Margot, Femke, jasmijn, Kyra, Gabi, Brianna en Marieke

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.5 Vorsten in Europa Republiek De Nederlanden waren een republiek: - De macht lag bij de Staten Generaal - Opvolgers werden gekozen. Monarchie Frankrijk,
Advertisements

Cultuur van het Moderne
18e eeuw Instrumentale muziek ontwikkelt zich als zelfstandig genre.
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Paragraaf 6.3 Vorige les: De Gouden Eeuw Deze les: - bezoek
Dansen made by: Eva Heeremans.
De Republiek in een tijd van vorsten
Kenmerk 23 Streven naar Absolutisme Les 1: Centralisering van de macht
Kenmerk 28 Verlichte Ancien Regime Les 1: De Verlichte despoten
H7:§ 3:p168-9 Verlichte Macht In de 18e zijn er absolute vorsten van het Ancien Régime die hun macht op sommige gebieden wijs aanwenden Zij voerde een.
Paragraaf 2.3 De Revolutie Begint!!.
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Dans als representatie van macht
Vermaak aan het hof in Italië
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Republiek versus Frankrijk
Absolutisme vs Regenten
Koning Louis XIV: de manipulator in Versailles: bronnenonderzoek
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
Muziek: op zoek naar emotie
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Leg uit welk schilderij hoort bij de Republiek en waarom je dat denkt.
Goed voorbereid naar de Pabo!
Bestuur in andere landen
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
The Best of Swan Lake 2012 mei Pyman waissi 4hb. Achtergrond informatie een ballet van de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov op de muziek van Pjotr.
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Analyse maatschappelijk vraagstuk
Tijd van ontdekkers en hervormers – de vroegmoderne tijd
Paragraaf 3 Opkomst van machtige vorsten
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
Context 4 Verlichtingsideeën en de democratische revoluties
1.5 Vorsten in Europa Absolute vorsten
Romantiek Dans – drama - muziek. Dans Romantisch ballet Ballet blanc Ballerina zweeft Tutu Spitzen Gaslicht – magische sfeer Uitbeelden gevoelens- en.
Europa onder Napoleon Tijd van Pruiken en Revoluties.
Podiumkunsten.
Historische overzicht Bataafse Revolutie
Dance Macabre Saint – Saëns ( ) © Pieter Seuren.
23 Het streven van vorsten naar absolute macht 27 Rationeel optimisme en een ‘verlicht denken’ dat werd toegepast op alle terreinen van de samenleving:
Waarom is de Franse revolutie eigenlijk belangrijk?
Ballet Spreekbeurt, Lieke.
Regenten en vorsten 3.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Regenten en vorsten 3.2 Nederland en Europa
Leg uit welk schilderij hoort bij de Republiek en waarom je dat denkt.
Regenten en vorsten 2.1 Machthebbers in Europa
Herfsttij der Middeleeuwen, laat-gotiek
Pruiken en revoluties 3.2 Revolutie in Frankrijk
Beweging....
Absolute vorsten De vorsten (koningen) waren afhankelijk van de adel, de adel betaalde namelijk veel geld en zorgden voor soldaten  een koning is dit.
Regenten en vorsten 2.5 Wetenschap en techniek
Regenten en vorsten 3.1 Machthebbers in Europa
Pruiken en revoluties 4.1 De pruikentijd
Lodewijk XIV muziek en dans
Regenten en vorsten 2.2 De Gouden Eeuw
Regenten en vorsten 2.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Pruiken en revoluties 4.3 Revolutie in Frankrijk
Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Cursus 3.3 Hoe zijn rechten en plichten geregeld? Klas 2 BK Lesweek 3
Cursus 3.2 Hoe verloren vorsten hun macht Klas 2 BK Lesweek 4
Cursus 3.3 Hoe zijn rechten en plichten geregeld? Klas 2 KGT Lesweek 3
Tijdscharnier 1500    1 Middeleeuwse christenen geloofden dat je na je dood op je daden werd beoordeeld en dat God je eeuwig strafte (in de hel) of eeuwig.
Dans.
Dingen die we weten uit de tijd van ridders en jonkvrouwen …
Thema 8: hoe vrij ben jij? Blok 1: Franse volk eist vrijheid
Machtsbasis Twee elkaar versterkende monopolies
§6.2 Nederland en Europa In deze presentatie leer je over:
Beste kijker, Als u deze diavoorstelling begint, hoeft u niet meer door te klikken. Dit zal automatisch gaan. Marloes van Wolfswinkel & Eline Geragesion.
Transcript van de presentatie:

Margot, Femke, jasmijn, Kyra, Gabi, Brianna en Marieke Klassiek ballet Margot, Femke, jasmijn, Kyra, Gabi, Brianna en Marieke Kyra

De definitie van klassiek ballet Amusement voor de adel Gebaseerd op regels die door de eeuwen heen zijn vastgelegd door Franse, Russische, Deens en Italiaanse balletmeesters Uitdagen van mensen Ballet is een dansstijl die meer dan 500 jaar geleden ontstaan is in Italië als een vorm van amusement voor de adel. De dansstijl is gebaseerd op regels die door de eeuwen heen zijn vastgelegd door Franse, Russische, Deens en Italiaanse balletmeesters. Uitdagen van mensen door te dansen op een manier die het lichaam niet is gewend bijvoorbeeld door tegenstrijdige bewegingen zoals je voeten uitgedraaid houden.

Geschiedenis Wortels in Italiaanse Renaissance Verder ontwikkeld in Frankrijk, werd beroemd door Lodewijk XIV Lodewijk absoluut vorst, liet zijn macht zien d.m.v ballet In 1661  eerste balletacademie opgericht door Lodewijk Hofmannen vermaak Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het is ontstaan in Frankrijk en werd beroemd door koning Lodewijk XIV die veel feesten gaf en liefhebber van dansen was. In 1661 werd de eerste balletacademie opgericht door koning Lodewijk XIV. Vroeger dansten de hofmannen op feesten om de mensen te vermaken.

Begrippen kenmerkend voor de stijl Plié Pirouette Spitzen 5 posities Barre Ballerina Plié: knie buiging Pirouette: draaien op één been Spitzen: schoenen ontworpen voor danseressen met een harde punt in de neus zodat ze hiermee op hun tenen kunnen dansen 5 posities: basisposities waaruit je gaat dansen Ballerina: danseres die klassiek ballet uitoefent Barre: een lange houten balk die wordt gebruikt tijdens oefeningen om je evenwicht te bewaren

Kunstuitingen Klassieke muziek Functie  emotie benadrukken en verhaal vertellen Operaballet Handelingsballet Pjotr Tsjaikovski Klassiek ballet wordt ondersteund door een klassieke compositie, oftewel klassieke muziek. Tegenwoordig heeft klassieke muziek de functie om emoties te benadrukken en het verhaal te vertellen. Vroeger was klassiek ballet opera ballet, wat inhield dat er werd gezongen en dat het ballet, maar een bijzaak was. Door de tekst die gezongen werd, kon er een verhaal verteld worden. Uiteindelijk ging opera ballet over in handelingsballet. Hierdoor werd ballet belangrijker, omdat nu door middel van dansen er een verhaal werd verteld door middel van handelingen die de dansers en danseressen deden tijdens hun dans. Maar ook de tijd van het handelingsballet ging voorbij en nu hebben we dus klassiek ballet, waarin je niet echt een verhaal kunt vertellen. Daarom doet de muziek dit, het benadrukt de emoties en het vertelt het verhaal dat bij de dans hoort. De muziek composities die gecomponeerd werden voor de balletten, werden hiervoor expliciet gecomponeerd. De bekendste componist die muziek componeerde voor balletstukken is Pjotr Tsjaikovski. Hij componeerde onder andere het Zwanenmeer, de Notenkraker en Doornroosje.

Bekend voorbeeld klassiek ballet Het Zwanenmeer Bolsjojballet https://www.youtube.com/watch?v=xLLvKpGfyHQ Het Bolsjojballet was een klassiek balletgezelschap uit Moskou, Rusland. Zij waren de eerste die het Zwanenmeer opvoerden.