6 Artisjok Uit de gids voor: Vitaminen en Mineralen en kruiden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezonde voeding.
Advertisements

Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
ESTERA™. Een nieuwe lijn voedings- en gezondheidsproducten, speciaal samengesteld om de gezondheid en kwaliteit van leven van vrouwen te verbeteren. ESTERA™
Wij gaan vertellen over pinda’s
DE MIDDELEEUWSE STAD.
Wat is g3 ? g3 biedt de voordelen van de populaire Zuid-Aziatische supervrucht gâc, in combinatie met drie andere supervruchten. Tot de krachtige fytonutriënten.
Een waardevolle partner in de bestrijding van depressie? De moderne pharmacognosie en degelijke klinische studies lichten een tipje op van de sluier die.
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Vijf tips om meer uit je brein te halen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
The D-Ray game Reynier, Jens, Glenn, Robin.. Waarom de D-Ray game? Omdat het veel leuker is dan een ander normaal spel, omdat je ook zelf wat kan doen.
Vitamine B (PP).
ROW-vaatafwijkingen in de lever (lever-avms)
Energiemanagement Hans Spanjers
Hoofdstuk 10 Paragraaf 1: Goed geregeld. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken eerste deel paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Introductie sportvoeding
In de loop van miljoenen jaren zijn ze ontstaan door vervorming van planten- en dierenresten. Voorbeelden:aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool. Ook.
Blok 3: Voedermiddelen en analyse kuil/mais uitslag
Optimalisatie van een in vitro model binnen het onderzoek naar de toxiciteit van voedingsstoffen op darmepitheel Student: Lieselotte Maes Stageplaats:
VHS-2 EPIDEMIE MET DANK AAN DE MEDEWERKING VAN Dierenarts Inge Thas Europees Specialist Kleine Zoogdieren Diplomate ECZM (small mammal) DAP Thas, Heerweg-Zuid.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
Het verhaal achter Super Greens
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
In Europa wordt cat’s claw pas sinds de jaren ‘80 toegepast,
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
Vitaminen en Mineralen Uitgegeven door Readers Digest
Veevoeding Weende analyse.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Uit het van-Dale:Idioom-woordenboek.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Van het oude India en China tot het klassieke Griekenland en
Spijsvertering.
6 Calcium Het was al bekend dat calcium
Wist u dit ? Waarschuwing !!! Canadese geelwortel
Echinacea Wist u dit? Echinacea,of rode zonnehoed,werd
Vitaminen en Mineralen Uitgegeven door Readers Digest
Soorten meststoffen test.
Bromeline Wist u dit? Waarschuwing!!! Bromeline is een spijsverte-
De kleurstoffen die sommige groenten en vruchten hun dieprode,
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
DE DONKSE KLOEFFE Augustus-2007(103)Jaargang 9 nr.8 Veel leesgenot
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Smul gezond.
Koolstofkringloop CO2 → ↑ ↓ ←.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
NINGXIA RED Een voedingssupplement voor het hele lichaam.
Organische meststoffen
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Toepassing van geneesmiddelen
Spijsvertering Bijgewerkt
Organische meststoffen
Thema 2 Voeding en vertering
De organen voor vertering
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

6 Artisjok Uit de gids voor: Vitaminen en Mineralen en kruiden. Uitgegeven door Readers Digest Wist u dit ? Artisjok Cynara scolymus De kwaliteiten van de artisjok werden al in de vierde eeuw vc.beschreven door een leerling van Aristoteles.In Duitsland is het plantenextrakt lange tijd geliefd geweest vanwege de gunstige voedingseffecten.Het onder- steunt de werking van de galblaas en lever,bevordert de spijs vertering en helpt het cholestorolgehalte op peil te houden. Gunstige effecten. Cynarine en de flavonoiden in artisjok ,waaronder luteoline,zijn krachtige antioxidanten die celbeschadiging in de lever kunnen helpen voorkomen, die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen(schadelijke stoffen), en zo ziekten helpen bestrijden.Uit verschillende klinische onderzoeken blijkt dat artisjokextrakt spijsverteringsstoornissen zoals buikpijn,misse- lijkheid en winderigheid kan verlichten. Artisjok bevat inuline,een polysaccaride die de stofwisselingssnelheid in het lichaam vertraagt.Als de artisjok als groente wordt gegeten,kan zij dus de bloedsuikerspiegel na de maaltijd helpen beheersen,waar vooral suiker- patienten veel baat bij hebben.Ook mensen met hoge cholestorolwaarden kunnen hun voordeel doen met dit extrakt,omdat het de cholestorolpro- duktie in de lever afremt. Overige positieve effecten. Het artisjokblad wordt van oudsher gebruikt vanwege de reinigende en ontgiftende werking bij de behandeling van jicht,artritis en reumatiek.Bovendien kan de vocht- afdrijvende werking helpen bij urinewegproblemen. Onderzoek naar andere mogelijke effecten is nog gaande vooral naar de voordelen voor mensen met het prikkel- bare - darmsyndroom. De oude Grieken brachten de artisjokplant vanuit Noord-Afrika naar Europa. In Frankrijk is de plant al erg lang populair en wordt hij in salades verwerkt en als hapje vooraf geserveerd. Erik De Backer