Groot Forum 05/02/2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CLIËNTOVERLEG Met neutrale voorzitter.
Advertisements

Integrale Jeugdhulp in Pilootregio Oost-Vlaanderen
Zijn er al effecten te zien in de samenwerking CLB – school ?
Wie zijn we en wat drijft ons? Cameleon, cultuur die je beleeft.
Eerstelijnspsychologische functie Poperinge-Ieper-Diksmuide.
Overlegplatform, 25 april 2013
Veerle Opstaele Brecht De Schepper
Naar een oplossing voor de clusters weekendverblijven
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
Omgaan met kinderen en gezinnen 22 november 2013.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID EEN HAALBARE KAART?
1 Advies ‘Waarheen met het lokaal woonbeleid’ Presentatie Studiedag VVSG 12 juni 2012.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Overleg loont: met kwetsbare kinderen en jongeren op weg.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
BBC – LDC.
Gemeente en onderwijs een sterk koppel Afstemming ZAT, passend onderwijs en CJG in LEA Datum 12 januari 2010 NJi Onderwijs.
Damme en Knokke-Heist V OORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
Integrale Jeugdhulp in Pilootregio Oost-Vlaanderen
Damme en Knokke-Heist VOORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
1 Het lokale bestuur in een rol van regisseur of medespeler? Dr. Joris Voets Instituut voor de Overheid (KU Leuven) & Steunpunt Bestuurlijke Organisatie.
14 oktober 2009 – Elzenveld Antwerpen Hoger Instituut voor de Arbeid Leerpunten uit de praktijkvoorbeelden en de vragen die daaruit volgen voor het beleid.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Presentatie Brownfields Informatie- en inspraakvergadering 116. Gent – Sidaplax 19u oktober 2014.
Casusoverleg Forensisch Zorgtraject
Aanvullende subsidiëring gecombineerd onderwijs Wie zijn wij Volwassenenonderwijs Kisp Schaalvergroting centra in Oost-Vlaanderen cvo Kisp.
Jeugdopbouwwerker als brugfiguur en promotor van een geïntegreerd beleid ten behoeve van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Keuzes in regionale samenwerking Eerste verkennende regiobijeenkomst declaratieprocessen.
Kinderarmoedefonds Uitsluiting uitsluiten en ontwikkeling omarmen
© 2009 Universitair Ziekenhuis Gent Het Gents ZiekenhuisOverleg Stand van zaken en toekomstvisie Prof. dr. Bart Sijnave CIO 4 juni 2009.
PPPZ 19 januari Provincie Oost-Vlaanderen - Leden PPPZ in kaart gebracht.
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
Woonprogrammatie West-Vlaanderen
Regionale samenwerking jeugdhulp Relatiedag 19 november 2015.
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Wij ondersteunen, stimuleren en begeleiden het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid Ook ikv verhoogde asielinstroom VVOS Vlaams-Brabant 2 februari.
Infosessie Oproep Versterkt Streekbeleid 354. Versterkt streekbeleid Inhoud en doelstelling.
Positionering Dienst maatschappelijk werk (DMW) van een ziekenfonds.
DERDE AANVRAAGTERMIJN SECTORPLANNEN Actieteam crisisbestrijding Stichting van de Arbeid
Het Oost-Vlaamse tragewegenbeleid: vanuit een gemeentedekkende visie tot een tragewegennetwerk over de ganse provincie Doel tegen 2020: een provinciedekkende.
Een vorming van : Steunpunt Jeugdhulp Steunpunt Algemeen Welzijnswerk Steunpunt Expertise Netwerken I.s.m. Informant/Jongerenbegeleiding In opdracht van.
1 - 9/07/2016 Klimaatsubsidie provincie Antwerpen Goedgekeurd 28 april 2016 Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid.
SAMEN HUIS VAN HET KIND – DE KRACHT VAN EEN NETWERK TURNHOUT – 23/06/2016.
HvK Welzijnszorg Kempen Ivan Pauwels Consulent Huizen van het Kind Kind en Gezin Provincie Antwerpen
1 Impulsdag, samenwerken in de jeugdhulpverlening 24 september 2015 Samenwerken in het jeugdhulplandschap.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
Dienst Wonen - Stad Gent
Studiedag: Hoe werken LOP’s mee aan gekwalificeerde uitstroom
Waarom we dit project opstarten?
Regionale raadsinformatiebijeenkomsten Veilig Thuis en Crisis Interventie Team Oud-Beijerland, 15 februari 2017 Dordrecht, 22 februari 2017.
Prijsvraag digitale economie informatiesessie 19 oktober
Progressief universalisme
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Jeugdhulp 2.0 W1 ZWVL Eén gezin, één plan – klankbordgroep
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
De Huizen van het Kind en Integrale Jeugdhulp
BELEIDSAANBEVELINGEN VOOR MEER VRIJETIJDSKANSEN VOOR JONGE NIEUWKOMERS 10 geleerde lessen uit het project Wereldspelers.
Lokaal loket kinderopvang
Geïntegreerd breed onthaal
Wat als? Gedaalde toegang voor G(MANO) naar RTJ-BJB wordt gecorrigeerd dmv Oproep Eén gezin- Eén plan Zie de 2 documenten tbv vergadering Kerngroep RTJ.
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Lokaal loket kinderopvang
JOIN JOngvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid – INtersectoraal woonondersteunings- en exptertiseteam.
JOIN JOngvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid – INtersectoraal woonondersteunings- en exptertiseteam.
VCLB Kernprocessen Waarom gemaakt
Project Jongvolwassenen Beschut Wonen
Aanbod jongvolwassenen
Transcript van de presentatie:

Groot Forum 05/02/2018

Agenda Verwelkoming en stand van zaken Visie en structuur van ons project Rol en functie van de stafmedewerker Verdere aansturing van het project

Stand van zaken 20/07/2017: Oproep ‘1 gezin – 1 plan’ werd doorgestuurd Geformuleerde doelstellingen: De afstand tussen BI en RTJ korter maken De extra capaciteit in de jeugdhulp sneller tot bij de hulpvraag brengen en escalatie naar crisis vermijden Door versterkte regionale samenwerking de mazen van het net dichten ook in situaties van verontrusting Om dit te realiseren: 25 miljoen extra investering in de jeugdhulp in 2018 en 2019 Er wordt gemikt op 15 samenwerkingsverbanden, waarvan 3 in Oost- Vlaanderen. Ieder samenwerkingsverband moet op jaarbasis minstens 200 gezinnen begeleiden

Stand van zaken 25/09/2017: toelichting van dit project en de beleidsintenties in Brussel 27/09/2017: toelichting in Oost-Vlaanderen 29/09/2017: nota vanuit IROJ Oost-Vlaanderen, waarin o.a. werd vermeld: ‘Het IROJ streeft ernaar dat er in elke subregio 1 project goedgekeurd wordt. Beperkte grensoverschrijdingen zijn toegelaten.’ 10/10/2017: samenkomst van een aantal actoren in subregio Deinze-Gent- Meetjesland. Doelstelling: aftoetsen in hoeverre indienen van één project door/voor deze subregio haalbaar was? Conclusie uit het verslag: ‘Bij afsluiting van de vergadering was er meest gedragenheid voor 1 aanvraag vanuit 1 gemeenschappelijk verhaal’.

Stand van zaken MAAR: overheid ging niet akkoord met de forse overschrijding van het maximale inwonersaantal (250.000). DUS: regio Deinze en Meetjesland sloegen de handen in elkaar om samen een aanvraag in te dienen. 18 steden/gemeenten ten westen van Gent Inwonersaantal: ± 260000 Verder bouwend op het netwerkoverleg RTJ Meetjesland en de Tijdstap-werking in regio Deinze 01/12/2017: uiterste datum om aanvraag in te dienen

Stand van zaken 08/12/2017: samenkomst IROJ, waarbij volgende berichtgeving aan ons werd bezorgd: ‘ … Het IROJ heeft na lang beraad, het voorstel van de Werkgroep Planning & Advisering gevolgd. Indachtig de doelstelling om tot proeftuinen te komen, die willen experimenteren met een innovatieve benadering en hun huidige werking onder de loep nemen, werd de volgende rangorde weerhouden: 1ste plaats: RTJ De Tafels Gedeelde 2de plaats: Krachtgericht RTJ W&D – Samen 1 Plan 4de plaats: Nieuw Regionaal Samenwerkingsverband’

Stand van zaken 19/01/2018: beslissing van het Aansturingscomité jeugdhulp (ACO) dat onze aanvraag ‘op voldoende wijze beantwoordt aan de gestelde criteria’ 31/01/2018: beslissing van ACO wordt meegedeeld aan kernpartner. In totaal kregen 12 samenwerkingsverbanden (waarvan 3 in Oost- Vlaanderen) groen licht Bijzondere waardering: Sterke link tussen het voorveld en het RTJ-aanbod Heldere weergave van het uitbreidingsplan Duidelijke aanzet tot afsprakenkader

Stand van zaken Bij verdere uitwerking wordt aandacht gevraagd voor: Betrekken van het OCJ en de SDJ Oog hebben voor volledigheid, concreetheid en helderheid in de tekst Oog hebben voor de totale gezinssituatie, zowel immateriële als materiële noden. Ook partners van buiten de klassieke hulpverlening (domeinen wonen, tewerkstelling, juridische bijstand, vrije tijd, …) betrekken. Relatie met lokale netwerken en samenwerkingsverbanden inhoudelijk uitwerken Werken aan een maximale afstemming met de 1stelijnszones Verbinding leggen met de regionale afdelingen Continuïteit en Toegang (ACT) van het Agentschap Jongerenwelzijn

Stand van zaken 08/02/2018: kernpartner wordt verwacht in Brussel 15/04/2018: uiterste datum indiening fase 2 van onze aanvraag In het persbericht wordt vermeld: ‘Na de zomer wordt verwacht dat alles operationeel is en kunnen de 1ste extra gezinnen effectief geholpen worden’