Letselschade Raadsdag

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mediator, professie in ontwikeling Rapportage van de Commissie Kwaliteit -Prof.dr.drs. R.C.H. van Otterlo -drs. H.C.W. Gundlach -mw. Drs. L. Reijerkerk.
Advertisements

BRZO dag 15 mei 2014 Mr. M.G.J. Maas-Cooymans.
Bijeenkomst 4 november 2010 De basis De stichting CRKBO De audit Het beroepsonderwijs De overgangsregelingen.
Groepsaansprakelijkheid
Invloed vanuit de cliëntenraad
NIS-bijeenkomst 13 september 2012
Nazorgpoli Intensive Care Ikazia ziekenhuis
Statuten en het Huishoudelijke Reglement Vergelijking huidig-nieuw (draft) 1.
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Workshop WIJ Advocaten 13 maart 2012
Kaderbijeenkomst NIP 11 april Elly Plooij, voorzitter Algemeen Bestuur NIP.
Actualiteiten Aanbestedingsrecht
‘Rechten van de patiënt’ Gent, 28 januari 2003 Werkgroep Klinische Biologen West-Vlaanderen & Gentse Apothekers Biologen UITEENZETTING DOOR Prof. K. Schutyser.
Kwartiertje Overstag oktober 2013 Zelfevaluatierapport van ISCHO. Uw opmerkingen over dit rapport. Standpunt Overstag: statuut van PO. Update contactpersonen.
SKE Klachtencommissie Rotterdam en Zuid-Holland Zuid
Angelique M. Reitsma, arts
Klinische psychologen en hun aansprakelijkheid
Richtlijn en Kwaliteit - art 3, definitie Mediator doeltreffend, onpartijdig en bekwaam - art 4, lidstaten bevorderen : gedragscodes, naleving, ontwikkeling.
Internetdag Journée Internet1 Rol en activiteiten van het Observatorium Thibault Verbiest Advocaat – Voorzitter van het Observatorium van de.
DE GOMA; VAN 0 NAAR BETER EEN ANALYSE BIJ DE 0-METING BETREFFENDE DE BEKENDHEID, TOEPASSING EN NALEVING VAN DE GOMA, MEDE IN RELATIE TOT BEVINDINGEN UIT.
Over de schotten heen kijken!
Esra Coşkun: vrouw en Turks Geschillen rondom de berekening van het verlies aan arbeidsvermogen van een jonge (Turkse) vrouw. Mr. A.H.H. Fuchs, advocaat.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
Onderscheid naar geslacht bij afhandeling letselschade? Siewert Lindenbergh 5 juni 2014.
Ondergrondse registratie Martin Salzmann.
100 JAAR BELASTINGRECHTSPRAAK HOGE RAAD
Het openbaar ministerie tussen uitvoerende en rechterlijke macht Annelies Balcaen & Tom Vander Beken Institute for International Research on Criminal Policy,
Help, mijn dokter maakt een fout?! Symposium Dokter in nood 8 november 2011 Mevrouw mr. J.C. van den Dries
Omgevingswet en gezondheid Myrtille Verhagen-Timmers Senior Beleidsadviseur Gezondheid Provinciale Raad Gezondheid Juni - juli 2015.
Decentralisaties en gegevensverwerking. Even voorstellen Henk Wolsink Teamleider Algemeen Juridische Zaken gemeente Hengelo Adhoc werkgroep privacy provinciebreed.
E-diagnostiek Hans Zandleven 14 november Over Izore Laboratorium voor medische microbiologie Izore werkt voor de 1 e en 2 de lijn Ca 120 medewerkers.
Biologisch Archeologisch Platform Certificering specialistisch onderzoek.
Presentatie rekenkamer. Wie is de rekenkamer Dordrecht De huidige rekenkamer bestaat uit: Directeur, dhr. Rik Hindriks Senior onderzoeker, dhr. Daan Massie.
IK en WIJ ontwikkeling De weg naar autonomie in verbinding Jale Simsek
Gaswinning en aardbevingen Historie 50 jaar gaswinning Groningenveld Slochteren – Loppersum Nog circa 50 jaar voor de boeg.
Klachten en claims doorkijk naar de afhandeling van klachten en claims 26 november 2013.
Bewijsrecht prof. mr. W.D.H. Asser Kasteel Waardenburg 6 december 2013.
Open communicatie na ernstige klachten of calamiteiten
Welkom Presentatie inzake verkenning herfinanciering. 09 mei 2016.
21 juni 2016 Omgevingsloket online: wijzigingen korte en lange termijn Marleen Koot, Maarten Lindenhovius & Sandhia Hoelas InfoMil RWS Leefomgeving.
OZIS vs LSP Jaap Dik.
Blockchaintoepassingen met een publiek belang in Groningen mei 2017
Grenswerkers in Europa Een onderzoek naar fiscale,
Zorgplan 2015: Visie Visie: Toegevoegde waarde Transferverpleegkundige -Voorbereiden -Vertalen -Vlotte en vloeiende overgangen.
De nieuwe krijtlijnen en spelregels voor psychotherapeuten, stand van zaken” Gilbert Lemmens.
Anders werken met de Omgevingswet
Subsidies met effect Commissie FIRAP 22 mei 2012.
Subsidies met effect Commissie FIRAP 22 mei 2012.
voormalig directeur De Letselschade Raad
Gerechtvaardigd vertrouwen
De toekomst van letselschade
Marktconsultatie: Integrale crisishulp in Zuid-Limburg 27 juni 2018
Kwaliteitsmanagementsysteem: een lust of een last?
Samenwerking bij de afwikkeling van letselschade na een medisch incident Just trust! mr Annemiek van Reenen-ten Kate, re.
Impressies uit de interviews
Het register letselschade
Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen
Onderscheid naar geslacht bij afhandeling letselschade?
Delphi studie naar de zorgvraag van ouderen in de toekomst
16 januari 2019 Indexatieprocedures, een haalbare zaak? Vereniging voor Pensioenrecht 6 juni 2006 Nicolette Opdam 16 januari 2019.
Toelichting onderzoek productiewater NAM
Gelijk hebben en gelijk krijgen
Cursus Interne auditor
Servitisation of data analytics models: strategic options and challenges Inspiratiesessie SLF Summit 2018.
Instituut voor pensioeneducatie
Het vragenuurtje Symposium Provinciale Raad Orde der Artsen te Antwerpen
De onafhankelijkheid in het sociaal recht en re-integratie
Open Data gemeente Nijmegen
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Letselschade Raadsdag Zeist, 16 November 2017

Commissie Register Letselschade Over een fusie en de gevolgen Diederik Wachter, Victor Jammers De Letselschade Raad

Kwaliteitsstelsel Het Keurmerk Letselschade. Binnen de registers GBL en GOMA deels dezelfde partijen vertegenwoordigd. Normering voor elke bloedgroep op maat. Dat betekent voor belangenbehartigers een update van de reglementen van het keurmerk letselschade, daarin aansluiting bij LSA en NIVRE. Voor andere bloedgroepen aansluiting zoeken bij bestaande kwaliteits-, opleidings- en auditeisen en dat vastleggen in een reglement.

Samenhang in de toekomst De verschillende actoren in de letselschadebranche zijn onderworpen aan verschillende vormen van regelgeving en verschillende vormen van kwaliteitstoetsing. Het uiteindelijke doel van de reglementering door de Commissie Register Letselschade kan zijn dat waar mogelijk ingeschrevenen in het register, al dan niet via de Commissie, elkaar kunnen aanspreken op niet-naleving van de spelregels.

Onafhankelijkheid In de statuten van de Letselschaderaad is sinds 1 januari 2017 vastgelegd dat de Commissie Register Letselschade haar werkzaamheden onafhankelijk verricht.

Onafhankelijkheid vervolgd Dat betekent dat het bestuur van de Letselschaderaad of andere daarbinnen bestaande organen geen zeggenschap hebben over de inrichting van de door of namens de Commissie op te stellen reglementen en de daarop gebaseerde audits en self-assessments.

Richtlijnen zijn niet bindend Over materiële normering kan en mag verschillend worden gedacht maar er is binnen het huidige systeem van afwikkeling van personenschadezaken geen juridische basis om te kunnen denken dat normerings-richtlijnen van welke aard dan ook bindend kunnen zijn voor partijen bij de afwikkeling van een letselschade. Dat denken wij dus ook niet !!!

Normen over bijvoorbeeld dossierbehandeling, responstijden, snelheid van (door)betaling, inrichting medische adviezen kunnen en moeten op elkaar afgestemd worden voor de overzichtelijkheid en efficiëntie in het belang van de benadeelde. Dat kan alleen op basis van consensus binnen de Commissie.

Yoga-lerares vs Yogi Tea Het ontplofte theeglas ECLI:NL:RBMNE:2016:3598 (1 juli 2016) Ongeval januari 2014, 1e en 2e graads brandwonden; restloos genezen na enige maanden Aansprakelijkheid erkend Bezoek aan huisarts in juni 2015 ivm stressgerelateerde klachten

Theeglas vervolgd “ Een rapport van een medisch expert zou daar (het causaal verband) duidelijkheid over moeten geven. Een rapport van een psychiater en of psycholoog over (kort samengevat) de psychische klachten van eiseres, de oorzaak en de gevolgen daarvan, is niet in het geding gebracht. Evenmin is gesteld of gebleken dat een dergelijke medisch specialistische expertise heeft plaatsgevonden en wat daarvan de uitslag is.”

Vervolg 2 “ De voorzieningenrechter realiseert zich dat deze uitspraak voor eiseres, waarschijnlijk een teleurstelling is. De naar Nederlandse maatstaven uitzonderlijke omvang van haar in 2.16 weergegeven vordering verraadt zeer hoge verwachtingen. Of het recht daaraan in die mate tegemoet kan komen is hoogst onwaarschijnlijk.”

De toekomst Het Register Letselschade: vindplaats voor dienstverleners gericht op kwaliteit voor slachtoffers. Het kwaliteitskeur ‘Register Letselschade’: op het netvlies van (potentiële) slachtoffers

11-9-2018 © 2012 De Letselschade Raad