Leefomgeving Leerjaar 1, les 2 ghaisma@rocfriesepoort.nl
Wat gaan we vandaag doen? MZ1B 9.20 – 10.35 uur Groep 1: Pannenkoekendag opdracht - Johanna Groep 2: Kritische beroepssituaties - Grietje 10.35 – 10.50 uur: Pauze 10.50 - 12.05 uur Groep 1: Kritische beroepssituaties - Grietje Groep 2: Pannenkoekendag opdracht - Johanna
Wat gaan we vandaag doen? MZ1D 13.25 – 14.40 uur Groep 1: Pannenkoekendag opdracht - Johanna Groep 2: Kritische beroepssituaties - Grietje 14.40 – 14.50 uur: Pauze 14.50 - 16.05 uur Groep 1: Kritische beroepssituaties - Grietje Groep 2: Pannenkoekendag opdracht - Johanna
Wat gaan we vandaag doen? MZ1A 12.35 – 13.50 uur Groep 1: Pannenkoekendag opdracht - Johanna Groep 2: Kritische beroepssituaties - Grietje 13.50 - 15.05 uur Groep 1: Kritische beroepssituaties - Grietje Groep 2: Pannenkoekendag opdracht - Johanna
Opdracht 4. Kritische beroepssituaties Kritische beroepssituatie 4.1: Meneer Harmsen Kritische beroepssituatie 4.2: Meneer Klompstra Maak aantekeningen voor je verslag!
Kritische beroepssituatie 4.2 In de verslavingszorg maak je veel mee, elke week heb je wel iets om te vertellen. Jij werkt bij de afdeling waar mensen met het Syndroom van Korsakov verblijven. Bij de meeste afdelingen hebben ze de voorraadkast op slot. Dit omdat de mensen erg gericht zijn op eten en drinken. Meneer Klompstra stelt zich hulpeloos op richting het personeel en de medebewoners. Medebewoners moeten hem soms helpen om uit bed te komen. Ook denkt meneer Klompstra alleen maar aan eten. Hij weet dat hij niet teveel mag eten, maar hij snoept graag. Als hij de regels van de afdeling overschrijdt zijn er gevolgen. Dit vinden zijn medebewoners zielig en smeken bij het personeel of ze meneer Klompstra wat minder streng kunnen behandelen. Dit is een soort groepscode geworden. In de middag krijgen alle bewoners een af en toe snoepje. Een aantal bewoners bewaren hun snoepje en geven dit stiekem aan meneer Klompstra. Je ziet dat ze dit al een aantal weken voor hem doen. Wat zou jij doen?
Voor volgende week…. Groep 1: Bereidingstechnieken in de keuken Groep 2: Kritische beroepssituatie 4.3 en 4.4 Laptop mee!