Les 21 Jij en Genotsmiddelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

De beroemdste persoon die er is …
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
De gevolgen van de zonde
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Evangelie der genade Vragen :
Seksualiteit: gave van God
Jezus onze Hogepriester
Restaurant De Zoete Zonde - Gent Sweet Sin Sunday - Gaybar de Prik - Amsterdam.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Het hart van verbondenheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Hartelijk welkom in deze dienst
Leven zoals God het bedoelde?!
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Hoe luister je naar de wet van God?
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom in deze kerkdienst
Niets zonder Gods zegen
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
De doop geeft hoop.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Transformatie van denken
Kind van God.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Les 8 Bidden kun je leren.
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
Prediker 9: 7-9 Geniet van het leven! Geniet van wat je eet
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Les 17 Jij en muziek Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Les 2 God ervaren Wat doe ik hier vandaag?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Les 3 Gedoopt leven.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
De dwaasheid van het kruis
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
De waarheid is massief.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
God is licht en in Hem is geen duisternis 1 Johannes 1:5
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Wat doe ik hier vandaag? Ik word me bewust van de risico’s van het gebruik van genotsmiddelen. Ik ontdek tips uit de bijbel om echt te kunnen genieten van het leven.

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Genieten

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Prediker 11:7-10 7 Het licht is een genot. Wat een weldaad voor de ogen om de zon te zien! 8 Wanneer een mens lang leeft, laat hij dan van elke dag genieten en bedenken dat de dagen van de duisternis ontelbaar zullen zijn. De toekomst is niets dan leegte. 9 Geniet dus, beste vriend, van je jonge jaren, haal je hart op aan de dagen van je jeugd. Volg de wegen die je hart wil gaan, gun je ogen wat ze wensen. En onthoud bij alles wat je doet dat God je aan zijn oordeel onderwerpt. 10 Belast je hart niet met verdriet en houd je lichaam vrij van kwalen, want je jeugd en jonge jaren zijn al snel voorbij. Les 21 Jij en Genotsmiddelen

Sigaretten, alcohol en drugs Les 21 Jij en Genotsmiddelen Sigaretten, alcohol en drugs

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Genieten of…

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Verslaving

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Jesaja 5: 11 en 12 11 Wee degenen die ’s ochtends in alle vroegte naarstig op zoek gaan naar drank, die zich tot diep in de nacht door wijn laten benevelen. 12 Bij al hun drinkgelagen klinkt muziek van lier en tamboerijn, van trommel en fluit. Maar voor de daden van de HEER hebben zij geen oog, wat hij tot stand brengt zien ze niet. Romeinen 6: 11-14 11 Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God. 12 Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijke bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. 13 Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid. 14 De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade. Les 21 Jij en Genotsmiddelen

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Efeziërs 5: 15-20 15 Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. 16 Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd. 17 Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil. 18 Bedrink u niet, want dat leidt tot uitspattingen, maar laat de Geest u vervullen 19 en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer 20 en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus. Les 21 Jij en Genotsmiddelen

Les 21 Jij en Genotsmiddelen 1 Johannes 1: 7-9 7 Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde. 8 Als we zeggen dat we de zonde niet kennen, misleiden we onszelf en is de waarheid niet in ons. 9 Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad. Les 21 Jij en Genotsmiddelen 9

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Genieten als christen

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Prediker 11: 9 Geniet dus, beste vriend, van je jonge jaren, haal je hart op aan de dagen van je jeugd. Volg de wegen die je hart wil gaan, gun je ogen wat ze wensen. En onthoud bij alles wat je doet dat God je aan zijn oordeel onderwerpt. Les 21 Jij en Genotsmiddelen

Les 21 Jij en Genotsmiddelen Johannes 4: 13-14 13 ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, 14 ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’ Les 21 Jij en Genotsmiddelen