Efeziërs (2) WELKOM 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Levend Water (= de Heilige Geest)
Advertisements

4 De kracht van de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
HOEZO BIDDEN?.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Welkom in deze kerkdienst
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verzegeld met de heilige Geest
de Heilige Geest van de Hemelse God
Welkom Voorganger: Mevr. J. Koole Ouderling van dienst: Wouter Verkerk
Opwekking574: Psalm87: Bijbelstudie Psalm81:1, 2, 8 Gezang179a:Gz 3 Gezang182C:Amen Liturgie ds. U van der Meer Tiel Collecte:De Wegwijzer.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Zingen Vers 1 Jeruzalem, de Godsstad hier beneden,
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Liturgie Ps.113: 1-3 Ps.86: 2, 4 Lz.Efe. 2:1-13 Ps.72: 6 Preek Ps.87: 1-5 Collecte. Ps.117. Liturgie.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. B. de Graaf Thema: Wees als christenen niet hoogmoedig, maar vrees.
zaterdag 4 november 2017 “De kracht van Luther”
Levenskracht in overvloed
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Gemeenteproject ‘Samen één’
Delen van Jezus lichaam
1.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Derde zondag 40-dagentijd
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Efeziërs (1) WELKOM 1.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
1.
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Efeziërs (3) WELKOM 1.
9 – Is er maar één waarheid?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Hoe streng is jouw God? 1.
Bidden om de hemel op aarde
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
Efeziërs (4) WELKOM 1.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Johannes (1) WELKOM 1.
Onverschilligheid.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Johannes (4) WELKOM 1.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Talentenveiling! Gebruik maken van iemands talent? Bied op de aangeboden diensten. Wat kunt u / kun jij voor andere gemeenteleden doen? Voeg een talent.
Ik ben de kerk.
de verborgenheid van Zijn wil
De terugkomst van Christus
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Efeziërs (2) WELKOM 1

Psalm 87: 1 Jeruzalem, de Gods-stad hier beneden, heeft hij gesticht op bergen, Hem gewijd. De HEER, die Zich in Sions heil verblijdt, bemint haar meer dan één van Jakobs steden. 2

Psalm 87: 2 Men zegt van u voortreffelijke dingen, o schone stad van Sions God en Heer. Egypt en Babel meld ik tot uw eer als volken, die Mij kennen en bezingen. 3

Efeziërs (2) GEBED 4

Efeziërs (2)

Efeziërs (2)

Efeziërs (2)

Efeziërs (2) De kathedraal van geloof – Efeziërs 1:4-13 Vandaar ook de tekening van basiliek van Johannes: Drie-eenheid en In Christus Vragen?

Efeziërs (2) In dit gedeelte : uitverkoren: Welke vragen roept dit bij u op Deel dit met uw buren Reacties

Efeziërs (2)

Efeziërs (2) Stellling – het vertrouwen dat God ons heeft uitverkoren, leidt tot geestelijke ongelukken, wanneer de vertrouwen buiten Christus om bevraagd wordt. Stelling – de uitverkiezing leidt tot verwondering en lofprijzing.

Efeziërs (2) Er staan twee gebeden voor de gemeente in: Beide gebeden: Drie-eenheid

Efeziërs (2) Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen. Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen, en hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. (1:17-19) – hoe beleeft u dit gebed – delen + reacties – wilt u dit gebed bidden, wanneer u thuis bent?

Efeziërs (2) Hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. (1:19) – Hoe ervaart u deze kracht?

Efeziërs (2) Hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. (1:19) – Hoe zag de schrijver deze kracht? Die macht was ook werkzaam in Christus toen God hem opwekte uit de dood en hem in de hemelsferen een plaats gaf aan zijn rechterhand! opstanding! hemelvaart!

Efeziërs (2) Opnieuw > hoe beleeft u de volgende tekst (1:22- 23) Hij heeft alles aan zijn voeten gelegd en hem als hoofd over alles aangesteld, voor de kerk, die zijn lichaam is, de volheid van hem die alles in allen vervult. Stelling: in deze tijd is in de Protestantse traditie Christus bij losgemaakt van de kerk: Hij in de hemel / wij zijn op aarde.

Efeziërs (2) Voor de volgende keer… Lees Efeziërs 1:1 – 4:16 (nogmaals) En blz. 12-23 van de cursus. De powerpoint kunt u vinden op: www.ejhempenius.com 17

Psalm 87: 4 De HEER zal haar bevestigen en schragen en op zijn rol, waar Hij de volken schrijft, hen tellen als in Isrel ingelijfd en doen de naam van Sions kindren dragen. 18

Psalm 87: 5 Dan wordt de lof van 's HEREN naam bezongen, dan zullen daar de volken juichend staan, de reien dansend de cimbalen slaan: zie, al mijn bronnen zijn in u ontsprongen. 19

Efeziërs (2) DANKGEBED 20