om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
8 mei 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keren: spreken in talen is de laatste in de rij van charisma's (hfst.12); spreken in talen behoort (evenals profeteren)
1 Korinthe Wordt mijn navolgers… 2 32 Geeft noch aan Joden, noch aan Grieken, noch aan de gemeente Gods aanstoot; 33 zoals ook ik allen.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
= spelen met vuur in een cultuur van eer
Geloven en nu….
“De andere kant van de medaille”
Vervuld zijn in de Geest
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Paulus tussen theologie en cultuur vanuit gender-kritisch perspectief
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Opwekking voor Kinderen 76
De doop in de Heilige Geest
Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Durf te dromen.
Ambten in de gemeente Gaat het over ‘ambten’, dan gaat het over de gemeente. En gaat het over de gemeente, dan gaat het over Christus. 1 Kor vragen:
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Mijn ziel is stil tot God mijn Heer Van Hem verwacht ik altijd weer Mijn heil, op Hem toch kan ik bouwen Ik wankel niet, want Hij staat vast Mijn Toevlucht.
10. De Geest, het woord en gebed
Delen van Jezus lichaam
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
De kerk – een goed idee? 1.
Het seizoen van twijfel
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
De Geest en de Kerk.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Laat je vlieger opstijgen
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Jij hoort erbij! 1 Korintiërs 12:27-31 Opdracht:
Kunnen zij dan behouden worden die niet… Nee Laat ik dan toch maar mijn best gaan doen!
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Het seizoen van twijfel
Les 3 De handen uit de mouwen
5 – Hoe word je relaxed?.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Gaven van de Geest.
Les 18 De Geest geeft Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
Gods Verlangen ???.
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Allemaal profeten.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Opvoeden - 24 juni
Het seizoen van twijfel
Openbare geloofsbelijdenis
voor heer en knecht, voor dochters en voor zonen.
aanstelling pastoraal medewerkers
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Wijze les: ‘Houd niet alles voor jezelf, delen is beter’
Wat verwacht jij van God?
Korte cursus bijbellezen 3e avond
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is. In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente … de een ontvangt van de Geest een groot geloof, de ander de gave om te genezen. En weer anderen de kracht om wonderen te verrichten, om te profeteren, om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is. Al deze gaven worden geschonken door een en dezelfde Geest, die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hij wil. 1 Korintiërs 12 vers 7-11 Check : is dit een woord van # jezelf # een boze geest # de Heilige Geest ???

ik vertrouw je deze opdracht toe Timoteüs, mijn kind, ik vertrouw je deze opdracht toe op grond van de profetische woorden die destijds over jou zijn uitgesproken. Laten die je tot steun zijn in de goede strijd die je moet voeren. Veronachtzaam de genade die je geschonken is niet; je dankt haar aan de profetische woorden die de raad van oudsten over jou, onder handoplegging, heeft uitgesproken. 1 Timoteüs 1 vers 18; 4 vers 14

Profetie

Laat van hen die profeteren er telkens twee of drie spreken; daarna moeten de anderen het beoordelen. Wanneer aan iemand die nog op zijn plaats zit iets geopenbaard wordt, moet degene die op dat moment spreekt verder zwijgen. U kunt ieder op uw beurt profeteren, zodat ieder van u kan worden onderwezen en bemoedigd. En wie profeteert heeft macht over zijn geest, want God is niet een God van wanorde maar van vrede. Zo is het in alle gemeenten van de heiligen. 1 Korintiërs 14 vers 29-32

Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen. Ze mogen niet spreken, maar moeten ondergeschikt blijven, zoals ook in de wet staat. Als ze iets willen leren, moeten ze het thuis aan hun man vragen, want het is een schande voor een vrouw als ze tijdens een samenkomst spreekt. 1 Korintiërs 14 vers 34-35

Een vrouw als onze predikant? Ja, ze mag spreken   Iedere man die met bedekt hoofd bidt of profeteert, maakt zijn hoofd te schande. Maar een vrouw maakt haar hoofd te schande wanneer ze met onbedekt hoofd bidt of profeteert, want ze is in dat geval precies hetzelfde als een kaalgeschoren vrouw. 1 Korintiërs 11 vers 4-5 Nee, ze moet zwijgen Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen. Ze mogen niet spreken, maar moeten ondergeschikt blijven, zoals ook in de wet staat. Als ze iets willen leren, moeten ze het thuis aan hun man vragen, want het is een schande voor een vrouw als ze tijdens een samenkomst spreekt. 1 Korintiërs 14 vers 34-35