PBS in Florida, wat kunnen wij leren?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Advertisements

De bevlogen leerkracht
Datagestuurd werken op de Ambelt Oosterenk
De bolletjes naar rechts
“We leiden kinderen op in de 21e eeuw met kennis uit de 20e eeuw en in een systeem dat geworteld is in de 19e eeuw” (K.Robinson)
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Borging Gonnie Albrecht Kenniscentrum SWPBS NL 1 1.
Het gaat om onderwijs! Welkom! Workshop Professionele Leer Gemeenschap
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
Kandinsky College Malderburchtstraat
Samenwerken aan Onderwijs en ICT Frank vd Oetelaar dinsdag 12 april 2005.
CAPACITEITSONTWIKKELING IN PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAPPEN Kenniskring Schoolontwikkeling en Schoolmanagement Velon 2007.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Facebook Zie de kansen!.
Samenwerken in burgerschap
Sociale vaardigheden in het basisonderwijs Werkgroep onderwijs.
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
1.Oplossingen voor vergrijzing vinden 2.Vernieuwing van binnen uit stimuleren; scholen zelf aan zet 3.Leren van en met elkaar InnovatieImpuls Onderwijs.
Ervaringen Implementatie in Nederland
Programma Doel van vanmiddag Uitgangspunten HGW Opdrachten Evaluatie.
Workshop Datagestuurd werken met SWIS!
Een positieve studiehouding bij de bovenbouwleerling
SWPBS Conferentie 2014 Eindhoven
SWPBS Voorlichting SWV Zuid-Kennemerland
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
Presentatie SWPBS-team
5 % 15 % 80 % Reteaming, plannen maak je samen! 14 November 2014 Joost Iserief Cathelijne Spijker Vantevoren snoepjes klaarleggen Uitdelen knikkers.
Ouderbijeenkomst Positief opvoeden
R&D 17:10 – 18:00 GEZAMENLIJKE OPSTART 18:00 – 18:30 ETEN 18:30 – 19:20 SPLITSEN 1 E EN 2 E JAARS 19:20 GEZAMENLIJKE AFSLUITING Trainingsbijeenkomst.
Vakmanschap is Meesterschap Samen Leren in Meesterschap
3umH3H0. Studie reis Canada Renate en Henco (14 t/m 22 november 2014)
Investeren op lange termijn in een competent systeem Chris De Kimpe Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang Stad Gent.
OGW op de Firtel.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
ORGANISATIE BPV PARTICULIER BEVEILIGER NIVEAU 2. BEGINSITUATIE MIJN ACHTERGROND INWERKPERIODE STRUCTUUR VAN DE BPV MOTIVATIE VAN DE LEERLINGEN KWALITEIT.

Geïntegreerde schoolverbetering
Welkom ik maak me sterk.
ETwinning Belgium Flemish Community EPOS 2013 EPOS 2016.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Gezondheidsbeleid in de wijk Stevenshof Veilig opgroeien Werkgroep School Schoolgezondheidsprofiel Schoolprofiel in Ingevuld door 16 collega’s.
Betaalde Lio bij Meervoud. Stichting Meervoud 18 scholen Christelijke identiteit 4600 leerlingen 480 personeelsleden.
De effecten van de lerende opleidingsschool Twente Uitkomsten & Werkplan MSc Loreta Vaicaityte Dr Sjoerd de Vries.
Meer Kansen Met Ouders..... en de ontwikkeling van schoolspecifiek ouderbeleid 15 april 2010 Marion van de Sande en Amal Aakif Kenniscentrum Jeugd en Opvoeding.
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
Leerling- kenmerken Motivatie (2) Thema januari 2016.
ELRC Workshop in Den Haag, Nederland, Kunt U Bijdragen? 1.
Communicatie bij OCB Doel presentatie: Gedrag, symboliek en communicatie Indruk geven van mijn aanpak Managers betrekken bij imago Hoe gedrag beïnvloeden?
Jij maakt het verschil! Altijd maar weer verbinding -over een pedagogiek van vertrouwen Pim Kalkman PBS coach Verus Conrector scholing & ontwikkeling Corderius.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Good Practices VO Gouden weken en schoolstewards
(of belonen of bekrachtigen)
Academische Masterclass Publieke Gezondheid en Veiligheid 2016 Ouderbetrokkenheid Tessa Visser ‘t Hooft Lida Samson 1.
Titel Stap 1 Aanleiding Stap 2 Als we niets doen Stap 4 Aanpak
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
voor Rotterdamse kinderen
Welkom bij Veilig Verkeer Nederland
Leiding geven aan school ontwikkeling
Naam school Datum Logo van de school
Een korte kennismaking
Openbare basisschool Cornelis Jetses
Les 3 groepsdynamica en klassenmanagement
Kwaliteits- onderzoek
Arline Spierenburg november 2018
PBS op het ROC MN Dinsdag 6 november 2018
Conferentie Formatief Toetsen 21 november 2018
Cijferloos lesgeven bij talen
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

PBS in Florida, wat kunnen wij leren? Workshop Landelijke PBS conferentie 11-11-0216 Jacomine Clements en Lourens van der Leij

Programma Even kennismaken PBS in Florida, waar hebben we het over? Organisatie van PBS En nu wij: samenwerkend leren in netwerken en het werken met data.

Even kennismaken…

Studiereis Florida, februari 2016 Collega’s van Altra SO/VSO Amsterdam Ambelt SO/VSO Zwolle Groenhorst College Nijkerk Thorbecke College Zwolle Expertisecentrum PBS Windesheim Zwolle

Waar hebben we het over? SWPBS is bijna 20 jaar geleden in Amerika geïntroduceerd Bijna 20.000 scholen werken er mee In Florida werkt ruim 85% van de scholen met PBS Zowel basisscholen, Middle schools (10-14 jr) als High Schools Effectieve leertijd, gedrag van leerlingen en schoolprestaties verbeteren

Schoolbezoeken Elementary schools Middle schools (10-14 jaar) High schools Universiteit van Zuid-Florida in Tampa

Wat valt op in Florida: PBS is geen doel maar een middel Met PBS een gezamenlijke identiteit ontwikkelen én verschillend kunnen zijn. Balans tussen eigenheid en verbinding Veel aandacht voor visualisering en beloning Motivatie van leerlingen en leraren Vakmanschap PBS is geen methode voor gedrag maar om te werken aan leerlingsucces in het leven!

Overeenkomsten en verschillen: gedrag van leerlingen motivatie in het team betrokkenheid van ouders beoordeling van de school op cijfers Groot, groter, grootst….. Veel meer “referrals”. (straf, schorsing e.d.) Veel meer gebruik van data (ook voor PBS) Werkdruk is er ook maar er is veel tijd voor PBS En vooral: de organisatiestructuur

University of South Florida Missie van PBIS team van de universiteit van South Florida: Het versterken van de mogelijkheden van Florida’s school districts in het omgaan met gedrag met behulp van PBS.

Data, data, data….

Professionele aanpak: Organisatie in districten Per county 1 PBS coördinator Centrale aansturing Wetenschappelijke ondersteuning vanuit de universiteit van South Florida Een groot team Kwaliteitseisen en borging

Professionele aanpak: Nieuwsbrief Webinars Website Classroom coaching Maandelijkse meetings Live chat Team coaching

Focus op relatie: building relationships Werken aan relatie is een doel op zich. Leerlingen weten zich gezien (leerkrachten en ouders ook!) Leraren zijn er voor de leerling Vertrouwen op elkaar: ook in het team

Always revise and update! Kritisch zijn op je eigen proces Dit is de basispagina voor de presentatie. Hier is de subkop weggelaten. Je kunt de pagina eenvoudig dupliceren en daarmee de presentatie zolang maken als je zelf wilt. Always revise and update!

Leerkrachten doen er toe! Ook leerkrachten worden bekrachtigd en beloond Positieve sfeer in het team Positieve uitstraling naar buiten Meer dan alleen werken met elkaar Trots op wat samen bereikt wordt.

Wat valt op in Florida: Jonge kinderen en waarden Doelgericht leren en elkaar leren Werken met beloningen Poster Leiderschap Onderscheiden Per beeldfragment reacties peilen. Noteer voor jezelf actiepunten/ opbrtengsten voor morgen.

En nu wij…. Denken, delen, uitwisselen: Netwerk SWPBS Nederland Onderzoek naar de effecten Opzetten van PBS netwerken in de regio Leren vàn en met elkaar in kleine teams Na- en bijscholing van directies en PBS-stuurgroepen Centrale databank

Wat heb jij nodig?

Bedankt voor je aandacht! Meer weten? l.vander.leij@windesheim.nl jacomineclements@kpnmail.nl