de brief aan de Romeinen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Efeziërs 1:1-14.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
God Vertrouwen is Jezus kennen
16 oktober 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen' 1.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Simson 30 april 2017 Urk.
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Romeinen
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
de grote opdracht ... onderbroken
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Rachab en de twee verspieders
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
9 – Is er maar één waarheid?
Paulus’ apostelschap 15 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
de brief aan de Romeinen
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
de brief aan de Romeinen
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de brief aan de Romeinen
Verheerlijking op de berg
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
DE GELUKKIGE GOD! 3. aan Paulus toevertrouwd
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
… het Licht der wereld komt…
Jezus is een bijzondere Leermeester
de brief aan de Romeinen
Christus is opgewekt en gezien
de verborgenheid van Zijn wil
de brief aan de Galaten (1)
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

de brief aan de Romeinen studie 1 10 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht

Efeze 1 16 Ik houd niet op voor u te danken, als ik in mijn gebeden aan u denk, 17 opdat de God van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en van openbaring geeft in het kennen (=besef) van Hem, 18 namelijk verlichte ogen van uw verstand (…)

Paulus: Had Paulus dezelfde roeping als de twaalf apostelen? Waarom moest er een 13e apostel geroepen worden Was Paulus een Jood of een Romein? Wanneer werd Saulus  Paulus? Wáárom werd Saulus  Paulus? Is er verschil tussen de brieven van Paulus, en die van Jakobus, Petrus en Johannes?

Paulus: Paulus = apostel van de natiën (NBG, SV: heidenen) Er zijn overeenkomsten tussen de boodschap van Paulus en de twaalven, maar er zijn ook verschillen.

Handelingen 3 19  Kom dus tot inkeer en bekeer u, opdat uw zonden uitgewist worden en er tijden van verkwikking zullen komen van het aangezicht van de Heere, 20 en Hij Jezus Christus zal zenden, Die tevoren aan u verkondigd is. 21 Hem moet de hemel ontvangen tot de tijden waarin alle dingen worden hersteld, waarover God gesproken heeft bij monde van al Zijn heilige profeten door de eeuwen heen.

Handelingen 10 42  En Hij heeft ons bevolen tot het volk te prediken en te getuigen dat Hij Degene is Die  door God aangesteld is tot een Rechter over levenden en doden.

Wat was de boodschap van Paulus aan Israël? De bekering van Israël? De komst van het Koninkrijk? Jezus Christus die zou terugkeren uit de hemel om te herstellen alles waarvan de profeten gesproken hadden?

1 Timotheus 2 7 Daartoe ben ik  aangesteld als prediker en apostel ( ik zeg de waarheid in Christus, ik lieg niet), als een leraar van de heidenen in geloof en waarheid. 2 Timotheus 1 11  waarvoor ik aangesteld ben als prediker, apostel en leraar van de heidenen.

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Jezus Christus (…) Handelingen 13 10 (…) zult u er niet mee ophouden de rechte wegen van de Heere te verdraaien?

<-------------------------> Paulus, apostel van de heidenen het volk Israël: ongelovig redding naar de natiën de Gemeente, het lichaam van Christus <-------------------------> prediking van de komst van het Koninkrijk: Jezus en de twaalf onderbreking Paulus = pauze geheimenissen/ verborgenheden het Koninkrijk openbaar: Israël in de toekomende eeuw