De Bergrede: Mission impossible? #2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Godsdienst.
Beste verkochte boek aller tijden?
Genezing!.
Godsdienst.
Welkom Getuigen zijn.
Welkom.
Wonderen.
Kerstnacht 2012 God is bij de mensen komen wonen. Lucas 2: 6 – 7 Maria bracht een zoon ter wereld, haar eerstgeborene. Ze legde hem in een voederbak, omdat.
Elia op de Karmelberg Hoe lang blijft u nog op twee gedachten hinken?
Jezus zei: Ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet …
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Liturgie Ps.147: 1, 6, 7 Ps. 84: 1, 3 Ps. 1: 1, 2, 3 Lz. Psalm 1 E&R.52 T.Psalm 1 E&R.229 Opw.687 Uitnodiging aan alle 60-plussers en alleenstaanden 1/3.
DE BERGREDE WELKOM. Psalm 1: 1  Welzalig wie niet volgt der bozen raad,  niet op wet der goddelozen staat,  wie ook niet zit waar spotters samenscholen,
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1. Thema’s De twaalf lessen zijn opgebouwd in vier grote blokken.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
De bergrede Matteüs 5 tot 7. Inleiding 1 er Eerste van 5 redevoeringen St Augustinus Narratief kader: / Charta van het Koninkrijk Wat zijn.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Welkom op 12 juni 2016 Voorganger: ds. mevr. E. Braam Ouderling van dienst: Greet Lindenberg Organist: Erik Hofstede Schriftlezingen: Deut.11: (BGT)
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: God, de grote Bouwer.
De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond ‘t Is Christus!
Help ! Het stormt !!. Help ! Het stormt !! I. Inleiding: Statement: angst=reëel Nu het verhaal van de storm op het meer: de realiteit van angst Mattheus.
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
De Schepper En gaan Wandelen.
Stort je hart uit voor de HEER
VERWACHTINGSDIENST….
Praten met God Wat zou jij vragen?.
In de Geest van Jezus.
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Parasjah Chol HaMo'ed Sukkot
Bouw op de Rots der eeuwen: op Jezus Christus en op Zijn woorden
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 Waar het hart vol van is…
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Start Zondag 18 september 2016
Bidden om de hemel op aarde
Rots of zand? Matteüs 7:24-27 “De verstandige man bouwde zijn huis op stevige grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. Maar het huis blijft staan,
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Gebed. ‘Lessen in gebed’ Thema’s: vergeving, voorziening, opdracht, leiding, gebed, relatie.
‘Genezen en heel zijn’ Thema’s: genezing – geloof – vertrouwen – ziekte – verdriet – pijn – Gods kracht.
gelijkenissen van de zaaier en de gelijkenis van het onkruid
Tweede adventszondag 10 december 2017
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Gebed. ‘Stevige fundamenten’ Thema’s: fundamenten – bouwen – luisteren – gehoorzaamheid – inzet - kracht.
Naam van Jezus, nu verheven boven alle namen uit,
Een inspirerend inkijkje krijgen in Gods wereldwijde kerk?
Mission (Im)possible De bergrede.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Transcript van de presentatie:

De Bergrede: Mission impossible? #2 Ben je wel goed wijs?? De Bergrede: Mission impossible? #2

De wijze en de dwaze bouwer Mattheüs 7:24-8:1 24 Daarom, ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet, die zal Ik vergelijken met een verstandig man, die zijn huis op de rots gebouwd heeft; 25 en de slagregen viel neer en de waterstromen kwamen en de winden waaiden en stortten zich op dat huis, maar het stortte niet in, want het was op de rots gefundeerd. 26 En ieder die deze woorden van Mij hoort en ze niet doet, zal met een dwaze man vergeleken worden, die zijn huis op zand gebouwd heeft;

De wijze en de dwaze bouwer Mattheüs 7:24-8:1 27 en de slagregen viel neer en de waterstromen kwamen en de winden waaiden en sloegen tegen dat huis, en het stortte in en zijn val was groot. 28 Toen Jezus deze woorden had geëindigd, gebeurde het dat de menigte versteld stond van Zijn onderricht, 29 want Hij onderwees hen als gezaghebbende en niet zoals de schriftgeleerden. 8:1 Toen Hij van de berg afgedaald was, volgde een grote menigte Hem.

Een wijs man bouwde zijn huis op de rots. En de regen stroomde neer. En de regen stroomde neer en de vloed kwam op. En het huis op de rots stond vast. Een dwaas man bouwde zijn huis op het zand. En het huis stortte in met een plof. Dus bouw je huis op Jezus de rots. en de zegen daalt dan neer. En de zegen daalt dan neer en ’t gebed stijgt op. Bouw je levenshuis op Hem.

De wijze en de dwaze bouwer Lucas 6:46-49 46 Waarom noemt u Mij: Heere, Heere, en doet niet wat Ik zeg? 47 Ieder die naar Mij toe komt en Mijn woorden hoort en ze doet, Ik zal u laten zien aan wie hij gelijk is. 48 Hij is gelijk aan een man die een huis bouwde: hij groef en diepte uit en legde het fundament op de rots. Toen de hoge vloed kwam, sloeg de waterstroom tegen dat huis aan en kon het niet doen wankelen, want het was op de rots gefundeerd.

De wijze en de dwaze bouwer Lucas 6:46-49 49 Maar wie ze gehoord en niet gedaan zal hebben, is gelijk aan een man die een huis bouwde op de aarde zonder fundament. Toen de waterstroom ertegenaan sloeg, stortte het meteen in, en de val van dat huis was groot.

Slaag jij daarin? Zout zijn, en licht zijn in deze wereld? Als iemand boos op jou is, zelf gaan om het weer goed te maken? Niet met een verkeerde intentie kijken naar een vrouw? Je aan je woord houden? Als jou iets wordt aangedaan, je rechterwang toekeren? Bidt je voor wie over jou roddelen? Kun je zonder bijbedoelingen, vrijgevig geven voor de Heer? Zonder je zorgen te maken? Bidden? Vasten? Niet roddelen, oordelen, zomaar commentaar geven? Ben jij een boom die goede vrucht draagt?