Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Preek Galaten 5:25 - 6:10.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Praktisch dienstbetoon
1.
DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
Genade en veroordeling
Van de GENADE vervallen.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
Groei = Beter Zicht op Jezus. Hebt u de Geest ontvangen door de wet te onderhouden of door gelovig te luisteren? Hebt u de Geest ontvangen door de wet.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Goedheid! Thema van de dienst: De vrucht van de Geest is: goedheid
In deze presentatie staan beide.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Genade.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg GOED BEGINNEN ‘…Is het halve werk’ n.a.v. 1 Pet. 1:1-2 3 januari 2016 R.Rausch © Deel 1 van een serie over 1 Petrus.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een geloof DAT VERNIEUWT n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 7 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Vrucht van de Geest VIJFDE THEMADIENST CHRISTUS EN DE ANDER.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van vreemdelingen en ballingen n.a.v. 1 Pet. 2: maart 2016 R.Rausch © Deel 10 van een serie over.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Romeinen (4) WELKOM.
liefde vriende- lijkheid vrede geduld vreugde goedheid
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Delen van Jezus lichaam
PAULUS’ PASTORALE OPROEP
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
De Geest en de Kerk.
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
7. De vrucht van de Geest.
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
heerlijkheid en Gods werk
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Gezamenlijke diaconale dienst met het Hongaarse predikantenechtpaar Fodor Zondag 5 november 2017 Spreuken 24:12 Zeg niet: ‘Ik wist het niet’, want.
De dwaasheid van het kruis
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
vrijheid: vlees of geest
Transcript van de presentatie:

Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg  GEEST EN VRUCHTEN Deel 1: (Algehele Inleiding) ‘VRIJ IN CHRISTUS’ n.a.v. Galaten 5:1-7 2 juli 2017 R.Rausch ©

Meer hierover in de komende Nieuwsbrief NIEUWE SERIE In de vakantietijd gaan we met elkaar in de vruchten van de Geest duiken. Per zondag gaan we ‘een vrucht’ bespreken 2/7 Algehele inleiding (vandaag) 9/7 Inleiding op de vrucht(en) 16/7 Liefde 23/7 Blijdschap & Vrede 30/7 Geduld 6/8 Vriendelijkheid & Goedheid 13/8 Trouw 20/8 Zachtmoedigheid & Zelfbeheersing Meer hierover in de komende Nieuwsbrief

GALATEN 5 WV1995 [1] Voor die vrijheid heeft Christus ons vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet opnieuw het slavenjuk opleggen.

GALATEN 5 WV1995 [2] Let op mijn woorden. Ik, Paulus, zeg u: als u zich laat besnijden, zal Christus u niets baten. [3] Nogmaals verzeker ik ieder die zich laat besnijden, dat hij verplicht is de hele wet te onderhouden. [4] Als u door de wet gerechtvaardigd wilt worden, hebt u met Christus gebroken; dan hebt u de genade verbeurd.

GALATEN 5 WV1995 [5] Want wij verwachten door de Geest de verhoopte gerechtigheid van het geloof. [6] Want in Christus Jezus is niet de besnijdenis of de onbesnedenheid van belang, maar het geloof dat werkzaam is door de liefde. [7] U was zo goed op weg. Wie heeft u verhinderd naar de waarheid te blijven luisteren?

ACHTERGROND ‘Barbaros’ Hoorden nergens bij, vielen sowieso buiten de ‘geschoolde volken’

ACHTERGROND Handelingen 15:4-5 [4] In Jeruzalem aangekomen werden ze verwelkomd door de gemeente en de apostelen en oudsten, en zij deden verslag van wat God met hen gedaan had. [5] Maar enkele gelovigen afkomstig uit de farizeese partij kwamen naar voren en stelden: ‘Ze moeten hen besnijden en van hen eisen dat ze zich aan de wet van Mozes houden.’

VERTROUWEND GELOOF + OVERGAVE PAULUS’ PREDIKING [3:1] Domme Galaten, wie heeft u behekst? Jezus Christus was u toch openlijk en duidelijk voorgetekend als gekruisigd? Vgl. 1 Kor. 2:2 [3:2] Dit wil ik alleen maar van u horen: hebt u de Geest ontvangen door de wet te onderhouden of door gelovig te luisteren? [3:5] Nogmaals: Hij die u de Geest verleent en onder u machtige daden verricht, doet Hij dat omdat u de wet onderhoudt of omdat u gelovig luistert? CHRISTUS = GEKRUISIGD VERTROUWEND GELOOF + OVERGAVE = ONTVANGEN HEILIGE GEEST = CHRISTUS LEEFT IN MIJ (Vgl. Gal. 2:19-20) VRUCHTEN (VAN DE GEEST)

PAULUS’ TEGENSTANDERS [2] Let op mijn woorden. Ik, Paulus, zeg u: als u zich laat besnijden, zal Christus u niets baten. [3] Nogmaals verzeker ik ieder die zich laat besnijden, dat hij verplicht is de hele wet te onderhouden. [4] Als u … door de wet gerechtvaardigd wilt worden, hebt u met Christus gebroken; dan hebt u de genade verbeurd. [5] Want wij verwachten door de Geest de verhoopte gerechtigheid van het geloof. [6] Want in Christus Jezus is niet de besnijdenis of de onbesnedenheid van belang, maar het geloof dat werkzaam is door de liefde. [7] U was zo goed op weg. Wie heeft u verhinderd naar de waarheid te blijven luisteren?

GALATEN 5 WV1995 [1] Voor die vrijheid heeft Christus ons vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet opnieuw het slavenjuk opleggen. [13] Broeders en zusters, u werd geroepen tot vrijheid. Alleen, misbruik de vrijheid niet als een voorwendsel voor een zondig leven, maar dien elkaar door de liefde. [14] Want de hele wet is vervat in dit ene woord: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. [15] Maar als u elkaar blijft bijten en verscheuren, vrees ik dat u elkaar nog eens zult ombrengen. [16] Ik bedoel dit: leef volgens de Geest, dan zult u niet toegeven aan uw zondige begeerte.

Mailen mag ook: roccorausch@gmail.com NAPRATEN? Dat kan altijd! Je kunt ook met iemand bidden. Het gebedsteam staat voor je klaar! Over de serie ‘Vrucht van de Geest’ … Meer in de komende Nieuwsbrief. Hou ook onze communicatie op Facebook in de gaten. Mailen mag ook: roccorausch@gmail.com