KMO Fonds Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat heeft een cultuurlening mij te bieden? Congres Podiumkunsten Alexander Ramselaar, mei 2014.
Advertisements

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties - Periodieke.
PARTICIPATIEFONDS Gesubsidieerde leningen
Betrouwbaarheidstypologie
Energiebesparing in de Industrie
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Oproep Ondernemerschap “Startersinitiatieven”. Achtergrond Invulling van uitdagingen in ViA en het actieplan ondernemerschap - ‘meer en betere starters’
Bestuur Vlietlandcollege
Europese financiering voor Musea, 26 juni 2007 Amsterdams Historisch Museum Laura Grijns.
Nieuwe VZW Wetgeving 16 november Nieuwe VZW wetgeving n Vorige wet dateert van 27 juni 1921 n Nieuwe wet van 2 mei 2002 werd van toepassing op 1.
De kmo-portefeuille 3 kernprincipes vernieuwing:  vereenvoudigde steun  jaarlijkse steun  hogere steun.
Pitfalls bij liquidatie
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
KARUUR ? Ondersteuning van jeugdraden – Website – Helpdesk – Vorming – Begeleiding Ondersteuning van jeugdparticipatie – Sporadisch – Projectmatig.
Oproep Innovatie Brussel, 12 november 2013 ESF-Agentschap Vlaanderen.
Voorlichting klas 3 sectorenteam H&A, Z&W en D&C (theater)
Faillissementspreventie Oproep Wat? De oproep geeft via een wedstrijdprocedure steun aan projecten van werkgeversorganisaties, beroepsfederaties.
Het aanvraagformulier Medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Het document downloaden van de website van het Programma.
Bibob en huisvesting in Amsterdam
Bovenschools toetsingsorgaan Schooljaar Informatieochtend SWV /
Ondernemerschap? Iets voor mij!
De Subsidie Informatie Groep
Bea? Wie is Bea? Wouter Verhaverbeke
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Specialisatie Grote Huisdieren Docent: A. Bertram.
Europees Fonds voor de Meest Behoeftigen (EFMB) Vereisten ()
Mijn eerste stappen als ondernemer. Aan welke voorwaarden en formaliteiten moet ik voldoen? Frans Vanommeslaeghe 10u15 – 11u.
MIT 2015 Noord-Nederland Paul Drent – 3 juli 2015.
De structuur van de economie
Versneller Innovatieve Ambities (VIA) Deze subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies.
Klachtenloket KINDEROPVANG Landelijk loket klachten en geschillen voor Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
Missie van Qredits Begeleiding vóór de start Microkrediet MKB-krediet
‘Kansen voor financiering’ – 7 december Wat is een kredietunie Alternatieve/aanvullende financieringsbron Voor MKB Vanaf € tot €
Studiefinanciering Buitenland
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
POP3. Programma Rol van provincie, SNN en RVO Veenkoloniën maatregel 1 Veenkoloniën maatregel 7 Subsidie aanvragen POP3 agenda Vragen Europees Landbouwfonds.
Projectoproep bedrijventerrein- management 26 februari 2016 VAC Leuven.
MIT en KEI informatiebijeenkomst MIT 2016 KennisvoucherRVO Innovatie-adviesprojectSNN HaalbaarheidsprojectSNN R&D samenwerkingsproject SNN
Infosessie Oproep Armoede (360) 7 maart Voorstelling ESF.
‘R&D Fonds GGD Amsterdam’ ‘Hoe werkt het en wat levert het op?’
>> Als het gaat om innovatie Agentschap NL Robert van Haaften Innovatieadviseur Masterclass High Growth Forum 10 juni 2013 Willem-Jeroen Stevens CEO Transparent.
Subsidiebeleidskader begeleiden van ex-gedetineerden voor wonen en werken 2015 Jennifer Day Hoofdkantoor DJI Project Re-integratie en Nazorg (ex-)gedetineerden.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Vernieuwing in het VMBO
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
V-ICT-OR| Vlaamse ICT Organisatie Horecavergunningen.
Woningbedrijf Oirschot Privatiseren of handhaven vanuit financieel perspectief 16 januari 2007 Henk van Rens Leon van den Hoogen.
Welkom bij ZomerOndernemer
Afspraken inzet leden Kenniskring VOR bij RWS
Workshop 9 februari.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
Wat is een kredietunie? Coöperatief financieren in een vereniging is …
Jaarverslag S.F.R.W. Rotaryjaar
Protocol uitgaven en declaraties
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Juridische aspecten van een webshop
Evaluatie in CMW & LDE.
Stichting Vrienden van De Oase
Center for e-Learning, RSM
Begroten & Budgetteren
Informatie bijeenkomst
Bestuur Vlietlandcollege
Bestuur Vlietlandcollege
POP 3 Flevoland Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit,natuuren landschap Roelof Noord 21 juni 2018.
DUURZAME INZETBAARHEID Voorlichtingsbijeenkomst ESF subsidie
Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te.
Beoordeling arbeidsvermogen Participatiewet en Wajong 2015
Voorlichting SDS , Maurice Luijten,
Toezicht op Collectief Beheer Auteurs- en naburige rechten
Transcript van de presentatie:

KMO Fonds Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme

Doel KMO-fonds Het stimuleren van productie; productie-ondersteunende activiteiten; ondernemerschap; werkgelegenheid en export.

De doelgroep Startende ondernemers zij die doorstarten Uitsluitend voor financiering van in bedrijfseconomische zin levensvatbare projecten

Sectoren die in aanmerking komen voor financiering Verwerking van agrarische producten (landbouw, veeteelt, pluimvee en visserij) Houtbewerking Creatieve sector ICT: automatiseren van bedrijfsprocessen Toerisme: aanvullingsinvestering Kippenvlees verwerking en kippenteelt: slachtkippen en legkippen

Voorwaarden   Ingezetenschap Leeftijd tussen 21 en 60 jaar met dienverstande dat de ondernemer bij de laatste aflossing niet ouder dan 60 is Eigen bijdrage van minimaal 15% van de investeringsbehoefte Verplichte coaching

Verplichte documenten Ondernemingsplan Prive uitgaven en inkomstenbron van de afgelopen 12 maanden. CBB uittreksel   Additionele documenten ( indien van toepassing) Levensverzekering KKF-uittreksel Grondpapieren waar de onderneming is gevestigd Vergunning (bedrijfsvergunning/DC vergunning) Statuten, indien rechtspersoon.

Leningsbedrag met soepele voorwaarden Een aflossingsvrije periode van maximaal 6 maanden Looptijd maximaal 5 jaren Leensom Srd 10.000 -Srd 25.000: rente 6% Leensom Srd 25.001- Srd 75.000: rente 7% Leensom Srd 75.001- Srd 150.000:rente 8 %

Het KMO-fonds bestaat uit: Bestuur, UNIT; Beheerder   Structuur KMO-fonds Het KMO-fonds bestaat uit: Bestuur, UNIT; Beheerder

Is de instantie voor afhandeling van klachten van kredietaanvragers Het bestuur Houdt toezicht op de realisatie van de doelstellingen en het beheer van het fonds Is de instantie voor afhandeling van klachten van kredietaanvragers   Bestaat uit: Dhr. Marius Karioredjo (voorzitter); mevr. Charmenne Thijssen (secr.); Dhr. Kenneth Ajana (penningmeester); mevr. Iris Sander (lid); mevr. Contessa Dapaw (lid)

Taken van KMO UNIT Het in ontvangst nemen van kredietaanvragen Het screenen van de aanvraag op haalbaarheid Met pre-advies verder geleiden naar de Beheerder Het begeleiden van de kredietnemers Hoofd is mevrouw Rishma Kuldipsingh, er zijn 6 medewerkers

Beheerder Adviseert het bestuur aangaande realisatie doelstellingen en beleidsaangelegenheden Overeenkomsten sluiten met de kredietaanvrager, na positieve beoordeling Het beheer en administratie van het fonds Tijdelijk beleggen van overtollige middelen volgens vooraf door het bestuur te vertrekken richtlijnen   Bank: Surinaamse Postspaarbank (SPSB)

Aanvraag en indiening   Dit moet via een aanvraagformulier. Te verkrijgen bij Ondernemersdesk (ook via website te downloaden) Indienen met de verplichte documenten. Intakegesprek Indiener wordt opgeroepen door de UNIT voor een intakegesprek. Het intakegesprek kan ook inhouden een bezoek bij de aanvraager

Pre-advies en goedkeuring   Binnen 6 weken na het intakegesprek hoort de aanvrager ofde aanvraag door de UNIT is goedgekeurd. Een eventuele afwijzing zal worden toegelicht Tegen de afwijzing is beroep of bezwaar mogelijk bij het KMO-bestuur Hierna wordt de aanvraag naar de SPSB gestuurd voor verdere afhandeling Binnen zes weken na ontvangst van de pre-advies wordt de definitieve aanvraag gekeurd Bij goedkeuring wordt er ook een coachingsovereenkomst gesloten met ministerie HIT