Child Healthcare Information For All

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie Probleemstelling Netwerken
Advertisements

Wanneer en hoe effectief netwerken?
6e Nationaal Platform E-Health Chaos voorbij; structuur begint?
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Partner voor verenigingen Laat uw leden verantwoord sporten.
NKS… Van Goed naar Groots! Welkom: Sponsoren meeting 2010.
Providerscourse: train the trainer Europees project Hear Me. Aly Gruppen, onderzoeker Lectoraat PMO september 2011.
Versnellen van innovatie in de zorg Januari 2013.
Dr. S.E. Buitendijk - Public Health Forum Gezondheidszorg voor Nederlandse kinderen: het kind moet centraal, maar hoe? NPHF 19 maart 2008.
Middelen voor je buurt, je dorp je streek? Over oproepen, fondsen en projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting Ludwig Forrest 23/03/10.
Retailmanagement hoofdstuk 1, paragraaf 1
HOOFDSTUK 15: DE ACTIVITEITEN VAN DE VIERDE PIJLER DE VIERDE PIJLER VAN DE VLAAMSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING:
Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance
Presentatie bij Lezing prof.dr. H. Swaab
Strategie Social Media.  Waarom iets met Social Media gaan doen?  Waarom is het belangrijk eerst een strategie te ontwikkelen?  Schakel een deskundige.
Conferentie Paramaribo 23 mei 2008 HOE GEZOND IS SURINAME? Dr André Weel, bedrijfsarts en epidemioloog.
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
Nardi Steverink.
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Actief Burgerschap & Zelfmanagement bij, door, van en met ouderen
Marja Veenstra: onderzoeker
Presentatie voor PDOO januari ‘08 Jan 08Maayke Nabuurs ICS.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
| Dé werving & selectie specialist voor de sport! Uw vacature, onze uitdaging!
Lid van de club. Doel deelproject 1 Verklaren individuele en/of geografische factoren de participatie in sportlidmaatschap Hoe inclusief zijn sportverenigingen.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Overgewicht/bewegen/sport bij chronisch zieke kinderen
Sun Proprietary/Confidential: Internal Use Only Welkom bij de OSUM Community Michallis Pashidis Student Bachelor Informatica OU.
Samen sterk voor gezondheid Interactieve vormingsmodule 'Toegang tot gezondheidszorg' Sociale determinanten van gezondheid GENEESKUNDE VOOR DE DERDE WERELD.
samen sterk voor gezondheid GENEESKUNDE VOOR DE DERDE WERELD
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Presentatie UNICEF.
Samenwerken aan kwaliteit SPHBE01RV.  everingen/ /
Jongeren en de digitale wereld. Halt Halt levert een bijdrage aan het voorkomen en bestrijden van jeugdcriminaliteit door middel van: De Halt-straf. Voorlichtingen.
Zoveel begint bij een kind ZOVEEL BEGINT BIJ EEN KIND.
EPALE Vlaanderen INFOSESSIE Europese subsidieprogramma’s 14 januari 2016 Brugge Boeverbos With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union.
Quiz Wereldsolidariteit 2012
EPALE Vlaanderen INFOSESSIE Europese subsidieprogramma’s 27 oktober 2015 Gent With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union.
De Gezonde Sportkantine NHC 25 januari AGENDA Introductie Wat is een Gezonde Sportkantine? Stellingen & discussie Resultaten leden enquête Verenigingsondersteuning:
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
VETC - Voorlichting in Eigen Taal en Cultuur Drs. Robin Kaplan Medewerker Gezondheidsbevordering - VETC Kennis & Expertise Centrum (KEC)
THE TYLER GROUP
V&VN Geriatrie & gerontologie 1. Organogram V&VN 2.
Tekst hier Positieve beeldvorming rond diversiteit stimuleren in de media.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. De nood voor Alpha © Alpha2 Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Leidinggeven Hoofdstuk 6 Betrokkenheid en werkdruk.
Meesters in Management! verzorgt het inhuren van een interim management professional welke vooral actief is met het vervullen van opdrachten binnen de.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Samen voor Veenendaal 21 mei 2016 MBO Issue analyse.
EPALE electronic platform for adult learning in Europe
Bron: raadpleging
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Communicatie na rampen en terreur. Internationale good practices.
23 maart 2017 profilering.
Together one world.
Instrument voor ontmoeting, een verbonden buurt en meer:
Dit ziekenhuis neemt deel aan de wereldwijde
ICT zonder beperkingen
Prikkelpresentatie Kunnen goede vertalingen ook gratis worden gemaakt?
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
Mentale gezondheid voor moeders is een prioriteit
International Social Security Association Een gemeenschap, een expertise en een dienstverlening voor excellentie in de sociale zekerheid.
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
#ehealthbeilen. #ehealthbeilen Inleiding Introductie Sterk Midden-Drenthe door Peter de Vries.
Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië
Ongelijkheid in de zorg bij kwetsbare kinderen
Redenen om te vluchten Oorlog, geweld, discriminatie, vervolging, mishandeling, uitbuiting, kinderarbeid, kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, rekrutering,
Transcript van de presentatie:

Child Healthcare Information For All © 2002 Virginia Lamprecht, Courtesy of Photoshare [Your name here] [Event here]

De problematiek "5.9 millioen kinderen onder de leeftijd van 5 jaar overleden in 2015. Meer dan de helft van deze sterfgevallen zijn te wijten aan omstandigheden die voorkomen of behandeld kunnen worden door middel van toegang tot eenvoudige, betaalbare interventies" World Gezondheids Organisatie (WHO), Januari, 2016 © 2003 Arturo Sanabria, Courtesy of Photoshare

CHIFA’s visie Een wereld waarin elke gezondheidsmedewerker, elke ouder en elk kind toegang heeft tot gezondheidsinformatie die ze nodig hebben om hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun kinderen te garanderen.

Wat is CHIFA? Een wereldwijde campagne Een professioneel netwerk Een discussieforum Die tegemoetkomt aan de nood aan informatie en leerbehoeften van de verantwoordelijken voor zorg van kinderen in lage- en midden inkomenslanden CHIFA’s peilers omvatten het recht van een kind op gezondheid en gezondheidszorg, en de bijhorende sociale determinanten van gezondheid. © 2010 Rupal Shah, Courtesy of Photoshare

CHIFA’s leden 3,000 leden Kinder-gezondheidsmedewerkers Beleidsmakers Onderzoekers Uitgevers Informatie specialisten in 140 verschillende landen © 2005 Ben Barber, Courtesy of Photoshare

CHIFA’s leden

CHIFA Leden distributie

Waarom deelnemen? Word deel van een wereldwijde gemeenschap Meer dan 3,000 leden uit 140 landen Kom meer te weten over sponsorings-en trainingsmogelijkheden, handige websites en publicaties Zet je organisatie, activiteiten en diensten in de kijker Deel je ervaring en leer van anderen Maak nieuwe contacten Werk samen en behaal gemeenschappelijke doelstellingen © 2007 Julius Ayuure, Courtesy of Photoshare

Wat zeggen de leden over CHIFA? “Ik heb enorm veel profijt gehaald uit de verschillende dingen die me zijn toegestuurd.” Isaac E Ocheke, Consultant Pediater, Jos University Teaching Hospital, Nigeria “Dit type van engagement en discussie is absoluut broodnodig.” Jonathan Spector, Artsen zonder grenzen ”CHIFA is een geweldig forum om gezondheidswerkers snel te bereiken […] Het is gemakkelijk om gezondheidswerkers te helpen en te duiden op de juiste informatie, bijv. omtrent kwaliteit van zorg , obesitas, de ontwikkeling van het kind. Ik blijf CHIFA en zijn stimulerende discussies gebruiken.” Dr. Elizabeth Mason, Vroegere leidinggevende WHO’s Departement van ‘Maternal, Newborn, Child and Adolescent Health’

wereldwijde forums van HIFA CHIFA is een van de vijf wereldwijde forums van HIFA

Neem deel in de internationale gemeenschap en het discussieforum (gratis): www.chifa.org Hartelijk bedankt!