De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu."— Transcript van de presentatie:

1 Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu

2 www.wecf.org WECF is een netwerk van vrouwen- en milieuorganisaties in 30 landen

3 www.wecf.org Landen met WECF leden en activiteiten

4 www.wecf.org Onze overtuiging “ Wij hebben twee ogen nodig om goed te kunnen zien!“ Dit geldt zowel voor mannen en vrouwen. We hebben beide gezichtspunten nodig voor een een wereld in balans.

5 www.wecf.org Missie Mensen in beweging brengen voor een wereld in balans WECF zet zich in voor een gezond milieu voor iedereen. WECF mobiliseert vrouwen om milieu, gezondheid en economie met elkaar in balans te brengen. WECF baseert haar activiteiten op de individuele behoeften en visies van haar partners. WECF zoekt daarom naar praktische oplossingen op lokaal niveau en beïnvloedt daarmee politiek op internationaal niveau.

6 www.wecf.org Een Gezond Milieu voor Iedereen Veilige voedsel productie en duurzame plattelands ontwikkeling voor iedereen Veilige en duurzame energie voor iedereen Schoon drinkwater en veilige sanitaire voorzieningen voor iedereen Veilige chemicaliën voor Iedereen Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot veilig, regionaal geproduceerd en gevarieerd voedsel, gebaseerd op eerlijke en milieuvriendelijke productie. Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot veilige, betaalbare en duurrzame energie. Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot schoon en betaalbaar drinkwater en veilige sanitatie voorzieningen en worden preventieve maatregelen genomen om het water te beschermen Doel: In 2020 zijn alle producten vrij van gevaarlijke chemicaliën en wordt chemisch afval op een veilige manier verwerkt.

7 www.wecf.org Sleutel begrippen Participatie van burgers en milieurechten Armoede en duurzame ontwikkeling Gender Schone en duurzame voedselproductie en plattelandsontwikkeling voor iedereen Duurzame energie voor iedereen Schoon drinkwater en veilige sanitatie voorzieningen voor iedereen Gezondheid en Milieu Veilige chemicaliën voor iedereen

8 www.wecf.org De 4 Strategieën van WECF Gender : evenwichtige deelname van vrouwen en mannen aan politiek en beleid Oplossingen implementeren, alternatieven demonstreren Bieden van ondersteuning en geven van beleidsadviezen Capaciteiten ontwikkelen en zorgen voor bewustwording

9 www.wecf.org Waarom vrouwen? De ervaringen en capaciteiten van vrouwen zijn onmisbaar. Toch zijn zij vaak ondervertegenwoordigd in politieke processen. Daarom moedigt WECF vrouwen aan om actief deel te nemen aan politieke besluitvormingsprocessen.

10 www.wecf.org WECF’s Richtlijnen Geen compromissen wanneer het om gezondheid gaat Een kind in Tsjeljabinsk, Rusland, is slachtoffer van de gevolgen van een ongeluk in een atoomfabriek in Mayak.

11 www.wecf.org WECF’s Richtlijnen Van project tot politiek, van lokaal tot internationaal Een openbare bron in het Roemeense dorp Prislop WECF overtuigt EU- commissaris Wallström van de noodzaak van schoon drinkwater voor iedereen

12 www.wecf.org WECF’s Richtlijnen Praktische, innovatieve en betaalbare oplossingen Ecologische toiletten verbeteren de gezondheid en hygiëne en voorkomen vervuiling van het drinkwater

13 www.wecf.org WECF’s Richtlijnen Streven naar dialoog: betrekken van belanghebbenden WECF doet beleidsaanbevelingen op het gebied van sanitatie aan bedrijven en overheden op het Wereld Water Forum, Mexico.

14 www.wecf.org WECF’s Richtlijnen Het versterken van lokale markten en gemeenschappen met behoud van eigen verantwoordelijkheid. Boeren presenteren hun produkten onder een nieuw label voor regionale voedingsprodukten

15 www.wecf.org Kennis- en ervaringsuitwisseling tussen oost en west WECF’s Richtlijnen Een werkbezoek van Armeense en Oekraïense boeren aan Duitsland

16 www.wecf.org WECF’s richtlijnen Professionaliteit en deskundigheid Politieke discussies en een dialoog met de pers tijdens de WHO Gezondheids- en Milieu Conferentie in Boedapest.

17 www.wecf.org WECF’s wortels De ‘Earth Summit’ in Rio de Janeiro 1992 – die ontstond naar aanleiding van het rapport ‘Our Common Future’ van de Verenigde Naties– bracht vele actieve, enthousiaste Europese vrouwen bijeen die zich wilden inzetten voor duurzame ontwikkeling. Zij besloten hun krachten te bundelen in een nieuwe netwerkorganisatie: Women in Europe for a Common Future. WECF werd officieel geregistreerd in 1994.

18 www.wecf.org WECF’s Visie In 2020 hoopt WECF een van de beste netwerken te zijn die, gezamenlijk met haar partners in de pan- Europese regio en wereldwijd, een substantiële bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving voor iedereen en aan het creëren van een wereld in balans. Een balans tussen milieu en economie; tussen gezondheid en groei; tussen mannen en vrouwen én tussen de huidige en toekomstige generaties.

19 Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu


Download ppt "Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu."

Verwante presentaties


Ads door Google