Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Welkom.
‘voor de kinderen’.
Wie is God voor jou?.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Gods aanwezigheid ontdekken
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Christelijke vrijheid
De bergen in… ‘Ikzelf heb mijn koning gezalfd, op de Sion, mijn heilige berg.’ Psalm 2 Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief,
Blok III Jezus, Gods Zoon
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Beelden van de velden van Galilea
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Bidden om de hemel op aarde
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Blok II Jezus ontmoeten – nu
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
Matteüs 23 1 Daarna richtte Jezus zich tot de menigte en tot zijn leerlingen 2 en zei: ‘De schriftgeleerden en de Farizeeën hebben plaatsgenomen op de.
Onvolmaakt maar Geliefd
Pasen 2018.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Geloof spreekt.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven

Komen!

Johannes 1: 40 - 42 Hij zei: ‘Kom maar mee, dan zul je het zien.’ Ze gingen met hem mee en zagen waar hij onderdak had gevonden; het was ongeveer twee uur voor zonsondergang en ze bleven die dag bij hem. Een van de twee die gehoord hadden wat Johannes zei en Jezus gevolgd waren, was Andreas, de broer van Simon Petrus. Vlak daarna kwam hij zijn broer Simon tegen, en hij zei tegen hem: ‘Wij hebben de messias gevonden’ (dat is Christus, ‘gezalfde’), en hij nam hem mee naar Jezus.

Mattheüs 11: 28 - 30 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’

Johannes 3: 3 Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’

Sommige mensen hebben in hun leven een radicale omkeer meegemaakt en zijn zo bewust tot geloof gekomen. Voor anderen is het veel meer langs de weg der geleidelijkheid gegaan. Hoe is dat in uw leven gegaan?

KOMEN maar daarna ook: GAAN !!

Mattheüs 28: 16 – 20 De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog. Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

‘Toen kwam de geest van de HEER over Gideon.’ Richteren 6: 34 ‘Toen kwam de geest van de HEER over Gideon.’

De vervulling met de Heilige Geest is altijd: toerusting door Gods Geest van gewone mensen tot dienst aan Hem.

De gaven van de Geest zijn: Vers. 4: naar de oorsprong: charismata = genade geschonken Vers. 5: naar hun doel: diakoniai = om mee te dienen Vers. 6: naar hun werking: energemata = heilskracht van God Vers. 7: iedereen ontvangt zijn/haar gaven uit genade als kracht van God om anderen te dienen!

En bij u…? Welke gaven herkent u in uzelf? Welke gaven herkent u in één van de anderen in de groep? Welke gaven zou u graag willen ontvangen? Mag je daarom bidden? Wat zegt 1 Kor. 14:1 en 12 hierover?

Het gaat om de Gever van de gaven

1 Korintiërs 2: 12 Wij hebben niet de geest van de wereld ontvangen, maar de Geest die van God komt, opdat we zouden weten wat God ons in zijn goedheid heeft geschonken.

‘Kom Heilige Geest, vernieuw mijn leven.’

Handelingen 8: 17 ‘Na het gebed legden Petrus en Johannes hun de handen op, en zo ontvingen ze de heilige Geest.’

Handelingen 19: 6 ‘en toen Paulus hun de handen had opgelegd daalde de heilige Geest op hen neer…’

Heilige Geest van God, vul opnieuw uw kerk Heilige Geest van God, vul opnieuw uw kerk Heilige Geest, Heilige Geest, Heilige Geest, vul opnieuw uw kerk. Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart Heilige Geest, Heilige Geest, Heilige Geest, vul opnieuw mijn hart.

Bedankt voor uw aandacht Mogen we u vragen het evaluatieformulier vanavond in te vullen en in te leveren?