Goed gedaan! Matteus 25.14-30.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Koninkrijk van God.
Advertisements

Geen kerk zonder geloof!
“ik breek mijn schuren af en bouw grotere, waar ik al mijn graan en goederen kan opslaan” Wat is hier eigenlijk mis mee?
Evangelie der genade Vragen :
Hoe kun je Geloven? 1.
Overzicht onderdeel 1: genade, geloof, uitverkiezing
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Alweer over de zonde … ?!.
Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Door alles heen Matteüs 13:33. Huis-tuin-keuken Zuurdesem: wat stelt ‘t voor? Christen-zijn op je werk Aan de slag? Even geduld!
Menselijk geloven is leren vertrouwen op het woord van de HEER
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.
DE BERGREDE (6) WELKOM. Psalm 51: 1  Ontferm U, God, ontferm U, hoor mijn klacht,  ik roep tot U, vergeef, vergeef mijn zonden.  Herstel mijn hart,
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Samen één: alle puzzelstukjes op hun plek
Jezus’ lessen - de grote strijd. “Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’”
Lofprijzing en aanbidding -stilte- Zingen:Gezang 158 Votum en Zegengroet Zingen:Psalm 43: 3, 4 We lezen: Matteüs 25: 14 – 30 De preek gaat over: Matteüs.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
Gave talenten.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
1.
Wie ben je en waar kom je vandaan?
1.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Jakobus (2).
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
Wie is de verloren zoon? De jongste zoon raakt verloren, maar wordt teruggevonden. De oudste zoon blijft buiten staan en komt niet naar binnen. Wie is.
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Wouter
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1.
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Gespreksavond Denken over wonen….
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Gods Verlangen ???.
Allemaal profeten.
DELEN.
RENTMEESTERS NA EDEN Les 5 voor 3 februari 2018.
Zorgzame gemeente (5) Matteüs
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Serie: geven Rentmeesterschap.
Onvolmaakt maar Geliefd
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Wegwijzers naar een open koninkrijk Wegwijzers naar een open koninkrijk.
Waarom ik geloof en blijf geloven
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Jezus is een bijzondere Leermeester
5 valkuilen & Tips.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
Wat maakt het allemaal uit?
God spreekt recht in de kring van Goden....
Transcript van de presentatie:

Goed gedaan! Matteus 25.14-30

Goed gedaan! Dagelijkse strijd Blijmoedig christen… niet… Talenten? Het zal met het Koninkrijk van de hemel zijn als met een man die op reis ging, zijn dienaren bij zich riep en het geld dat hij bezat aan hen in beheer gaf. Aan de ene gaf hij vijf talent, aan een ander twee, en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. Toen vertrok hij…

Goed gedaan! Vooral wanneer je worstelt Want: zelfs onze beste werken in dit leven zijn allemaal onvolmaakt en met zonde bevlekt… Toch? Met nieuwe ogen kijken…

De gelijkenis van de talenten Talent: een maat van gewicht Een ieder naar wat hij aankon Dienaar: slaaf, doulos Het koninkrijk: volkomen anders In het koninkrijk van de hemel krijgt zelfs een slaaf het vertrouwen van de HEER Hoe ga je met die verantwoordelijkheid om?

Twee soorten dienaar één heeft niets ervaren van genade is een doulos en blijft een doulos uiterst correct, maar bang blind voor de echte waarde van het talent z’n enig belang: om er zo snel mogelijk van af te zijn

Twee soorten dienaar twee hebben de genade van hun Heer begrepen onder de indruk van zijn vertrouwen niet als doulos, maar als vertrouweling willen Hem eren en zijn keuze waar maken …en hun Heer is even enthousiast als zij zelf

Goed gedaan! Niet om de hoeveelheid van de opbrengst Niet uit verdienste Maar de instelling van het geloof: Wat jij nu als zware verantwoordelijkheid ervaart Daar zit geweldige waarde in God heeft het aan je toevertrouwd in zijn genade, en vanuit die genade zal Hij je belonen