3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
Advertisements

Gevaarlijke spullen in het Koninkrijk
Woord van Leven November 2009.
Gelukkig zijn is ....
Leefregels van het Koninkrijk Burgers van het Koninkrijk Nederigen van hart Treurenden Zachtmoedigen Zoekers van gerechtigheid Barmhartigen Zij die.
De zaligsprekingen.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Psalm 4.
Welkom Voorganger: ds. Kramer Organist: br. <naam organist>
Liturgie Ps. 139: 1, 3 Gz. 121: 7, 9 Lz.Heb. 12: 1-17 Lb. 297 T.Openb. 3: Ps. 73: 10, 11 Ps. 139: 11 Voorganger:ds. J.H. Kuiper Organist:br. Beamist:br.
Liturgie Gz.100: 1, 3, 6 Ps.60: 1 Lz.Luc. 24: Op. 3: Ps.96: 1, 3, 5 Gz.167: 1-3 Opw.334: 1-3 Agenda aanstaande week donderdag 29 mei 09:30Kerkdienst:
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
Gedachteniszondag 21 november 2010 Openbaring 3 : 8 en 11 Ik weet wat u doet. Ik heb de deur voor u openstaan. Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt,
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Hartelijk welkom in de kerk!
TIEN DINGEN DIE GOD NIET ZAL
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.
Preek Matteüs 5: Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?
Evangelist : J. de Vries Ouderling : K. Muis. Organist : J
1 Timoteüs 6:10: “Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Justice Gerechtigheid
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Gelukkig.
Derde zondag 40-dagentijd
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
Les 17 Het geluid van voetstappen
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Les 5 Samen feest.
Prediker 9: 7-9 Geniet van het leven! Geniet van wat je eet
God waakt Lessen van 7 gemeenten.
Les 19 Alles helemaal nieuw
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Wat vind jij van het christelijk geloof?
1.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven
De Heer Jezus is de bruidegom
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Welkom in deze dienst Voorganger: prop. W. van Stuijvenberg
Het nieuwe leven in Christus
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
Thema: “Ja, kom binnen Heer” Voorganger: Ds. J. A. Dekker
Waar sta jij op een schaal van tot ?
1.
Liefde die overwint Openbaring 2:1-7.
JEZELF OEFENEN IN ZACHTMOEDIGHEID
Transcript van de presentatie:

3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Wat doe ik hier vandaag? Ik denk erover na: Hoe kan ik op een ultieme manier van mijn leven genieten? En wat betekent God hierin? Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Dat is pas genieten! Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Genieten verplicht Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Prediker 11: 9 en 10 9 Geniet dus, beste vriend, van je jonge jaren, haal je hart op aan de dagen van je jeugd. Volg de wegen die je hart wil gaan, gun je ogen wat ze wensen. En onthoud bij alles wat je doet dat God je aan zijn oordeel onderwerpt. 10 Belast je hart niet met verdriet en houd je lichaam vrij van kwalen, want je jeugd en jonge jaren zijn al snel voorbij. Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Psalm 4: 7-9 7 Velen zeggen: ‘Wie maakt ons gelukkig?’ – HEER, laat het licht van uw gelaat over ons schijnen. 8 In u vindt mijn hart meer vreugde dan zij in hun koren en wijn. 9 In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want u, HEER, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis. Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Mag je rijk zijn? Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? 1 Timoteüs 6: 8-10 8 Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn. 9 Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten die een mens in het verderf storten en ten onder doen gaan. 10 Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf veel leed berokkend. Hoe belangrijk is het om te genieten?

Openbaring 3: 14-22 14 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: 15 Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! 16 Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen. 17 U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt. 18 Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien. 19 Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. 20 Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij. 21 Wie overwint zal samen met mij op mijn troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit. 22 Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt.”

Hoe belangrijk is het om te genieten? Genieten van… Hoe belangrijk is het om te genieten?

Hoe belangrijk is het om te genieten? Matteüs 5: 3-10 3 ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. 4 Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden. 5 Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten. 6 Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. 7 Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. 8 Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. 9 Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. 10 Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. Hoe belangrijk is het om te genieten?