Storm in een fles Proefje:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Beelden storm.
HOLLANDSE MAATJES.
Made By Amelie Nathan Kaethe En Liselore
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Serveren van fleswijn Mise en place:
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst 1 1.
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
z-0&feature=related z-0&feature=related.
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
Jezus roept de leerlingen
Zingen Vers 1 Klein, klein kindje je leven loopt gevaar.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Plastic.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Hoekenwerk gesteenten. 1 Doorlaatbaarheid van bodems Benodigdheden - grind, zand, leem, klei - 4 trechters en 8 bekers - chronometer of klok.
20 februari 1965.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Help ! Het stormt !!. Help ! Het stormt !! I. Inleiding: Statement: angst=reëel Nu het verhaal van de storm op het meer: de realiteit van angst Mattheus.
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Marcus 1:29-39.
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
Maria &Jozef op weg.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Een oosterse, wijze leermeester ging eens met zeven leerlingen een ochtendwandeling maken, terwijl de dauw nog over het land lag. Na enige tijd brak de.
Groen is gras Genesis 1:9-13
Les 12 Waar het hart vol van is…
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
1 – Jouw vragen.
Gemaakt door Lucas van Esch
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
Regenwolk In het verhaal van vandaag gaat het over twee huizen. Het lijkt erop of dat ze allebei stevig staan, maar dan komen er dikke wolken aan met.
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Lopen over water n.a.v. Joh. 6:16-21
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Semantisatieverhaal:
Lopen op het water.
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Het 8e gebod: heb elkaar lief. Het 8e gebod: heb elkaar lief.
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

Storm in een fles Proefje: Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot. Ze gingen weg, terwijl de mensen achterbleven bij het meer. Er gingen ook nog andere boten mee. Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water.” Proefje: Vul twee derde van de fles met water. Voeg een paar druppels blauwe vloeistof toe. Knip een klein bootje uit een plastic bord en stop deze in de fles. Vul daarna de rest van de fles met water. Schudden maar! Wat gebeurt er…? Om door te praten: 1. Heb jij wel eens een storm meegemaakt of ervan gehoord? 2. Jezus wordt op veel verschillende manieren beschreven in de Bijbel. Hier in de storm blijkt hij iemand te zijn die autoriteit heeft, zelfs over de natuur. Wie is Jezus voor of volgens jou?