De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek"— Transcript van de presentatie:

1 Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek
Hoofdstuk 3 Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek

2 §3.5 Wetenschap en techniek
In deze presentatie leer je over: Oude kennis en nieuw onderzoek Het kenmerkend aspect: de wetenschappelijke revolutie Praktische gevolgen Belangrijke 17e eeuwse wetenschappers

3 Oude kennis en nieuw onderzoek
Tot de 17e eeuw baseerden Europeanen hun kennis van de wereld en het heelal op de Bijbel en teksten uit de oudheid. In de 17e eeuw gingen wetenschappers zelf onderzoek doen. Ze namen proeven, deden waarnemingen en dachten logisch na.

4 Het kenmerkend aspect Het wetenschappelijk onderzoek leidde tot zoveel nieuwe inzichten en ontdekkingen dat er sprake was van een wetenschappelijke revolutie. Newton ontdekte natuurwetten die altijd en overal gelden, zoals de bewegingswetten. De wetenschappelijke revolutie is een kenmerkend aspect van de tijd van regenten en vorsten.

5 Praktische gevolgen De wetenschappelijke revolutie had praktische gevolgen. Er werden uitvindingen gedaan die onder andere gebruikt werden door legers en in de scheepvaart. De Franse en Engelse koning richtten academies (genootschap om samen wetenschap of kunst te beoefenen) op.

6 Belangrijke 17e eeuwse wetenschappers
Enkele bekende buitenlandse uitvinders zijn: Galileo Galilei: de aarde draait om de zon Isaac Newton: de wet van de zwaartekracht Enkele bekende Nederlandse uitvinders zijn: Christiaan Huygens: eerste precies lopende klok Jan Adriaanszoon Leeghwater: verbeterde molentechniek

7 De Franse koning Lodewijk XIV bezoekt in 1671 de academie der wetenschappen die hij zelf oprichtte.


Download ppt "Regenten en vorsten 3.5 Wetenschap en techniek"

Verwante presentaties


Ads door Google