Rolling Stone Onze bijdrage aan het mobiliteitsvraagstuk in 2080:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sporten.
Advertisements

WELKOM Programma: 16u00Presentatie 2 e vestiging 16u45Formuleren van vragen 17u00Vraag en antwoord.
Partner in zorg:. Tijdsbalk: een lange weg ……. • Haalbaarheidsonderzoek • Programma van eisen • Slopen oude boerderij • Voorlopig ontwerp • Definitief.
Voorwoord Waarom op water is de hoofdvraag. Het land raakt vol en als we op water bouwen houden meer ruimte over om de voedsel productie te verhogen voor.
Fietswensen-analyse Diezerpoort Kinderen in beweging / Fietsersbond - workshop 1.
Walibi World. Deze presentatie is gemaakt door: Matthias & Jeffrey
Steden: van hier tot Tokyo
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Snelheid.
14 april 2004Met de trein naar Nemo!1 Naar Nemo! Daar ga ik! Ik vertrek met de fiets vanaf school.
Praktische Opdracht CKV
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
HET KLOOSTER EN OMGEVING Vol energie werken aan een nieuwe start.
BMC 4/5/
Utopia Milieu & ruimte.
Duurzaam energie initiatief
2 vmbo-T/havo 4 steden, §2 en 3
Conditioneel met bal Fartlek
Locatie Dijkveldpad in Assen naar bushalte lijn meter lopen (6 min.) naar station assen 3.2 km met de auto 7min. en 2.7 km lopen (33min.)
Liliane de Voogd CO1K, Fontys ACI Mei  Opdracht: speel een aantal uur een serious game  Activiteit: speel de game mee en haal een level.
soorten beweging groot- en eenheden de formule soorten diagrammen .
Wijchenaren laten in beeld hun passie zien Laat je inspireren.
Mercurius..
Zwaartekrachtenergie contra Bewegingsenergie
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Bouwen aan de visie.
Een burgertop…. Waar komt het idee vandaan? Eén dag met elkaar nadenken over de toekomst van gemeente/ stad - door burgers - loting gelijkwaardige.
Rekendag 19 januari 2016.
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Duurzame ontwikkeling in Haarlemmermeer Nurullah Gerdan, beleidsadviseur Duurzaamheid Presentatie Gemeente Lansingerland.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
Parkhaven, wonen waar de stad tot rust komt…..? Een zesbaans weg, auto’s & 1800 bussen per dag!
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Aangesloten bij: Welkom bij Reinaerde - Dennendal.
Successen na 5 jaar BAS Van toen naar NU Een kleine greep………
MILIEU EN RUIMTE MYRTHE, MIHRIBAN, BREGJE EN DEMI.
Multifunctioneel gebouw Medemogelijk Gemaakt door team jvdp.
Presentatie Inloopavond Integraal Kindcentrum Zevenhoven Noordeinde 26 oktober 2016, Teylersplein Nieuwveen.
Een toekomstige stad onder water
Adviesraad Sociaal Domein
Meten en meetkunde in het verkeer
Regionale werkconferentie Samen Sterk voor Mantelzorg
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Vandaag: Restant les 3 Verhoudingen
Havo 2 De aarde.
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Regionale werkconferentie Samen Sterk voor Mantelzorg
Naar zondagsschool in een sloppenwijk
Gezonde fysieke omgeving
Profielkeuze Kwaliteiten Bedrijvenbezoek
U10 gemeenten 7 van de 10 zijn middelgroot
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
Made by : Levi, Ruben, Bram, Morris
Gemaakt door: Rhodé, Emma-Louïse, Lars en Jurian
FDC-ball Dinand van de Krol, Jeroen van de Vliert,
Groep 11 | Chayenne, Charity, Sheetal en Jayani
Gemaakt door: Juul, Melle, Sven, Luuk en Bas
Door Timo, Twan en Rutger
Kwaliteitsimpuls Station Delft Zuid
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Hoofdstuk Wat heeft een onderneming nodig
Onderzoek water!! Les 2 WaterLab www. onderzoekwater.nl Regenmeter
Project gamemarket Les 1.
Transcript van de presentatie:

Rolling Stone Onze bijdrage aan het mobiliteitsvraagstuk in 2080: Vervoert kinderen zelfstandig, veilig, gezond èn leuk naar een inspirerende school en ontmoetingsplek in de stad van de toekomst Ontworpen door: Daniël, Jonathan, Jip en Jari

Het vervoersmiddel De Rolling Stone bestaat uit: een doorzichtige binnenbal met 3 zitplaatsen een doorzichtige buitenbal met rondom 2 gleuven voor de rails De twee delen zijn verbonden door staafjes met kogellagers, waardoor de buitenbal kan ronddraaien en de binnenbal met de passagiers stabiel blijft De deur is een halve maan in het zijpaneel van beide ballen en opent automatisch bij het station De diameter van het vervoersmiddel is 2 meter

De baan en het station De Rolling Stone rolt over 2 rails De baan is 2 kilometer lang Op het station is het instappunt op 14 meter hoogte (4 trappen en er is een lift) en het uitstappunt is op 4 meter hoogte De hellingshoek van de baan is gemiddeld 0,5 %, in het begin iets steiler voor de vaart Op het station rolt de bal tegen een rad dat dan gaat ronddraaien, waardoor de bal afremt en er ook energie opgewekt wordt De bal wordt in de juiste positie stilgezet om uit te stappen Er klapt een hekje achter de bal omhoog en als de passagiers zijn uitgestapt, brengt een spiraalvormige loopband de bal omhoog naar het instappunt Per 2 minuten vertrekken er 3 Rolling Stones, de vervoerscapaciteit van 1 traject is dus 3x30x3=270 mensen per uur De energiebron is zwaartekracht, groene energie en spierkracht (het station heeft een sportschool, gratis sporten en je levert energie)

De omgeving De Rolling Stone past in een nieuw concept van de stad Wijken liggen rondom een groen centrum met moestuinen, sportvelden en gebouwen waar scholing, innovatie en culturele activiteiten zijn De begintijden van scholen zijn flexibel De Rolling Stone loopt tussen een wijk en het centrum (hier staat een groter station) Er zijn verbindingen naar andere steden mogelijk Doorsnede van een wijk is ca. 2 km, in het verzorgingsgebied van een wijkstation wonen ca. 5000 mensen Vanuit elke wijk kunnen kinderen het station bereiken, zonder drukke wegen over te moeten steken De baan is aangelegd over groene daken met sedum voor de CO2 en fijnstof opvang, maar ook bloemen en tuinen

Inspiratie en uitvoering Door mee te doen aan de wedstrijd van Artcadia kwamen we via een jarenlange droom van een wagentje op een soort glijbaan om naar school te gaan tot het gezamenlijke idee van de Rolling Stone. We hebben allemaal met het hele plan meegedacht en elkaar feedback gegeven, maar ieder van ons heeft ook zijn eigen specialiteit ingezet. We hebben vooral veel plezier gehad en we hopen dat de Rolling Stone dat laat zien. Daniël (14) Jonathan (14) Jip (13) Jari (12) inspiratie, tekeningen tekst, ideeën uitwerken experimenten, bouwen powerpoint