Het woord van God Openb. 3:1-6.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Geld en geloof, het 8 e gebod Waar wordt het 8 e gebod concreet in ons leven?
de (on)zichtbaarheid van God
Ik leg mijn leven af.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
O, Heer mijn God opwekking 407
Genade en veroordeling
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Leven zoals past bij God
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Standvastig... waarin?.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Om U woord zal ik…. Om u woord Here zal ik… U liefhebben met geheel mijn hart, geheel mijn ziel en met geheel mijn verstand. (Math. 22:37)
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Welkom in deze dankdagdienst
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
En ‘t geheim van hypocrisie: het verlangen geestelijker
Kind van God.
Jezus is de goede Herder
. 1.
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Gods Verlangen ???.
Leven vanuit Gods troon
Bescherming van ons denken
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Jezus is Heer!.
De brief van Jakobus 3. Verzoeking Verleiding tot het kwaad.
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Nadenken over de uitverkiezing
Openbare geloofsbelijdenis
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Prediking zondag 16 september 2018
die onze Vader wil zijn, en ons daarom Jezus gezonden heeft.
De Geest heeft twee doelen
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Het woord van God Openb. 3:1-6

Moet dit echt?

Mag ik een geheim vertellen … ? GOED NIEUWS : “Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij, gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken, en Ik zet mijn leven in voor de schapen” (Joh. 10:14-15)

Jezus bezorgdheid Openb. 3:1-2 Ik weet uw werken, dat gij de naam hebt, dat gij leeft, maar gij zijt dood.2Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven, want Ik heb geen van uw werken vol bevonden voor mijn God.

Mag ik een geheim vertellen … ? GOED NIEUWS : “Ik ben de deur; als iemand door Mij binnenkomt, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden.” (Joh. 10:9)

Jezus’ oproep Vooraf : Ik word opgeroepen Je zal God nodig hebben … je zal ABBAD nodig hebben A : Afhankelijk B : Bid B : Belofte A : Actie D : Dank

Jezus’ oproep Wees wakker : “Hij die oren heeft om te horen, die hore” A : niet te zien – dit ga ik niet alleen kunnen B : Ps. 139:24a “zie of bij mij een heilloze weg is” Ps. 51:14b “laat een gewillige geest mij schragen” Jes. 55:11 “alzo zal mijn woord, dat uit mijn mond uitgaat, ook zijn; het zal niet ledig tot Mij wederkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt en dat volbrengen, waartoe Ik het zend.” A : Bid dit dagelijks Neem iemand in vertrouwen Laat je vermanen

Versterk … & bedenk : versterk je geloof Jezus’ oproep Versterk … & bedenk : versterk je geloof 2Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven, want Ik heb geen van uw werken vol bevonden voor mijn God. 3Bedenk dan, hoe gij het ontvangen en gehoord hebt, en bewaar het en bekeer u. Rom. 4:19-21  Abraham Er was een belofte … er gebeurde niets Hoe versterkte Abraham zijn geloof : hij bedacht wie God was  geen twijfel

Jezus’ oproep Versterk … & bekeer : 2Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven, want Ik heb geen van uw werken vol bevonden voor mijn God. 3Bedenk dan, hoe gij het ontvangen en gehoord hebt, en bewaar het en bekeer u. A : schuldgevoelens  goede voornemens  maar … B : Rom. 8:13 “zie of bij mij een heilloze weg is” 1 Joh.1:8 Hij is trouw – Hij vergeeft Col. 1:13 Christus verloste mij uit de macht van de duisternis Rom. 6:11 Het staat vast dat ik dood ben voor de zonde Jac. 4:7 onderwerp je aan God, biedt weerstand a/d duivel  hij zal vluchten A :

En Jezus? Vol genade : Vol kracht : Luc. 13:6-9 Extra zorg Fil. 4:13 “ik vermag alles in Hem die mij kracht geeft”