Conditioneel met bal Fartlek

Verwante presentaties

Presentatie over: "Conditioneel met bal Fartlek"— Transcript van de presentatie:

1 Conditioneel met bal Fartlek
Inhoud Methodiek Aanwijzingen Conditioneel met bal Warming up Loop scholing 8 minuten 3 minuten rust inc. Rekken Verlengde warming up kaatsen 3 of 4 minuten (15 minuten) 60 seconden rust Fartlek CONDITIE/sprint vermogen Groot positie spel!!! Fartlek Let op !! geen groepsvormingen ieder eigen tempo! Coachen op ademhaling en houding mindere lopers! 1 minuut dribbel 1 minuut tempo - 1 minuut dribbelen - 30 seconden tempo - 1 minuut dribbelen 1,5 minuut tempo - 1 minuut dribbelen - 25 seconden tempo - 1 minuut dribbelen 3 minuten tempo - 1 minuut dribbelen - 30 seconden tempo - 1 minuut dribbelen 4 minuten tempo – 1 minuut uitlopen oriëntatiefase / oefenleerfase / toepassingsfase

2 Goed tijd aan geven aan spelers
Variatie 1 Doordraaien Eerst 1 bal , later 2 ballen in spel Variatie 2 Kaatsen Eerst 1 bal later 2 ballen Ruimte maken buiten de pionnen!! Oefening links en Rechtsom Fartlek Organisatie 12mtr trainer Goed tijd aan geven aan spelers 10mtr 10mtr 10mtr Ruimte (x bij y meter): 12 meter tussen pionnen Aantal hesjes (+ kleuren): Aantal ballen: voldoende Aantal pionnen: 2 x 5 Aantal doelen (soort): / Ruimte (x bij y meter): 35 x 35 Aantal hesjes (+ kleuren): Aantal ballen: Aantal pionnen: Aantal doelen (soort):

3 Organisatie 3 man achter elkaar Eerste sprint weg 5 meter
draait open en vraagt kaats! Organisatie 10 mtr Conditie in Wedstrijdverband. Bal dribbelend overbrengen Bal in de handen over brengen 2 ballen over brengen Bal dribbelend brengen tot de helft medespeler pikt hem op Bal in handen neerleggen op de helft en medespeler pikt hem op Positie spel grote afstanden 6:6 4 10 mtr Ruimte (x bij y meter): 20 meter Aantal ballen: voldoende Aantal pionnen: 2 per 3 spelers Aantal doelen (soort): / Ruimte (x bij y meter): Half veld Aantal ballen: voldoende Aantal pionnen: 8 Aantal doelen (soort): 1 groot

Download ppt "Conditioneel met bal Fartlek"