De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Psalm 117

2 Psalm 87: 1, 2 en 3 Op Sions berg sticht God zijn heilge stede.
Vers 1 Op Sions berg sticht God zijn heilge stede. Zij heeft zijn hart, Hij houdt er open hof. O Godsstad, vrolijk zingen wij uw lof: door uwe poort zal ieder binnentreden.

3 Psalm 87: 1, 2 en 3 Rahab en Babel zullen u behoren.
Vers 2 Rahab en Babel zullen u behoren. Ja volk na volk buigt eenmaal voor Hem neer en ieder land erkent Hem als de HEER. O moederstad, uit u is elk geboren!

4 Psalm 87: 1, 2 en 3 God zal hen zelf bevestigen en schragen
Vers 3 God zal hen zelf bevestigen en schragen en op zijn rol, waar Hij de volken schrijft, hen tellen, als in Isrel ingelijfd, en doen de naam van Sions kindren dragen.

5 Weerklank 197: 1, 2, 3 en 9 In vuur en vlam zet ons de Geest
Vers 1 In vuur en vlam zet ons de Geest gegeven op het Pinksterfeest, ten leven op ons uitgestort hoor hoe Gods kerk geboren wordt!

6 Weerklank 197: 1, 2, 3 en 9 Wie door dit vuur wordt aangeraakt
Vers 2 Wie door dit vuur wordt aangeraakt en uit het ongeloof ontwaakt, beleeft - God lof! - een ommekeer, de dag van de verrezen Heer.

7 Weerklank 197: 1, 2, 3 en 9 Wie op het rijk van Christus hoopt
Vers 3 Wie op het rijk van Christus hoopt ontvangt de Geest en wordt gedoopt God heeft uw zonden weggedaan, een nieuwe mens is opgestaan!

8 Weerklank 197: 1, 2, 3 en 9 Zo waait de wind, zo blaast de Geest,
Vers 9 Zo waait de wind, zo blaast de Geest, zo laait het vuur van pinksterfeest, wij zijn het lichaam, Hij het hoofd uw naam, Heer Jezus, zij geloofd!

9 Onderwijzing van het doopformulier
Jezus Christus heeft gesproken: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

10 In de heilige doop verbindt God zijn Naam met onze naam
In de heilige doop verbindt God zijn Naam met onze naam. Wij allen delen in zonde, schuld en oordeel en wij kunnen alleen in Gods rijk komen als wij opnieuw geboren worden uit water en Geest. Als wij gedoopt worden in de naam van de Vader, geeft God ons het teken en zegel van het verbond van zijn genade. Wij mogen zijn kinderen zijn en erfgenamen van zijn belofte. Zo wil Hij altijd voor ons zorgen.

11 Als wij gedoopt worden in de naam van de Zoon, verzekert Hij ons van de afwassing van al onze zonden door zijn bloed. Wij zijn met Christus gestorven en begraven. Zoals Hij uit de dood is opgewekt, zo zullen wij leven met Hem. Als wij gedoopt worden in de naam van de heilige Geest, belooft de heilige Geest dat Hij bij ons wil wonen en dat Hij dagelijks ons leven wil vernieuwen.

12 In het verbond worden wij van onze kant opgeroepen om God te gehoorzamen, te vertrouwen en lief te hebben, voor altijd. We hoeven aan Gods genade niet te twijfelen want zijn verbond is een eeuwig verbond en zijn goedheid duurt in eeuwigheid. In deze geweldige belofte mogen ook onze kinderen delen, al begrijpen zij nu nog niet wat er met hen gebeurt.

13 Ook de kinderen horen immers bij het verbond
Ook de kinderen horen immers bij het verbond. Zo sprak de HERE God al tot Abraham: ‘Ik sluit een verbond met jou en met je nakomelingen, met alle komende generaties, een eeuwigdurend verbond: Ik zal jouw God zijn en die van je nakomelingen’. Nu bent u als ouders geroepen om uw kinderen vertrouwd te maken met het geloof en hen bij de Heer te brengen.

14 Jezus sprak zelf: ‘Laat de kinderen bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen.

15 Psalm 98: 1 Zingt een nieuw lied voor God den HERE,
Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God den HERE, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand. Zingt voor den HEER, Hij openbaarde bevrijdend heil en bindend recht voor alle volkeren op aarde. Hij doet zoals Hij heeft gezegd.

16 ELB 376: 1 en 2 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe.
Vers 1 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn. U laat nooit alleen.

17 ELB 376: 1 en 2 Abba, Vader, laat mij zijn, slechts voor U alleen.
Vers 2 Abba, Vader, laat mij zijn, slechts voor U alleen. Dat mijn wil voor eeuwig zij d'uwe en anders geen. Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer. Laat mij nimmer gaan. slechts van U alleen.

18 ELB 471: 1 Weet je dat de Vader je kent?
Vers 1 Weet je dat de Vader je kent? Weet je dat je van waarde bent? Weet je dat je een parel bent een parel in Gods hand, een parel in Gods hand.

19 Verwelkoming Gemeente, wilt u deze kinderen die gedoopt zijn,
dragen in uw gebeden, opnemen in uw midden en naar uw vermogen helpen groeien in geloof en voorgaan in het volgen van Jezus Christus? Wat is daarop uw antwoord?  Ja, van harte

20 Zingende Gezegend 237: 5 Uw naam zij glorie toegebracht,
Vers 5 Uw naam zij glorie toegebracht, die naam draagt nu een nieuw geslacht Heer, Gij zijt goed voor ons geweest, lof zij U, Vader, Zoon en Geest!

21 ELB 30 Looft de HERE, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën,
want zijn goedertierenheid is machtig over ons en des HEREN trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja, halleluja, Halleluja, halleluja. Halleluja, halleluja.  

22 Gezang 21: 1, 3 en 7 (LvdK) Alles wat adem heeft love de Here,
Vers 1 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefde en prijs mijn lot. Die lijf en ziel geschapen heeft worde geloofd door al wat leeft. Halleluja! Halleluja!

23 Gezang 21: 1, 3 en 7 (LvdK) Welgelukzalig is ieder te noemen,
Vers 3 Welgelukzalig is ieder te noemen, die Jakobs God als helper heeft! Wat zou hem schaden, wie zou hem verdoemen, die dag aan dag met Christus leeft? Wie met de Heer te rade gaat, die staat Hij bij met raad en daad. Halleluja! Halleluja!

24 Gezang 21: 1, 3 en 7 (LvdK) Roemt dan, gij mensen, en lofzingt tezamen
Vers 7 Roemt dan, gij mensen, en lofzingt tezamen Hem die zo grote dingen doet. Alles wat adem heeft, roepe nu amen, zinge nu blijde: God is goed! Love dan ieder die Hem vreest Vader en Zoon en Heilge Geest! Halleluja! Halleluja!

25 Weerklank 356: 1, 2 en 3 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

26 Weerklank 356: 1, 2 en 3 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 2 Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God en Hij zal met je zijn.

27 Weerklank 356: 1, 2 en 3 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 3 Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

28 Weerklank 356: 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 4 Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn.

29 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google