Voedingstest Gemaakt door: William, Rien en Metrijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezond eten met baby en peuter
Advertisements

Wat is een goede warme maaltijd?
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Gezonde voeding.
Groenten.
Voor onze jeugdspelers
De gezonde voedingstest
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
VRUCHTEN EN NOTEN.
Cateringlijst 2013 “Ut Opsjupperke” Voor al uw feesten en partijen Wij verzorgen het feestelijk “Ut Opsjupperke” Kerkplein GH Stramproy Tel/fax.
Cateringlijst 2011 “Ut Opsjupperke”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Wereldwijd Aan het ontbijt.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Voeding en bewegen!.
PowerPoint Presentatie
Bewust, gezond en lekker!
Thema 2: Voeding en Vertering
Well being Kwaliteit van leven Sander van der Laan, directeur commercie dinsdag 27 maart 2007.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
S a l a d e s Rocket v 10,00 rucola, buffelmozzarella, rode ui, pijnboompitten, pesto, tomaat en balsamicodressing Chèvre 10,00 salade met warme geitenkaas,
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
1. Water drinken is gezond.
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
40 liter water WATERVOETAFDRUK 1 sneetje Brood
Op weg naar een gezonde levensstijl
Voedingsbeleid [naam school]
Nascholing voor praktijkondersteuners
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Hoofdstuk 3 Systematisch tellen
Kruiswoordraadsels eten & drinken. 1. Dunne pannenkoeken zijn xxx.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
ZEN BODI™ AFSLANKING OP MAAT SCHEMA 10 KG EN MEER AFVALLEN
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Smaak.
VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Maandag 18 januari 2016 Bourgondisch buffet Franse uiensoep met een kaas-twist en Molenbrood Gebakken beenham met honing-mosterdsaus Boeuff Bourguignon.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Dieet bij chronische nierschade oktober 2016
VOEDINGSVEZELS IN RELATIE MET GEZONDE VOEDING VOOR EEN BASISSCHOOLKIND
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
Voeding bij ziekte van Crohn en Colitus Ulcerosa
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voedingsbeleid [naam school]
Voeding alimentación Door Geerte Plas.
Voedingsbeleid [naam school]
Smul gezond.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Banquetingmap 2019.
Voedingsbeleid [naam school]
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Voedingstest Gemaakt door: William, Rien en Metrijs

1e ontbijt 1 krentenbol met komijnkaas 1 beschuit met boter een sneetje ontbijtkoek 1 glas karnemelk en sinaasappelsap

2e ontbijt Een knapperig stokbroodje met geitenkaas Een minicroissant met aardbeienconfituur Enkele verse abrikozen Een groten kop café au lait

3e ontbijt 1 pompelmoes Spiegelei met witte bonen in tomatensaus Brood met sinaasappelmarmelade Thee met melk

1e lunch, broodje tonijn 2 pitabroodjes met sla, tomatenketchup, halvanaise en een half blikje tonijn naturel glas karnemelk

2e lunch, broodje rauwkost 2 volkoren broodjes, belegd met: 2 vleestomaten, ui een vegetarische schnitzel, Rucola salade, komkommer schijfjes en een paar radijsjes glas tomatensap

3e lunch, broodje sellery 2 volkoren broodjes belegd met 1 plak jong belegen 30+ kaas, een tomaat, selderij salade en een paar sprieten bieslook glas bietensap

2e Diner Chinese tomaten soep Bami Met schapen vlees Fruit

3e Diner Komkommer salade Gerookte zalm met pasta en spinazie Perzikkwark

1e diner Groente soep Gebakken aardappels met sla Gegrilde karbonade Yoghurt

Voedingstest Gemaakt door: Evelyne, Rianne en Melissa.

Voorwoord We hebben een voedingstest gedaan, door middel van deze presentatie willen wij daar wat van laten zien.

Het standaardontbijt Een bruine boterham met magere boter en belegen kaas (30+). Een glas half volle melk.

Het granen ontbijt Halfvolle yoghurt met muesli en een kop thee, zonder suiker!

Het fruitontbijt In plaats van brood kunt u ook fruit eten. Onder anderen; appels, bananen, kiwi’s, peren en ananas. Met een glas verse jus d’orange. Voor de vezels neem je een mueslireep.

De vislunch Een bruine boterham met sardientjes en een blaadje sla voor de vitamines. We nemen er een groot glas water bij.

Broodje gezond Een bruin pistoletje belegd met 30+ kaas, tomaat, komkommer, schouderham, tuinkers en ei. Met een glas (karne)melk.

Soep lunch Groente soep met een bruine boterham eventueel belegd met kaas en een glas water.

Zalmfilet met bonenpuree en een mangosalsa Een keer vis in de week is erg belangrijk en gezond.

Kipcurry met rijst Een goed uitgebalanceerd diner.

Gegratineerde macaroni met groentes Voedzaam, lekker en makkelijk te bereiden. Met bijv. broccoli en bloemkool.

Conclusie Wij hebben ontdekt dat gevarieerd, niet te veel eten, met minder verzadigd vet en veel groente, fruit en brood erg belangrijk is. Ook moet je elke dag minstens 1,5 liter water drinken. Let daarnaast bij bereiden van de maaltijden op veiligheid (ter voorkoming van voedselvergiftiging).

VOEDINGSTEST HOE EET IK GEZONDER? Gemaakt door: Paul, Michiel en Jethro

Voorwoord Steeds meer mensen zijn te dik. Vaak ligt de oorzaak in een verkeerd voedingspatroon

Hoe gezond eet ik zelf eigenlijk? Na het doen van de eettests, kwamen we tot de conclusie dat we wel het een en ander konden verbeteren…

Gezond en erg lekker In de volgende dia’s een drietal verantwoorde ontbijt-, lunch- en dinermenu’s die ons en onze klasgenoten moet aanmoedigen het eten gezonder aan te pakken

Ontbijt 1 bruine broodjes, toast en een sesam knäckebrød, diverse soorten vleeswaar, komijne kaas jam, gekookt ei, halvarine, jus d'orange, koffie of thee, vruchtenyoghurt

Ontbijt 2 kom Cornflakes met halfvolle melk of magere yoghurt, een boterham of een beschuitje met kaas of jam (met halvarine) banaan glas water of thee

Ontbijt 3 muesli met yoghurt met sinaasappel en kiwi toast met aardbei en tuinkers glas vers vruchtensap

Toast met tonijn en tomaat, uien en kappertjes 1e lunch Toast met tonijn en tomaat, uien en kappertjes twee glazen water

2e lunch Toast met gegrilde ham en asperges glas karnemelk

Volkorenbrood met halvarine, radijs en kwark en kruiden 3e lunch Volkorenbrood met halvarine, radijs en kwark en kruiden thee of melk

Diner 1 Patate Peperoni aardappelen, paprika, tomaten en ui (in de oven, bereiden met olijfolie) met een stukje kip toetje: yoghurt met sinaasappel, grapefruit en appel

Diner 2 aardappelpuree met gebakken makreel en pompelmoes daarnaast een groene salade met Asceto Balsamico, tomaten en tuinkers dessert: aardbeien, rode bessen en frambozen

Diner 3 aardappelen met sardientjes en zure room met als groente een tomatensalade toetje: mango, sinaasappel, kiwi en appel

Voedingstest Wat eet ik? Is dat gezond? Hoe kan het gezonder? Deze vragen beantwoorden Gerwin, Eric en Lisette in deze presentatie

Wat eet ik? Na het doen van de voedingstest is gebleken dat wij alle drie te veel vet gebruiken, te weinig groente en fruit nuttigen en te weinig gevarieerd eten

We gaan ons leven beteren…. In de komende dia's drie gezonde ontbijt suggesties, drie lichte lunches en drie verantwoorde warme maaltijden (want we willen er ook graag strak blijven uitzien…)

ontbijt 1 verse fruitsla van witte en rode pompelmoespartjes honingmeloen en watermeloen een paar verse aardbeien en bosbessen een glas gekoelde halfvolle melk

ontbijt 2 een glas vers mandarijntjessap een bruine boterham met fetakaas, komkommerstaafjes en tomatenpartjes een bruine boterham met honing en walnoten thee

ontbijt 3 Een krentenbol met halvarine en komijnkaas volkerenbeschuit met halvarine en jam enkele verse abrikozen een schaaltje magere yoghurt een glas karnemelk en een glas sinaasappelsap

1e lunch Rosbieftonijnsandwich tonijn, 3 sneetjes volkorenbrood 3 plakjes rosbief 1 blaadje ijsbergsla 3 eetlepels rauwkost (bakje a 150 g) 1 theelepel halvarine 1 appel glas karnemelk

2e lunch Appel-kaneelwrap 1 appel,1 theelepel citroensap, een wraptortilla, kaneelpoeder, 2 waspeentjes (of 8 worteltjes), geschrapt glas water en een glas sap

3e lunch Kaas-abrikoossandwich 1 sneetje volkorenbrood, 1 theelepel halvarine, 1 plak belegen kaas (30+), 1 theelepel abrikozenjam, 2 gedroogde abrikozen, in reepjes, 1 a 2 sneetjes roggebrood, 1 stukje komkommer glas halfvolle melk

warme maaltijd 1 waterkerssoep Biefstuk met saliejus en ravioli Nectarine- en yoghurt-crème brûlée

warme maaltijd twee Rettichsalade Fillodeegtaart met broccoli en serranoham Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber

warme maaltijd drie Artisjok met tapenade Gestoofde vis met prei en tomaat, geserveerd met rijst Limoenaardbeien met amandelroom