Efeziërs (6) WELKOM 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Advertisements

Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Vers 1 Gezang 118 God is getrouw, zijn plannen falen niet.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Voorganger: kand. H. Zeilstra Organist: br. Beamist: br. D.D. Rouwhorst Opmerkingen kunt u melden bij de leden van het BeamTeam:
Liturgie Ld.442 Ps.97: 1, 5 Lz.Mat. 19: Gz.45 Ps.119: 13, 48, 49 Gz.118 Welkom Voorganger:br. I. van Apeldoorn Organist:br. H. Oosterhuis Beamist:br.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Zondag 19 oktober 2014 middagbijeenkomst.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Welkom in deze dienst! Voorganger: Ds. L.C. Buijs
Welkom in deze eredienst
Een paar vraagjes Ben je jonger dan 12 of ouder dan 97? Is dit je telefoon…..? Is dit je TV….? Is dit je computer..?
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G. Boogaard Het thema: Christus maant ons tot waakzaamheid.
DE BERGREDE (5) WELKOM.
Verlangen naar meer!. God is getrouw, Zijn plannen falen niet, Hij kiest de Zijnen uit, Hij roept die allen. Die 't heden kent, de toekomst overziet,
Extra UnieCongres – 22 juni 2002 Bouwen aan de basis uurAanvang Extra Uniecongres uurToelichting Roel Kuiper en Peter van der Bijl op rapport.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
In deze dienst zal Ds. G.F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst Gz.101 Schriftlezing: Efeziërs 1:15-23 en 4:7-10 Tekst: Efeziërs 1:20-21; 2:6; 3:10; 4:10.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Welkom in deze kerkdienst Thema: ‘Een discipel van Jezus draagt het kruis’ zondag 14 mei 2017 – morgendienst voorganger: Ds. A. Vastenhoud.
Thema: Opgewekt Zondag 14 mei 2017 Liturgie ♪ 670: 1,2,3,6,7 ♬ Opw. 32
Romeinen (6) WELKOM.
Romeinen (4) WELKOM.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Jakobus (2).
Romeinen (2) WELKOM.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds J.B. Kamp Schriftlezing: Psalm 77.
Welkom in deze kerkdienst
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Efeziërs (1) WELKOM 1.
Filippenzen 1:12-18 (16) F16 Christus verkondigen.
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers gezocht !! Voor de vakantiebijbelweek in de herfstvakantie zijn wij nog op zoek naar mensen die een handje mee willen helpen. Heb jij interesse.
Efeziërs (3) WELKOM 1.
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Efeziërs (4) WELKOM 1.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg
heerlijkheid en Gods werk
Efeziërs (5) WELKOM 1.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Op zondag 10 en zondag 17 december
Johannes (3) WELKOM 1.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Johannes (1) WELKOM 1.
Johannes (2) WELKOM 1.
Agenda aanstaande week 1/2
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Johannes (6) WELKOM 1.
Johannes (4) WELKOM 1.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Het nieuwe leven in Christus
Welkom in deze kerkdienst
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Wees krachtig!!.
Transcript van de presentatie:

Efeziërs (6) WELKOM 1

Gezang 118: 1 God is getrouw, Zijn plannen falen niet, Hij kiest de zijnen uit, Hij roept die allen. Die 't heden kent, de toekomst overziet, laat van Zijn woorden geen ter aarde vallen; en 't werk der eeuwen, dat Zijn Geest omspant, volvoert Zijn hand. 2

Gezang 118: 2 De Heer regeert! Zijn koninkrijk staat vast, Zijn heerschappij omvat de loop der tijden; Zijn sterke hand, die nooit heeft misgetast, blijft met het heilig zwaard des Geestes strijden; de adem van zijn lippen overmant de tegenstand. 3

Efeziërs (6) GEBED 4

Efeziërs (6) VRAGEN 5

Efeziërs (6) Lezen: Efeziërs 4:32-5:21 Denk kort na over vers 8-14 Stelling: (1) Christenen passen zich steeds weer / meer aan de heersende cultuur – en verduisteren daarmee het evangelie. (2) Het christelijke leven is een spiegel voor de samenleving en dat is confronterend.

Efeziërs (6) Reacties op: (1) Christenen passen zich steeds weer / meer aan de heersende cultuur – en verduisteren daarmee het evangelie. (2) Het christelijke leven is een spiegel voor de samenleving en dat is confronterend.

Efeziërs (6) Hoezo slechte tijd, we hebben het nog nooit zo goed gehad als nu….

Efeziërs (6) Is deze tijd dus wel zo slecht? - reacties

Efeziërs (6) Waar komt het op aan? Wijsheid! (Blz. 34) De Geest van Christus, is de Geest van wijsheid. Immers veel situaties in het leven zijn niet te vangen in regels – en het is een manier van denken: Bijvoorbeeld op basis van Galaten 5:22-23 (kom ik zo op terug)

Efeziërs (6) Kan het een opdracht zijn: “maar laat de Geest u vervullen” Hoe dan? Door zijn onderwijs! En praktisch door hoe-vragen te stellen. En door het WOORD van Christus je eigen te maken.

Efeziërs (6) Woord, Lied, Dankzegging!

Efeziërs (6) Wijsheid en de hoe-vraag – pas dit eens toe op elke “eigenschap”

Efeziërs (6) Vervolgens past Paulus dit toe op drie “gezinssituaties”: Man – vrouw Belangrijk! Vrouwelijke en mannelijke slaven waren niet getrouwd! Vader – kind Heer – slaaf

Efeziërs (6) Vervolgens past Paulus dit toe op drie “gezinssituaties”: Man – vrouw Aandacht voor de emancipatie van de vrouw (blz. 36, 37). Goede verhoudingen – alleen mogelijk door vervulling met de heilige Geest > WIJSHEID Collectief <> individu Meer aandacht voor de man, dan voor de vrouw Het geheim! Blz. Vader – kind Heer – slaaf

Efeziërs (6) Vervolgens past Paulus dit toe op drie “gezinssituaties”: Man – vrouw Aandacht voor de emancipatie van de vrouw (blz. 36, 37). Goede verhoudingen – alleen mogelijk door vervulling met de heilige Geest > WIJSHEID Collectief <> individu Meer aandacht voor de man, dan voor de vrouw Het geheim!

Efeziërs (6)

Efeziërs (6) Lezen: Efeziërs 6:10-17 Vraag: Vertalen is ook een kunde…. (blz. 40, 41) Vraag: Hoe ervaart u de geestelijke strijd. Delen met elkaar.

Efeziërs (6) Voor de volgende keer… Een nieuwe cursus: HET EVANGELIE VAN JOHANNES Data: 10-01 / 24-01 / 07-02 / 21-02 / 07-03 / 28-03 Zegt het voort….. De powerpoint kunt u vinden op: www.ejhempenius.com 19

Gezang 118: 3 De Heil'ge Geest, Die in de waarheid leidt, doet aan zijn kerk Gods heilgeheimen weten; Die nimmer van haar wijkt in eeuwigheid, heeft Zijn bestek met wijsheid uitgemeten; Zo bouwt Hij Christus’ kerk van land tot land met vaste hand. 20

Efeziërs (6) DANKGEBED 21