in nieuwheid van leven wandelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Eén Heer: Christus Jezus
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Zingen Vers 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Johannes de Heer nr. 25 1/4 DAAR JUICHT EEN TOON Daar juicht een toon Daar klinkt een stem Die.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
24 april 2016 Zoetermeer.  de eerste eeuwen vierde de kerk Pasen tegelijk met het Joodse Pesach;
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
De levende GOD & de dood 15 januari 2017 Urk.
de doortocht door de Jordaan
gestorven voor onze zonden
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
niet meer ik maar Christus!
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Adam & Christus (1) in Romeinen 5
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
De dwaasheid van het kruis
de brief aan de Romeinen
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Dienen en liefhebben Romeinen
de brief aan de Galaten (5)
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

in nieuwheid van leven wandelen 26 november 2017 Zoetermeer

Nederlands Dagblad, 20 nov. 2017 Als je wilt stoppen met roken, is het volgens Eline Meijer belangrijk om de vraag te stellen: hoe zie jij jezelf? Meijer promoveerde vorige week in Leiden op het belang van identiteit bij het stoppen met roken. ‘Als je wilt stoppen, moet je jezelf gaan zien als niet-roker. Mensen gedragen zich naar het beeld dat ze van zichzelf hebben. Als je jezelf beschouwt als iemand die niet rookt, is de poging om te stoppen veel succesvoller. Je bent dan veel gemotiveerder om te slagen’, zegt Meijer.

1 Wat zullen wij dan uitspreken? Zouden we doorgaan in de zonde, Romeinen 6 1 Wat zullen wij dan uitspreken? Zouden we doorgaan in de zonde, opdat de genade toeneme? in Romeinen 5 vastgesteld... Christus overtreft Adam ("veel meer"); God genade overtreft de zonde ("uitermate overvloedig").

1 Wat zullen wij dan uitspreken? Zouden we doorgaan in de zonde, Romeinen 6 1 Wat zullen wij dan uitspreken? Zouden we doorgaan in de zonde, opdat de genade toeneme? NBG51: mogen we bij de zonde blijven

Hoe zullen wij die stierven aan de zonde, daarin nog leven? Romeinen 6 2 Moge het niet gebeuren! Hoe zullen wij die stierven aan de zonde, daarin nog leven? Paulus' tegenstanders legde dit in zijn mond (3:8)

Hoe zullen wij die stierven aan de zonde, daarin nog leven? Romeinen 6 2 Moge het niet gebeuren! Hoe zullen wij die stierven aan de zonde, daarin nog leven? God rekent ons niet meer als zondaren!

3 Of zijn jullie onwetend Romeinen 6 3 Of zijn jullie onwetend dat zovelen als tot in Christus worden gedoopt, tot in zijn dood worden gedoopt? een goede start begint met: weten!

3 Of zijn jullie onwetend Romeinen 6 3 Of zijn jullie onwetend dat zovelen als tot in Christus worden gedoopt, tot in zijn dood worden gedoopt? niet: in water

13 Want ook in één geest worden wij allen tot in één lichaam gedoopt, 1Korinthe 12 13 Want ook in één geest worden wij allen tot in één lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen worden we gedrenkt [tot] één geest.

3 Of zijn jullie onwetend Romeinen 6 3 Of zijn jullie onwetend dat zovelen als tot in Christus worden gedoopt, tot in zijn dood worden gedoopt? ondergedompeld in = ééngemaakt met

4 Wij zijn met hem begraven door de doop tot in de dood... Romeinen 6 4 Wij zijn met hem begraven door de doop tot in de dood... = onze geestelijke eenmaking met de gestorven én opgewekte Christus

4 ... opdat net zoals Christus vanuit de doden werd opgewekt Romeinen 6 4 ... opdat net zoals Christus vanuit de doden werd opgewekt door de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in nieuwheid van leven zouden wandelen. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held. Hij steeg uit 't graf door eigen kracht, want Hij is God, bekleed met macht.

4 ... opdat net zoals Christus vanuit de doden werd opgewekt Romeinen 6 4 ... opdat net zoals Christus vanuit de doden werd opgewekt door de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in nieuwheid van leven zouden wandelen.

één plant zijn geworden in de gelijkenis van zijn dood, Romeinen 6 5 Want indien wij samen één plant zijn geworden in de gelijkenis van zijn dood, dan zullen wij het ook zijn van zijn opstanding. nl. gestorven zoals hij

één plant zijn geworden in de gelijkenis van zijn dood, Romeinen 6 5 Want indien wij samen één plant zijn geworden in de gelijkenis van zijn dood, dan zullen wij het ook zijn van zijn opstanding.

dat onze oude mens werd meegekruisigd... Romeinen 6 6 Dit wetende, dat onze oude mens werd meegekruisigd...

6 ... opdat het lichaam van de zonde teniet gedaan zou worden Romeinen 6 6 ... opdat het lichaam van de zonde teniet gedaan zou worden en wij geen slaaf meer aan de zonde zouden zijn.

is gerechtvaardigd van de zonde af. Romeinen 6 7 Want de stervende is gerechtvaardigd van de zonde af.

Romeinen 6 8 Maar indien wij samen met Christus stierven, geloven wij dat wij ook samen met hem zullen leven,

9 daar wij weten dat Christus, opgewekt wordend vanuit de doden, Romeinen 6 9 daar wij weten dat Christus, opgewekt wordend vanuit de doden, niet meer sterft. De dood is geen heer meer van hem.

Maar wat zijn leven betreft, leeft hij voor de God. Romeinen 6 10 Want wat betreft dat hij stierf aan de zonde, stierf hij eens voor altijd. Maar wat zijn leven betreft, leeft hij voor de God.

inderdaad doden te zijn voor de zonde, levenden echter voor de God, Romeinen 6 11 Zo ook jullie, reken jezelf inderdaad doden te zijn voor de zonde, levenden echter voor de God, in Christus Jezus.

inderdaad doden te zijn voor de zonde, levenden echter voor de God, Romeinen 6 11 Zo ook jullie, reken jezelf inderdaad doden te zijn voor de zonde, levenden echter voor de God, in Christus Jezus.

niet langer heersen in jullie sterfelijk lichaam, Romeinen 6 12 Laat dan de zonde niet langer heersen in jullie sterfelijk lichaam, om aan zijn begeerten te gehoorzamen.