Week 1 (les 2) P&O.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Organisatiekunde.
Advertisements

HOOFDSTUK 12 HANDEL EN MARKETING
Kritische succesfactoren bij reorganisaties
3. Het sociaal-economisch systeem
Scholing Werkritme krijgen.
Competentie 1, 3, 15 en 16 Wetten, Regels en Overeenkomsten
Basiskennis maatschappijleer 2 klas 4
Het. Het syndicale landschap in België België heeft één van de hoogste syndicalisatiegraden ter wereld. Vakbonden in België zijn democratische organisaties.
Retailmanagement hoofdstuk 1, paragraaf 1
8.2 en 8.3: solidariteit en arbeid Intro HC Opdracht HW + nakijken.
Hoofdstuk 5 - Staff Staff doelt op human resources in de organisatie, met de opdracht te binden, te boeien en te behouden Het overkoepelende begrip humanresourcesmanagement.
BDKO januari 2011 Brancheorganisatie Kinderopvang Wie zijn we en wat doen we? Fusie 24 mei 2011 van BKN en MO- groep Kinderopvang 1150 leden 80 % van.
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Competentiegericht leren én organiseren (Beroeps)onderwijs in 2010; over de gevolgen van het nieuwe leren voor de school en het bestel Inleiding door Leo.
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
Business Marketing Management
Van de juridisch dienstverlener
Code Groen voor het HACCP certificaat
Organiseren en communiceren Onderzoek naar de organisatiegraad.
Draagvlak CAO Niels Jansen 18 juni 2014 Opening door Hans Bo Het belang van collectieve arbeidsvoorwaardenvorming ‘ Mijn stellige overtuiging is dat.
Fase 1 Ken de (detail)handel
Moreel Beraad in het Sociaal Domein
Politiek.
4.4 Is alles goed geregeld? Als je een nieuwe baan hebt dan sluit je een contract af met je nieuwe werkgever. Dit heet een arbeidsovereenkomst. Hierin.
WELKOM Cor van TilborgGemeente Geldermalsen Anton de BoerMozaïek welzijnsdiensten.
Eenheid in verscheidenheid Bijeenkomst najaar 2014, Programma Leren en Werken.
Inleiding politieke stromingen
De economische dimensie
tdfdsfd De rol van Actal voor gemeenten Woensdag 28 januari 2015
Inleiding dienstverlening SJM. Dienstverlening  materiele problemen, juridisch,  verkrijgen van rechten, uitkering, voorzieningen, geld  Doel dienstverlening:
Basisboek Marketing Hoofdstuk 5 De bedrijfskolom.
De structuur van de economie
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Pro-actief anticiperen op wetswijzigingen mr. Ernst van Win 4 februari 2016.
Werken in een arbeidsorganisatie
Tom Straeter en Pascal Belo Donderdag 27 maart 2014 Ondernemersplein Zeist.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaamheid 2014 – 2015.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Omvang werkloosheid 1-jan-131-jan-141-okt-14 1-dec-14 WWB/BBZ IOAW IOAZ 576 Subtotaal bijstandTotaal Subtotaal WWWW
1 De WWB – CAO Scenario’s voor de toekomst Platform OR-en Waterbedrijven 17 november 2006 Dr. mr. Steven F.H. Jellinghaus.
Samenwerken Werken in teams. Team In welke teams zit jij? In welke teams zit jij?
Wet op de Ondernemingsraden (WOR) Drees 1950
Personeel en organisatie Hoofdstuk 4 Arbeidsovereenkomst.
Adviesraad Sociaal Domein
Geen marktmodel, maar een onderhandelingsmodel.
Welkom Havo 5..
Regionale raadsbijeenkomst
Regionale aanpak leven lang ontwikkelen
De Rechtspersoon voor Doordecentralisatie
Personeel en Organisatie P&O
Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem
Adviesraad Sociaal Domein
Personeel en organisatie
Belasting en wetgeving
Organisatiestructuur Personeelsmanagement
Beste ath 4..
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Dorpsraad Stevensweert in oprichting.
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Hoofdstuk 3: Hoe kom je aan werk?
Basiscursus cao-recht
Wetgeving overheidsopdrachten
…even voorstellen Vertel in het kort waarom je hier bent.
De toekomst van de maatschappelijke stage
H3 Hoe kom je aan werk?.
Hoofdstuk 2 Arbeidsovereenkomst
Hoofdstuk 2 Arbeidsovereenkomst
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
Hoofdstuk 8 Onderhandelen
Transcript van de presentatie:

Week 1 (les 2) P&O

Wat gaan we vandaag doen? Bespreken huiswerk les 1 (hoofdstuk 1.1 en 1.2 van de theorie) Stukje herhalen 1.3 Publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties SER Productschappen Bedrijfschappen 1.4 Privaatrechtelijke bedrijfsorganisaties Werknemersorganisaties Werkgeversorganisaties Brancheorganisaties 1.5 Voorlichtende instanties 1.6 Vergunningverlenende instanties 1.7 Controlerende instanties

Verschil Wat is nu het verschil in publiekrecht en privaatrecht? Bij publieksrechtelijke bedrijfsorganisaties; Speelt de overheid een rol Bij privaatrechtelijke bedrijfsorganisaties; Komt tot stand met initiatieven buiten de overheid om

Publieksrechtelijke bedrijfsorganisaties

SER SER – Sociaal Economische Raad. Is door de ‘Wet op de bedrijfsorganisatie’ opgericht. SER biedt een platform om sociaal-economische vraagstukken te bespreken. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers.

Taken SER Advisering regering op sociaal economisch terrein, gevraagd en ongevraagd De uitvoering van een aantal wetten die voor het bedrijfsleven belangrijk zijn, valt onder de medebewindstaken van de SER. niet alleen de bijzondere belangen behartigen van het bedrijfsleven (zowel werkgevers als werknemers), maar ook het bedrijfsleven stimuleren om altijd het algemeen belang in het oog te houden (zelfregulering).

Productschappen Een Nederlandse publiekrechtelijke organisatie van de bedrijven die eenzelfde grondstof in opeenvolgende stadia bewerken.

Bedrijfsschappen Een bedrijfsschap is een belangenvereniging voor een bepaalde branche, d.w.z.: voor bedrijven met eenzelfde functie in het economische leven.

Het verschil tussen product- en bedrijfschappen Er zijn twee soorten schappen: product- en bedrijfschappen. Productschappen zijn er voor bedrijven die zich met hetzelfde product bezighouden, van grondstof tot eindproduct (zoals bij het Productschap Vee en Vlees: 'van fok tot kok'). Bedrijfschappen zijn er voor bedrijven met eenzelfde functie in het economische leven, zoals alle bedrijven in de detailhandel en alle bedrijven in de horeca.

Privaatrechtelijke bedrijfsorganisaties

Privaatrechtelijke bedrijfsorganisaties Privaatrechtelijke bedrijfsorganisaties zijn organisaties die niet door de overheid zijn ingesteld maar door het bedrijfsleven zelf. Werknemersorganisaties Werkgeversorganisaties Brancheorganisaties

Werknemersorganisatie Valt onder privaatrechtelijke organisatie Ook wel vakbonden Behartigen de belangen van leden, van groepen van het personeel of het hele personeel.

Wernemersorganisaties Bij CAO-onder-handelingen of massa-ontslagen spelen de bonden aangesloten bij de vakcentrales de belangrijkste rol. Zij sluiten de CAO’s.

Werkgeversorganisatie Voor ondernemers Adviserende rol voor aangesloten leden en behartigen van belangen bij de overheid

Brancheorganisaties Een brancheorganisatie is een bundeling van meerdere bedrijven uit één branche. Zo'n organisatie, kan verschillende doelen nastreven zoals: de behartiging van de collectieve belangen van de aangesloten leden, en de behartiging van individuele belangen van leden. Daartoe verrichten zij activiteiten als lobby, CAO-onderhandeling, het opzetten van innovatieprojecten, het geven van juridisch advies, het organiseren van bijeenkomsten, collectieve inkoop, etc.

Brancheorganisatie

Overige instanties Voorlichtende instanties Vergunningverlenende instanties Gemeente KvK Arbeidsinspectie Controlerende instanties Waaronder ook de arbeidsinspectie

Opdrachten Heb jij opgelet deze les?! Maak de opdrachten van wikiwijs