Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Zacheus Hoe wordt ik twee uien: Een overdenking over Jezus volgen.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Welkom bij de voorlichting van mentor en decaan..
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Woord van Leven September 2012.
IN VERBAND MET DE ONTWIKKELINGEN IN DE SAMENLEVING IS HET PROGRAMMA ‘DE RIJDENDE RECHTER’ KOMEN TE VERVALLEN (voor informatie zie teletekst)
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Kerk en Schooldienst Thema: Zacheüs Voorganger: ds. H. Koldenhof
Zacheüs Lucas 19:1-10.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Wie is mijn naaste? Lucas
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Welkom.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
TOV!e humor.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
“Geef en je zal gegeven worden.”
Wat is liefde?.
De vreugde van de HEERE.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Een relatie met God Hoe dan?.
Godsdienst. Jij ben dom. Zie je schoenen eens! Welk merk?
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
21 januari 2016 Bodegraven. terugblik  Eerste drie hoofdstukken besproken:  Jezus' doop (1)  het eerste teken in Kana (2)  de tempelreiniging (2)
ff schrikken en 3 gelijkenissen
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
20 februari 1965.
10. De Geest, het woord en gebed
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Les 7 Hou van God Wat doe ik hier vandaag?
De Geest en de Kerk.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
22 – Ik, een zegen voor anderen?
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Drinken uit de Bron Verlangen naar geluk
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
20 – Hoe word ik gelukkig?.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Welkom op 4 maart Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Psalm 32: 1-7 Lucas 19: 1-10.
Transcript van de presentatie:

Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag? Ik leer anders te kijken naar anderen. Meer zoals Jezus naar mensen kijkt. Ik leer om uit liefde iets te zeggen tegen mensen die foute keuzes maken. (Trouwens, ik zal misschien zelf ook andere keuzes moeten maken.) Ik leer wat echte liefde is. Les 4 Jezus kijkt anders

Oordelen over een ander Les 4 Jezus kijkt anders

Een fout mannetje Les 4 Jezus kijkt anders

Les 4 Jezus kijkt anders Lucas 19: 1-10 1 Jezus ging Jericho in en trok door de stad. 2 Er was daar een man die Zacheüs heette, een rijke hoofdtollenaar. 3 Hij wilde Jezus zien, om te weten te komen wat voor iemand het was, maar dat lukte hem niet vanwege de menigte, want hij was klein van stuk. 4 Daarom liep hij snel vooruit en klom in een vijgenboom om Jezus te kunnen zien wanneer hij voorbijkwam. 5 Toen Jezus daar langskwam, keek hij naar boven en zei: ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden, want vandaag moet ik in jouw huis verblijven.’ 6 Zacheüs kwam meteen naar beneden en ontving Jezus vol vreugde bij zich thuis. 7 Allen die dit zagen, zeiden morrend tegen elkaar: ‘Hij is het huis van een zondig mens binnengegaan om onderdak te vinden voor de nacht.’ 8 Maar Zacheüs was gaan staan en zei tegen de Heer: ‘Kijk, Heer, de helft van mijn bezittingen geef ik aan de armen, en als ik iemand iets heb afgeperst vergoed ik het viervoudig.’ 9 Jezus zei tegen hem: ‘Vandaag is dit huis redding ten deel gevallen, want ook hij is een zoon van Abraham. 10 De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was.’ Les 4 Jezus kijkt anders

Foute keuzes Les 4 Jezus kijkt anders

Een slechte vrouw Les 4 Jezus kijkt anders

Les 4 Jezus kijkt anders Johannes 4: 6b-14 Jezus was vermoeid van de reis en ging bij de bron zitten; het was rond het middaguur. 7 Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’ 8 Zijn leerlingen waren namelijk naar de stad gegaan om eten te kopen. 9 De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen? Ik ben immers een Samaritaanse!’ Joden gaan namelijk niet met Samaritanen om. 10 Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hém erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’ 11 ‘Maar heer,’ zei de vrouw, ‘u hebt geen emmer, en de put is diep – waar wilt u dan levend water vandaan halen? 12 U kunt toch niet meer dan Jakob, onze voorvader? Hij heeft ons die put gegeven en er zelf nog uit gedronken, en ook zijn zonen en zijn vee.’ 13 ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, 14 ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’ Les 4 Jezus kijkt anders

Liefde maakt alles anders Les 4 Jezus kijkt anders

Les 4 Jezus kijkt anders 1 Korintiërs 13: 4-7 4 De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. 5 Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, 6 ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. 7 Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. Les 4 Jezus kijkt anders