Drijfveren Ontdek je eigen kracht! Ontwikkel niet je tekortkomingen,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Intentie veranderen door bewustzijn
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
En…geniet je een beetje van je reis?
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
WRAP Wellness Recovery Action Plan Annette Furnemont Saskia Storimans
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
"Het is beter op iemand te moeten wachten - hoe lang ook –
Van doelen naar reflectie
Introductie.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
wijze weetjes rustig in je eigen tempo klikken pps:
CanDo Coaching.
Intentie veranderen door bewustzijn
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Ken je kracht…Deel je kracht…
Mijn ervaringen in (land). Intro  Naam/land/soort vrijwilligerswerk/voorbereiding etc. (Plaats op deze pagina bijvoorbeeld een mooie foto) 1.
Tatiana Constandse John Ouderling.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Beroepshouding en beroepscode
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Matchcare REGIE OP JE EIGEN LOOPBAAN: WORKSHOPS TER INSPIRATIE.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Talent in Ontwikkeling
Creatief schrijven. Programma -Inkomopdracht: elektriciteit -Opdracht 1: jouw ideale vakantiedag -Opdracht 2: verplaats je in een ander Wat gaan we leren?
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
WELKOM! Workshop … een bok op de haverkist 18 maart 2016
Anders kijken, anders doen
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
LOB zeven stappen naar succes
Talent in Ontwikkeling
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
Kikkerpraat...
Efeziërs 4: Lieg niet meer tegen elkaar, maar wees eerlijk.
© UNIEK IN DE KLAS.
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Voorlichting: Jonge Mantelzorgers
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Kato bruyneels, Lore Driessens
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Spreuken Vakantiepreek.
Werken in een arbeidsorganisatie
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
Images avec sagesse Ppsx-meta.
Transcript van de presentatie:

Drijfveren Ontdek je eigen kracht! Ontwikkel niet je tekortkomingen, maar versterk waar je al goed in bent! Als je zelf geen plan hebt, wordt je ongewild onderdeel van het plan van een ander! Een geslaagd leven is niet de optelsom van de hoeveelheid materiële welvaart die je in je leven hebt vergaard! Maar bestaat uit de ervaringen en belevenissen die je zelf en met anderen hebt meegemaakt. Soms mooi en liefdevol. Som verdrietig en rauw.

Introductie

Wat is jouw beste plaats

Ingrediënten - 10.000 uren regel

Opdracht Omschrijf zelf wat jou drijft Rondje informatie inwinnen Stel je eigen motivatiebrief op

Omschrijf zelf wat jou drijft Wat is jouw intrinsieke motivator, wat drijft jou? Waarvan krijg je zelf energie. Waar sta je voor op? Waardoor ga je fluitend door het leven. Wat ga je doen op een onbewoond eiland? Zonder rekening te houden met verplichtingen, helemaal een schone lei.

Rondje informatie inwinnen Nu met 2 of 3 personen. Thuis vragen aan mensen die voor jou iets betekenen en die je mogelijk ook als referentie kunt gebruiken. Aan “we vinden je zo aardig” heb je niets. Het moet eerlijk, oprecht en authentiek zijn. Vragen die ik heb gesteld: Waar is ……………… goed in? (b.v. mensen coachen, hardlopen, fotograferen, opdrachten uitvoeren, etc.) Waar vertrouw je ……………… in? (b.v. geldzaken, vertrouwens kwesties, technische vaardigheden, etc) Noem een zwakte of valkuil van ………………. (b.v. snel op zijn tenen getrapt, denkt vooral met de ander mee zonder zichzelf te beschermen, kan slecht tegen kritiek/feedback, etc.) Wat waardeer je in ……………… (b.v. eerlijk, aardig, etc) Wat wil je hier zelf aan toevoegen over ……………….

Stel je eigen motivatiebrief op Wees jezelf. Gebruik de informatie die je hebt opgesteld bij wat je drijft, waar je voor opstaat. Ga uit van eigen kracht. Misschien heb je al eens een competentie/vaardigheden overzicht gemaakt, gebruik deze hiervoor. Weet waar je goed in bent. Gebruik de informatie uit het rondje informatie inwinnen. (Mogelijke) indeling motivatiebrief: Wie ben je en hoe kan men jou bereiken. Verplaats je in jouw ideale opdrachtgever. Beschrijf wie je bent. Beschrijf wat je kunt. Beschrijf hoe je dat doet. Beschrijf wat je meebrengt. Beschrijf hoe je jouw doelen behaalt met voorbeelden. Beschrijf waar je voor staat. Nodig opdrachtgevers die zich in bovenstaande herkennen uit om contact met je op te nemen.

Tot slot Ken je eigen kracht! Versterk waar je al goed in bent! Wordt niet ongewild onderdeel van het plan van een ander! Geld maakt niet gelukkig! Maar geen geld kan welongelukkig maken!