De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FDC-ball Dinand van de Krol, Jeroen van de Vliert,

Verwante presentaties


Presentatie over: "FDC-ball Dinand van de Krol, Jeroen van de Vliert,"— Transcript van de presentatie:

1 FDC-ball Dinand van de Krol, Jeroen van de Vliert,
Teis Hertgers en Jip van de Munt.

2 Inhoud Wat is de FDC-ball? Hoe werkt de FDC-ball? Voordelen
Problemen & oplossingen Simpele maar toch belangrijke weetjes Einde Waar wij iets over gaan vertellen is: Wat is de FDC-ball? Hoe werkt de FDC-ball? Voordelen Problemen & oplossingen Simpele maar toch belangrijke weetjes Einde

3 Wat is de FDC-ball? Floating Zwevend Distance Afstand
Calibration Afleggend Wat is de FDC-ball? FDC-ball staat voor Floating, Distance, Calibration en ball is het Engelse woord voor bal. Ieder gezin/huishouden heeft zijn eigen capsule. In de capsule staan 4 stoelen en een tafel. De tafel is ook vervangbaar voor twee stoelen. De FDC-ball is een capsule iets groter dan een auto. Het is een vervoersmiddel dat mensen snel van plek naar plek breng doordat alles automatisch gaat. De capsule wordt voor het grootste gedeelte aangedreven door magneten net als een magneetzweeftrein. Maar het handige van het idee is dat je nooit hoef uit te stappen omdat de capsule op andere voertuigen geplaatst wordt. Dus de capsule wordt bijvoorbeeld op een schip geplaatst. Ook lijkt de capsule op een deel van het huis omdat je vanuit je huis in je capsule stapt.

4 Hoe werkt de FDC-ball? aantrekken afstoten kunstspier
elektro en vaste magneten Hoe werkt het? Je hebt een bal en een buis… We noemen het de bal omdat het deels rond is. Maar het is niet helemaal rond. We beginnen bij de bal. De bal zweeft door de buis. In de bal is plek voor 6 pers. Als je de bal ingaat, typ je je bestemming in en ga zitten. De bal begint met bewegen. dit gebeurt door vaste en elektromagneten. Door aantrekken en afstoten komt de bal vooruit.. . Net zoals een magneetzweeftrein. Als er een afslag is, dan heb je een klep die beweegt, en sluit bijv. de linker afslag af als je naar rechts wilt. Dit systeem moet super snel gaan, maar daar hebben we over nagedacht. De klep wordt aangedreven door de grote versie van een soort kunst spier. (lijkt op een airbag die niet kapot gaat.) De bal wordt op allerlei vervoersmiddelen gezet. Bijv. vliegtuigen en boten. Omdat de bal wordt overgeplaatst op verschillende vervoersmiddelen is het dus eigenlijk een capsule. Er is natuurlijk maar beperkte ruimte in de buis, dus worden ballen die naar dezelfde bestemming aan elkaar vastgekoppeld. Zo nemen ze minder ruimte in. Als je samen met familie of vrienden op vakantie ga, dan is het ook leuk omdat je dan samen in 1 ruimte zit. Zo kun je gezellig kletsen. En uiteraard kun je zelf kiezen of je met andere mensen in een ruimte wil zitten. Je kunt het luik gewoon dicht doen. We gaan jullie nu wat vertellen over de boot. Er zijn natuurlijk verschillende vervoersmiddelen waar de bal op overgeplaatst wordt. Maar de boot is wel heel bijzonder. De boot wordt namelijk aangedreven op zout water. Als zout water in aanraking komt met carbon en magnesium komt er een chemische reactie. Daardoor wordt er stroom opgewekt. Als je dit dan combineer met een schip. Want in zee is namelijk heel veel zout water. Kan je een boot laten varen op het zeewater! Voor binnenvaartschepen is dit niet genoeg energie dus kunnen er eventueel ook nog zonnepanelen op geplaatst worden. De boot vaart dus heel zuinig! Ook bouwen we de stad op een warme plek want het zoutgehalte in het water van rivieren is hoger op warme plekken. Dat komt doordat het water daar snel verdampt.

5 Voordelen Je hoeft niet uit te stappen.
Alles gaat achter elkaar en blijft maar doorgaan. Ook kinderen kunnen grote afstanden afleggen ( 8+) Het is best wel zuinig, en er worden geen vervuilende brandstoffen gebruikt. Er is geen file. bijna alles is ondergronds, niet zichtbaar. het gaat snel… Er blijft boven de grond super veel extra ruimte voor natuur- en recreatiegebieden. Je kunt gewoon wat voor jezelf doen omdat alles automatisch gaat. Voordelen: Je hoeft niet uit te stappen. Alles gaat achter elkaar en blijft maar doorgaan. Ook kinderen kunnen grote afstanden afleggen ( 8+) Het is best wel zuinig, en er worden geen vervuilende brandstoffen gebruikt. Er is geen file. bijna alles is ondergronds, niet zichtbaar. het gaat snel… Er blijft boven de grond super veel extra ruimte voor natuur- en recreatiegebieden. Je kunt gewoon wat voor jezelf doen omdat alles automatisch gaat.

6 Problemen & oplossingen
Veiligheid Zoutpercentage Duur project Onbereikbare plekken Rolgevaar Problemen en oplossingen: Omdat we de veiligheid gegarandeerd willen houden, zijn er mensen die met de computer het buizenstelsel en alles eromheen in de gaten houden. Deze mensen kunnen zo ook hackers oppakken. Omdat deze mensen toegang hebben tot elke bal. Er zijn speciale ballen met ingebouwde computers. Deze zijn voor politieagenten. Zo kunnen de politieagenten precies zien als een crimineel gesignaleerd wordt. In sommige rivieren is het zoutpercentage te weinig om er stroom mee op te wekken. Daarom komt onze stad in een warm gebied. Doordat het water daar snel verdampt, is het water daar zouter. Net zoals de dode zee. Als dat nog niet genoeg is komen er ook zonnepanelen op. Het is een duur project. Maar als je kijkt dat je hiervoor geen bestuurders nodig hebt. En andere betaalde mensen die je bijv. in een trein wel hebt. Is dit in de loop van de tijd juist besparend. Onbereikbare plekken. Hier moet je met de auto heen. Omdat dat niet de bedoeling is komt er veel belasting op auto’s. Het is ook niet de bedoeling dat je zelf een auto hebt. Je kunt natuurlijk wel een auto huren. Maar dit zal duur zijn. Die auto’s zijn natuurlijk wel op zonne energie! Omdat de bal deels rond is is er kans dat de bal gaat rollen. Daarom bestaat de bal uit twee belangrijke delen de binnenbal en de buitenbal.

7 Simpele maar toch belangrijke weetjes
Evenementen Kosten Materialen Gereedschappen Simpele maar toch belangrijke weetjes: Bij winkels, evenementen, musea, etc. zijn er speciale parkeerplekken waar je bal wordt neergezet Het leggen van de buis kost per meter inclusief de buis < €1000, het leggen van de buis kost alles bij elkaar niet meer zo veel, omdat er heel veel tegelijk wordt gelegd. De belangrijkste materialen: ijzer, magneten/ijzer, metaal, beton, hout, zand, isolatiematerialen, olie en kunststof. Belangrijkste bouwvoertuigen/gereedschappen: Bronbemaling, shovel, hijskraan en graafmachine.

8 Prototype huis Prototype huis Zo zou een huis er uit kunnen zien.

9 Prototype zoutwaterboot
Er zijn natuurlijk verschillende vervoersmiddelen waar de bal op overgeplaatst wordt. Maar de boot is wel heel bijzonder. De boot wordt namelijk aangedreven op zout water. Als zout water in aanraking komt met carbon en magnesium komt er een chemische reactie. Daardoor wordt er stroom opgewekt. Als je dit dan combineer met een schip. Want in zee is namelijk heel veel zout water. Kan je een boot laten varen op het zeewater! Voor binnenvaartschepen is dit niet genoeg energie dus kunnen er eventueel ook nog zonnepanelen op geplaatst worden. De boot vaart dus heel zuinig! Ook bouwen we de stad op een warme plek want het zoutgehalte in het water van rivieren is hoger op warme plekken. Dat komt doordat het water daar snel verdampt.

10 Einde Einde


Download ppt "FDC-ball Dinand van de Krol, Jeroen van de Vliert,"

Verwante presentaties


Ads door Google