Dit komt uit Psalm 25 : 15 en 16 ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Liturgisch bloemschikken
Adam en Eva Adam en Eva – Noach Adam en Eva – Noach – Abraham?
Mara & Elim.
Israël in de wildernis.
Godsdienst 1 1.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
Welkom in deze kerkdienst
…..overrompeld door verdriet
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt.
Van dood naar levend Stap terug? Gods grote plan Zó barmhartig, zó’n grote liefde! “Wij waren dood”? Sinds Adam en Eva de dood tegemoet.
God roept Abraham Het doel van Gods roeping De manier waarop God roept
Heeft God geen betere dingen te doen in deze boze wereld dan naar mij te luisteren?
Welkom op TOV!.
Het verhaal van Pasen.
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Godsdienst 1.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
4/5 april2015. Kennismakingsspel – 35 namen: vannacht met elkaar verbonden.
Stille Zaterdag.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Noem God je Vader! (zondag 46). GOD?! Noem God je Vader! (zondag 46) GOD?! VADER!
De vijfde zondag in de veertigdagentijd heet Judica en dat betekent: ‘Verschaf mij recht’ Dit komt uit Psalm 43: 1 ‘verschaf mij recht, o God, vecht voor.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
Als en op één dag vallen…. 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, hetgeen gebleken is uit de grote daden.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
De doop geeft hoop.
Schilderijen uit de 17de eeuw
Het verhaal van Pasen.
Romeinen
Ellende... 1.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J.B. Kamp
Mijn ogen hopen op de HEER
Kindermoment Als je iets niet kunt zien, betekent dat nog niet dat het er niet is.
Preek over Jozua 5:2-12.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Houvast t.m.v. moeiten 1: Ellende onder ogen zien
Getuigen van de opstanding
Wat geef je kinderen mee?
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
De Israëlieten reizen door de woestijn. Het is droog en warm.
Vergeef ons onze schulden
Zondag 13 maart 2016 “Judica” vijfde zondag van de veertigdagentijd
Welkom in deze kerkdienst
Les 3 Gedoopt leven.
Loofhuttenfeest / סֻכּוֹת
PAASZATERDAG PASEN de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018
(allen) Houd mij in leven, wees Gij mijn redding, steeds weer
WITTE DONDERDAG “De Voetwassing”
slang als symbool? Pergamum Asclepius ‘in naam van de goden,
Al lopend krijg je blaren
Transcript van de presentatie:

De derde zondag in de veertigdagentijd heet Oculi en dat betekent: ´ogen’ Dit komt uit Psalm 25 : 15 en 16 ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer, Zie naar mij om en wees mij genadig’

In deze tijd staat het kruis centraal. We zijn op weg naar Pasen, maar: geen opstanding zonder Golgotha!

Jute staat voor de woestijn, een dor en doods landschap van zand en stenen. Symbool voor ons leven als er geen kruis zou zijn geweest!

De stenen en de distels staan voor de zorgen en moeiten die we op onze levensweg tegen komen. Struikelblokken, of “doorn in het vlees”.

Toch is niet alles doods en dor in de woestijn... Er gebeuren ook heel mooie en bijzondere dingen! De bloemen staan voor het onverwachte… De hedera (klimop) voor de trouw van God

‘Woestijn’ laat ons denken aan veel verhalen uit de Bijbel, zoals over de spijziging van het volk Israël. God liet het elke dag manna regenen, zodat de Israëlieten er koeken van konden bakken.

En dit verhaal doet denken aan Abraham, die, totaal onverwacht, van Melchizedek brood en wijn voor zijn manschappen kreeg… Zoals wij brood en wijn van God ontvangen tijdens de Avondmaalsviering.