“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Januari 2010.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Beeld van God Gods voorbereidingen. Beeld van God Gods voorbereidingen Oude Testament vol van Jezus.
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
8 December 2013.
Een heilig leven leiden betekent:
De zaligsprekingen.
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 Gezang 118 God is getrouw, zijn plannen falen niet.
Echt of nep?.
Godsdienst.
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Alles draait om liefde!.
Het hart van verbondenheid
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Liefde en trouw liefde en trouw in de wereld
Zitten - Wandelen - Standhouden
Vruchten aan de goede boom
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Jij mag leven onder een open hemel
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Zondagavond 8 maart 2015.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Liturgie ♫ 167:1,2,3 ♪ 310:1-5 ♪ 834:1,2,3 ♪ 868:1,2,5 ✝ EXO19:3-6 ✝ 1PET2:9-12 ♫ 343:2x ♪ 705:1,2,3 ▶ 717 ♫ 249 Welkom en Afkondigingen > Thema:
Erger niet... 1.
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Het werk van de Geest.
Jakobus (1).
Christelijke vrijheid
de verwoesting van Jericho
Een verhaal dat onrustig maakt…
Wat geven we kinderen mee?
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Vrees niet, Gods koninkrijk komt!
Efeziërs (3) WELKOM 1.
1.
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
500 jaar hervorming (vernieuwing van de kerk en van het geloof)
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Bediening van het Woord
Kerstfeest ‘Koningin Wilhelminaschool’
Johannes (2) WELKOM 1.
de tussenmuur weg ge broken
‘Maken de muren dan christenen?’
Openbare geloofsbelijdenis
Het nieuwe leven in Christus
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd
Het leven is best ingewikkeld
Wantrouwen, onvrede En in de kerk
Transcript van de presentatie:

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Het kwaad in de wereld kan ons behoorlijk aangrijpen Erg is ook, zoals bij deze gebeurtenis, dat onze familienaam daarbij valt: christelijk Waarom ben ik zo geraakt?

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Ik ben zo geraakt, omdat het onwaar is; niet eerlijk: Christus wil juist Liefde Ik ben zo geraakt, omdat het indruist tegen wat christenen tonen in woord en daad

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Maar, ben ik te snel in mijn aanname? Wil Jezus wel puur alleen Liefde? Moeten we wat actiever tegenstand bieden, en christelijke verworvenheden feller verdedigen?

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” God meent wat Hij belooft: Hij wil Vrede In het Oude Testament is de rol van het zwaard – concreet – vrij sterk. Kerk en staat zijn ook ongescheiden In het Nieuwe Testament verliest het zwaard zijn plaats: Gods Koninkrijk is geestelijk.

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Geestelijke wapens: de woorden en de Geest van God Geestelijk strijden gaat ver in liefde. Zelfs: je vijanden liefhebben! Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. (Matt. 5:9)

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Waarom dan toch dat zwaard in deze toespraak? Jezus bemoedigt, als ze op zo’n zwaard/zulke vijandschap stuiten Jouw wapens zijn geestelijk

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Er zal tegenstand zijn, en die zien we in onze wereld. Openlijk, massaal en bedekt, venijnig. Hoe zal dit verder gaan? Stap niet in een vals dilemma, van keuze tussen Totalitaire Ideologie (Communisme/Islam) en extremistische reactie (Nationalisme/Populisme) De weg: christelijke boodschap van Liefde

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Hoe zal het gaan? Val van de Muur als wonder Arabische lente volgend wonder?  23 Wanneer ze jullie vervolgen in de ene stad, vlucht dan naar de volgende. Ik verzeker jullie: voor je in elke stad van Israël bent geweest, zal de Mensenzoon gekomen zijn.

“Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” Zal er volkomen Vrede komen? De volkomen Vrede komt zeker; niet vóór Hem, maar met Hem. Je kunt op Hem vertrouwen.