Uitkijken naar het licht

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bonnefooiproject bij Pasen 2014
Advertisements

Kerstmis.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Dankdag 2013 “Denk je aan danken?”.
Welkom in deze kerkdienst
Kindernevendienst (KND) Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 naar de kindernevendienst. Hier horen we verhalen uit.
Godsdienst.
Houd jij van reizen?. Reizen Jezus in de tempel Hebben de christenen nog steeds een heilige plek waar God is?!
Derde adventszondag 15 december 2013
Kerk à la Hanna Vijf korte lessen. Les 1: bij elkaar gebracht Hanna uit stam Aser Hanna uit stam Aser 10 stammen los van de tempel 10 stammen los van.
Woord van Leven November 2012.
God geeft een nieuwe Koning
Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.
Als kerk willen we zingen over de dingen waar Gods hart vol van is. Gods hart klopt voor gerechtigheid, maar toch zingen we daar weinig over. Daarom maakt.
Met foto’s en gedichten.
Introductie op het thema
Welkom in deze kerkdienst
Protestantse gemeente
Stel je voor: we hadden het verhaal van Lucas niet …
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Koningin Beatrixschool Schoolkrant enquête 2014
Zie je de koning al? Bonnefooi volgt het alternatief Rechters en heeft daarnaast voor de jongere kinderen de lezingen uit het Nieuwe Testament uitgewerkt.
Bonnefooiproject voor de kinderdienst advent-Kerstmis 2015
Hartelijk welkom in onze gemeente. Wat kunt u de komende periode verwachten?
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Anders dan verwacht.
Liturgie voor de viering op zondag 21 februari 2016 Voorganger:ds. Marloes Meijer Organist: Peter de Rijke Wijkgemeente De Kern.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
We lezen: Exodus 2: 23 – 3: 15 De preek gaat over: Exodus 3: Voorganger: dhr. T. Waalewijn te Kampen Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Adventsproject: Speurtocht
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Thema: Opgewekt Zondag 14 mei 2017 Liturgie ♪ 670: 1,2,3,6,7 ♬ Opw. 32
Project veertigdagentijd
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Dit is de familie van Zuze Charles
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Jezus is de goede Herder
Eerste adventzondag 27 november 2016
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
Cadeau’s voor het kindje
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Uitkijken naar het licht
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef zij maken het mee en vertellen het mij. Vier J’s die samen de vijfde verwachten, en de zesde J ben jij! Lichtje.
Start Zondag 18 september 2016
3 December 2017 Thema: Sta je klaar? 1e Advent
Zondag 17 december Derde zondag van advent
Het hele verhaal Genesis 2:1
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Het geheim van Pasen, het geheim van het leven
Het geheim van Pasen, het geheim van het leven
God kiest voor het kleine
Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een.
Gebed. ‘Het grote gebod’ Thema’s: liefde – andere mensen – koninkrijk van God – opoffering - uitdaging.
Tweede adventszondag 10 december 2017
Welkom in deze kerkdienst
Wist u dat : Het over 23 dagen kerst is?
Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg.
Welkom Thema: Op pad… Voorganger: Mevr. L. Winters
Transcript van de presentatie:

Uitkijken naar het licht

Bonnefooi Advent 2017 Voor deze periode is weer een inspirerend project gemaakt: Uitkijken naar het licht. We volgen de lezingen zoals aangegeven in het Gemeenschappelijk leesrooster. Het is een project wat je in de uitvoering klein kunt houden, maar ook naar hartenlust uit kunt breiden als gemeenteproject. In de kerk komt elke week een verslaggever van Hart in Nederland langs, hij of zij brengt de eerst zondag de kerstversiering mee voor de deur of deurpost en nodigt de bewoners uit om mee te vieren.

In de kindernevendienst horen de kinderen de verhalen en maken ze iets om de versiering kleur te geven. Thuis kan ook een kerstkrans of kerstversiering aan de deur of voor het raam gehangen worden, de kinderen nemen dan ook versiering mee naar huis.

Bij het project wordt een digitale advent kalender gemaakt die gemakkelijk in de gemeente gedeeld kan worden. Zo wordt het thuis en in de kerk elke week een beetje lichter en vrolijker met mooie verhalen, gebeden, puzzeltjes en knutsels.

1e zondag van Advent Thema: Sta je klaar? Jesaja 63, 19b-64,8 en Marcus 13, 24-37 De verslaggever komt langs en belt aan bij een willekeurig huis met de vraag: Gaat u ook meedoen? Hij of zij brengt alvast kerst groen mee. Jezus roept op om waakzaam te zijn niemand weet wanneer de eigenaar terug komt. Bij dit verhaal zijn navertellingen en sleutelverhalen gemaakt. En we gaan met de kerstversiering voor het project aan de slag, het moet tenslotte op tijd klaar zijn. In de ster zie je een klokje, als verwijzing naar de kerkklok die ons op zondag ook vraagt of je al klaar staat. Als verwerking kan de kerstkrans gemaakt worden en klokjes om er aan te hangen.

2e zondag van Advent Thema: Wie ben je 2e zondag van Advent Thema: Wie ben je? Jesaja 40, 1 – 11 en Johannes 1, 19-28 Johannes krijgt de vraag wie hij is en antwoordt daarop met: Ik ben niet de Messias. Zo leidt hij de aandacht af van zichzelf, naar Jezus die na hem komt. Met de kinderen gaat het over identiteit: wie ben je en wie ben je niet? De verslaggever ziet dat de kerstkrans is opgehangen, maar wie woont hier? Ook in de verhalen die bij deze lezingen geschreven zijn gaat het op verschillende manieren over wie ben je? De kinderen maken een naambordje.

3e zondag van Advent Thema: Welkom Jesaja 65, 17-25 en Johannes 3, 22-30   De leerlingen van Johannes komen Johannes vertellen dat Jezus aan het dopen is. Ze verwachten dat Johannes verontwaardigd zal zijn over deze concurrentie, maar Johannes zegt: ik ben de Messias niet. Johannes is slechts de wegbereider. Hij is blij met de komst van Jezus. Met de kinderen gaat het over concurrentie. De buurtbewoner wil wel met de mensen in de buurt kennismaken en de kerstversiering laten zien ze zijn van harte welkom. In de verwerkingen gaan de kinderen met het woord welkom aan de slag, ze kunnen knutselen, puzzelen of in gesprek.

4e zondag van Advent Thema: Ik doe mee! 2 Samuël 7, 4-16 en Lucas 1, 26-38    De engel Gabriel bezoekt Maria. Bij God is er een nieuw begin mogelijk. Niet alleen Maria maar ook Elisabet verwacht een kindje. Het wordt steeds lichter en daarom brengt de verslaggever licht voor de kerstkrans mee, alles gaat er anders uitzien. In de kindernevendienst worden deze verhalen vol van verwachting verteld en maken engeltjes voor de adventskrans

Kerstmorgen Thema: Zet de deur open! Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1, 1-14 Het is kerst! De afgelopen weken is de kerk steeds vrolijker en lichter geworden. Zo laten we zien dat we Jezus welkom willen heten. We willen plaats maken voor de dingen die bij hem horen: licht, vrede, goed zijn voor mensen. De deur mag wagenwijd open! Er is een kerstviering waar ook de kinderen een plek in hebben en er is een kort programma in de kinderdienst voor alle leeftijden. Nu is het licht compleet en is de deur wagenwijd open en zien het Kind met zijn ouders.

Heb je geen abonnement dan kun je een los nummer van Bonnefooi bestellen: Digitaal en te gebruiken binnen je eigen kindernevendienst groep € 25,00 Op papier € 25,00 Project posters met cd met daarop PowerPoint en projectlied € 17,50 In dit pakket zitten 10 knipbladen voor de kinderen, meer exemplaren kun je bij bestellen á € 0,25 per stuk. Bestellers van het project ontvangen ook de digitale adventskalender die bij dit project gemaakt is.