Groepsdruk Sarah Benabdallah 2015/2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
M EDIA AAN / GEZIN UIT ? E EN ONDERZOEK NAAR DE GEVOLGEN VAN INFORMATIE – EN COMMUNICATIETECHNOLOGIEËN ( ICT ) VOOR HET GEZINSLEVEN.
Advertisements

Politiek Bedrijven Arnhem, 5 april 2005.
Visie op verplegen  .
“IK KRIJG HET NIET UIT MIJN HOOFD”
….een korte presentatie
Risico’s en gevaren van techniek
Hoofdstuk 2 De fundamenten van individueel gedrag
Hoofdstuk 2 De fundamenten van individueel gedrag
Ouderen en relaties, hechten en onthechten
Levensbeschouwing en Maatschappijleer
Maandag, 14 oktober 2013 Het conformisme.
De fundamenten van groepsgedrag
Hoofdstuk 2 Socialisatie.
Kenmerken van de concept contextbenadering
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Ieder zijn leerstijl Voor we over leerstijl spreken moeten we duidelijk weten wat leren is. ‘Leren is het verwerven van nieuwe competenties’. Dit leren.
Fysieke integriteit.
Hoofdstuk 6: waarden, normen en instituties
Samenwerken Werken in Teams.
Hoofdstuk 8: Afwijkend gedrag en conflict
Ethiek.
STUDIEDAG VERKEERS- EN MOBILITEITSEDUCATIE Workshopsessie Peer pressure 14 januari 2014 Provincie Limburg & Departement MOW Vlaanderen.
Begeleiden Informatiseringsprocessen
Hoofdstuk 7: Vormen van sociale dwang
Weerstand kan je opvatten als feedback
Waarden & organisatiecultuur
Week 2.  Theoretische inleiding vaardigheden  Bespreken van de verdiepende leervraag  Oefenen met vaardigheden  Laatste uur: zelfstandig oefenen.
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Reguleren van motivatie: Do It Yourself! 28 oktober Deventer.
Dorien `t Hart Med.hro.nl/hardo
gespreksvaardigheden
Minor agoog in de GGZ outreachend werken, tweede bijeenkomst.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Determinanten en andere beïnvloedende factoren bij medicatiegebruik
Klinische les medisch maatschappelijk werk
Van mis-handelen naar relationeel handelen Systemische psychotherapie bij fysiek geweld in paarrelaties van Lawick, J., (2003). Van mis-handelen naar relationeel.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
C ONFORMISME Enkel bij de anderen?. W AT IS CONFORMISME ? Het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die bestaan in bepaalde groep Doel:
De zorgzame leraar Schijndel 1 oktober Doel van deze workshop Onderzoek..... Wat maakt een leraar zorgzaam?
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Samenwerken Werken in teams. Team In welke teams zit jij? In welke teams zit jij?
Conflicthantering Drie dagdelen van 120 minuten. Doelstellingen: -Kennis over conflicthantering (een theoretisch kader) -Inzicht in eigen conflictstijlen.
Groepsdruk Aaron Bataille 1BaO A.
Koffieochtend 3 november 2016 REGELS EN GRENZEN IN DE OPVOEDING
Beter samenwerken in teams
Hoofdstuk 2 De fundamenten van individueel gedrag
De fundamenten van groepsgedrag
BB - Theorie Donderdag 6-oktober.
Pluriforme samenleving paragraaf 2
Hoofdstuk 7: Vormen van sociale dwang
Integriteit Dilemmatraining.
H2 Een leven lang leren.
Behavior Based Safety Warehousing
§ 1.1 Identiteit Identiteit is het beeld dat iemand van zichzelf heeft, dat hij uitdraagt en anderen voorhoudt en dat hij als kenmerkend en blijvend beschouwt.
Agressie Les 2.
Sociologische paradigma’s
Politieke socialisatie Politieke institutie Sociale institutie
Ontwikkeling van de adolescent Identiteitsontwikkeling
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Kenmerken van de concept contextbenadering
Consumenten-gedrag Het gezin
Hoofdstuk 3 & 4 Thema Jongeren.
Aangeboren of aangeleerd?
Aangeboren of aangeleerd?
Hoofdstuk 3 & 4 Thema Jongeren.
Loopbaan en burgerschap les 3
Hoofdstuk 1.
§6.3 Cultuur en samenleving
In de vuurlinie van een pos
Transcript van de presentatie:

Groepsdruk Sarah Benabdallah 2015/2016

Inhoud Wat is groepsdruk? 1 Wat is groepsdruk? 2 Welke gevolgen heeft groepsdruk voor het individu? 3 Waaraan is groepsdruk te herkennen? 4 Hoe wordt groepsdruk uitgeoefend en ondervonden in groepen? 5 Hoe kunnen individuen zich aan groepsdruk ontworstelen? 6 Wat kan de groep doen om groepsdruk te verminderen? 7 Is het mogelijk om groepsdruk van buitenaf te beïnvloeden?

Wat is groepsdruk? Mensen worden lid van een groep omdat zij bepaalde behoeften voelen die zij niet alleen kunnen bevredigen Zijn ze afhankelijk van andere mensen, daarom vormen ze groepen gedrag op elkaar afstemmen is elk groepslid gemotiveerd om zijn gedrag uit vrije wil aan te passen aan de normen van de groep

Welke gevolgen heeft groepsdruk voor het individu? hangt af van het verloop van het groepsproces. Als een individu zich succesvol aanpast aan de groep, kan zijn beloning de vorm aannemen van acceptatie Als een individu groepsnormen overtreedt, volgens negatieve sancties Negatieve sancties kunnen de vorm aannemen van psychologische, sociale, lichamelijke en/of materiële schade Ieder mens heeft behoeften die hij in groepsverband wil bevredigen en ieder mens is ook afhankelijk van de bevestiging van anderen, zij het dat niet iedereen zich dat in gelijke mate realiseert.

Waaraan is groepsdruk te herkennen? Of iemand zijn gedrag onbewust aanpast aan de groep of vanwege impliciete groepsdruk, is moeilijk van buitenaf vast te stellen gedragsbeïnvloeding spelen zich af binnen de belevingswereld van het individu In het geval van onbewuste aanpassing realiseert hij zich niet dat hij onder groepsdruk staat en bij impliciete groepsdruk ervaart hij slechts angstgevoelens.

Hoe wordt groepsdruk uitgeoefend en ondervonden in groepen? Hij maakt zelf een inschatting van de manier waarop hij zich moet aanpassen om erbij te horen. Hij ondervindt de groepsdruk onbewust en denkt uit vrije wil te handelen. Iemand wordt blootgesteld aan impliciete groepsdruk wanneer hij veronderstelt dat andere groepsleden negatief zullen reageren wanneer hij bepaalde groepsnormen overtreedt. Alleen als we weten welk gedrag buiten de groep als deviant wordt beschouwd, kunnen we begrijpen wat de betekenis is van het gedrag binnen de groep.

Hoe kunnen individuen zich aan groepsdruk ontworstelen? Iemand die expliciete groepsdruk ondervindt, zal eerder hulp moeten zoeken binnen en buiten de groep. Voor iemand die zijn gedrag onbewust aanpast, is de eerste stap zich te realiseren dat hij handelt onder druk van de groep De theorie leert dat mensen vaak ten onrechte aannemen dat de andere groepsleden grotendeels dezelfde opvattingen en verwachtingen hebben, waardoor zij zich ook maar aan die veronderstelde opvattingen conformeren

Wat kan de groep doen om groepsdruk te verminderen? De groep is niet zomaar te veranderen. We kunnen een groep mensen niet dwingen om andere waarden uit te dragen of om andere groepen niet langer te discrimineren. Dat wil niet zeggen dat los van het individu niets kan worden gedaan door de samenleving en in het bijzonder door de overheid.

Is het mogelijk om groepsdruk van buitenaf te beïnvloeden? Ten eerste is het van belang dat groepsleden ervan overtuigd zijn dat zij toegang hebben tot deze groepen en niet worden uitgesloten Een tweede mogelijkheid is om van twee groepen (tijdelijk) één te maken. een deviante groep samen met een conventionele groep een gezamenlijk doel gaan nastreven. De groepsleden gaan dan feitelijk een nieuwe groep vormen en moeten zich opnieuw gaan oriënteren op groepsnormen Een derde mogelijkheid is het verminderen van de negatieve reacties op een bepaalde groep.

Bedankt voor de aandacht