De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1. Jezus laat zijn wonden zien
Advertisements

Feest om de komst van de Heilige Geest Pinksteren
Trotse vogels.
Heilige Geest Hij is Degene die ervoor zorgde dat taalbarrières tijdens het Pinksterfeest werden opgeheven. Iedereen verstond elkaar. Maar wie is Hij en.
Godsdienst 1.
Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen.
Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag.
Jezus roept de leerlingen
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 6
Wat doet een magneet?.
Preek over Handelingen 2:1-4 Pinksteren Samenvatting Vreemd geluid, vreemd vuur, vreemde talen. Komt zo de Geest van Jezus Christus? Verrassend!
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
5. De zichtbare en onzichtbare oorlog. “Toen Johannes in de gevangenis over het optreden van de messias hoorde, stuurde hij enkele van zijn leerlingen.
Meubelzaak. 1. De meubels 2. Materialen 3. De oprichting 4. Wat doe het bedrijf zelf? 5. Filmpjes 6. Slot/Bedankjes Inhoudsopgave.
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Pinksteren 4 juni 2017.
C.S. Lewis & St. Paulus.
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Bellen tekenen Handelingen 2:1-2
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 6
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
1 – Jouw vragen.
Vliegtuigwedstrijd Johannes 3:8 "Jezus zei: 'Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Blok I Op zoek In de komende zes lessen ga je op zoek. Op zoek naar geloof en op zoek naar God.
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
De kerk is uit… ‘God is prima, maar met de kerk heb ik meer moeite’. Maar kun je ook enthousiast worden van de kerk?
Vertrouwen zoals David
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Eén Lichaam 1 Korintiërs 12:12-13
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Allemaal profeten.
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Dimensies van Discipelschap
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Storm in een fles Proefje:
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Bidden is praten met God Maar zegt God wel wat terug?
Lucas 3.
Jodendom Christendom Islam. Jodendom Christendom Islam.
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Kinderdienst Mariakerk Thema‘een bruisend Pinksteren’ 9 juni uur
Kleurrijke eenheid 1 Korintiërs 12:19-20 Opdracht:
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2 “Toen het Joodse Pinksterfeest begon, waren alle gelovigen bij elkaar in een huis. Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien." Opdracht: Maak een zeilbootje! Gebruik een platte fles. Neem een kurk die over de lengte door de midden is gesneden. Maak de halve kurk vast aan de fles met twee elastieken. Steek de satéprikker in de kurk. Maak aan de prikker een zeil. Versier je boot. En varen maar! Vraag om door te praten: We hebben het vandaag over de Geest van God. Die kun je niet zien, maar Hij zet wel dingen in beweging. Net als de wind. De wind kun je niet zien. Maar als de wind jouw bootje vooruit blaast, dan zie je wel wat de wind doet! Wat zijn allemaal dingen die door de wind in beweging worden gezet?