bijna in het schilderij. Bijna, want hij kan er natuurlijk niet echt in klimmen. En wat zag hij daar allemaal? Kan jij het goed zien? Keith zag dat het schilderij niet helemaal zwart-wit was. Hij was onder de indruk van wat hij allemaal zag. En snel ging hij verder.

Hé wat gebeurt daar nou. De benen van Keith werden ineens lichtblauw Hé wat gebeurt daar nou? De benen van Keith werden ineens lichtblauw! Misschien, dacht hij, misschien krijg ik nog wel meer kleuren als ik nog meer schilderijen bekijk!

Dit schilderij heeft veel meer kleur. En wat zie jij er allemaal op Dit schilderij heeft veel meer kleur. En wat zie jij er allemaal op? Dit keer zijn het niet alleen bomen. Het lijkt haast wel een foto! Welke kleur zal Keith nu krijgen?

Donkerblauw! En hij vervolgde zijn zoektocht naar kleur.

En zo kwam hij op een schrijfbord terecht waar nog veel meer schilderijen te vinden waren. Keith werd reuze nieuwsgierig en klom naar het eerste schilderij toe!

Wat een mooie dames. Het leek wel een foto Wat een mooie dames! Het leek wel een foto. Deze portretten bevielen hem wel. Hij zou er wel uren naar kunnen kijken, maar hij moet toch verder…

Jippie daar is de volgende kleur. Zijn middel was nu lichtgeel Jippie daar is de volgende kleur! Zijn middel was nu lichtgeel! Hij is al op de helft.

En toen kwam hij bij een rare boom terecht En toen kwam hij bij een rare boom terecht. Dit leek helemaal niet op een foto. Het bestond uit vlekken en stippen en rare kleuren. Het was een simpel schilderij maar toch ook wel heel mooi. Keith bleef zich verrassen over al die verschillende schilderijen.

En met al die kennis van die rare kleurrijke boom, kreeg Keith welke kleur erbij? Goedzo! Donkergeel.

Keith was zo blij dat hij al zo veel wist, dat hij een sprong in de lucht van blijdschap maakte. En zo kwam hij boven op dit stilleven terecht. Wat zie jij hier allemaal? Keith kreeg honger van dit stilleven, dus hij ging maar snel weer verder.

En daar was de volgende kleur. Lichtrood En daar was de volgende kleur! Lichtrood. Keith sprong snel naar beneden.

Hij bedacht zich dat hij nog maar één kleur hoefde te krijgen om helemaal ingekleurd te zijn.

Hij vroeg zich af waar dat laatste schilderij toch kon zijn… Heb jij een idee?

Hé kijk, aan die witte muur hangt het laatste schilderij Hé kijk, aan die witte muur hangt het laatste schilderij. Wat een mooi schilderij. Het bestaat helemaal uit stipjes maar Keith ziet gelijk wat het is. Weet jij het ook?

Kijk eens hoe mooi Keith is geworden. Hij is nu helemaal ingekleurd Kijk eens hoe mooi Keith is geworden! Hij is nu helemaal ingekleurd. Hij heeft alle kleuren gevonden.

Keith ziet dat de nacht al bijna voorbij is en dat de kinderen zo weer op school komen. Hij gaat dus snel terug naar het schoolbord.

Wat zullen de kinderen verbaasd zijn als Keith ineens is ingekleurd!

Keith gaat op de krijttekening van hem staan Keith gaat op de krijttekening van hem staan. Zou het lukken om weer terug te veranderen?

Ja hoor. Keith is weer gewoon het getekende mannetje op het bord Ja hoor. Keith is weer gewoon het getekende mannetje op het bord. Niemand zal weten wat er die nacht is gebeurd. Alleen jij en ik. Niet vertellen he. Ssssst.